Τρίτη 20 Ιουλίου 2021

Ζωντανή μετάδοση Η Εξόδιος Ακολουθία Πατρός Σεραφείμ Ζαφείρη 20-7-2021

«αναπεσών εκοιμήθης ως λέων και ως σκύμνος"

Ο π. Σεραφείμ Ζαφείρης  εμβολιασμένος με τον Χριστό, χωρίς να φορά μάσκες υποκρισίας, που ξεχώρισε με την παρουσία του στην Ορθοδοξία της εποχής μας, για το θάρρος του, την υπομονή του, την επιμονή του, την αγάπη του, την καρτερία του και την διάθεσή του για προσφορά σε κάθε άνθρωπο.

Το κήρυγμά του  ΧΡΙΣΤΟΣ και ΕΛΛΑΔΑ!

 

https://www.youtube.com/watch?v=51MloRnHDKg


Έφυγε ἕνας μεγάλος Αγωνιστής - Ομολογητής και Ελληνόψυχος  Ἱεροκήρυκας

 Ο Θεός κάνει προσκλητήριο στούς Αγίους του

 Ο Θεός, μάλλον, αγαπά και επιλέγει να πάρει μαζί του τους καλούς και αγαθούς ποιμένες. 

Δεν εξηγείται διαφορετικά η αιφνίδιος μετοίκηση στους ουρανούς του μεγάλου αγωνιστή της πίστεώς μας, του συμπατριώτη μας, του εν Χριστώ αδελφού μας και πνευματικού μας πατέρα π. Σεραφείμ Ζαφείρη, ο οποίος με το φλογερό του για τον Χριστό και την Ελλάδα κήρυγμα, τον γεμάτο με θεία χάρη λόγο του, το αγωνιστικό του φρόνημα ενίσχυε τον καθένα από εμάς στις δυσκολίες μας και τις αδυναμίες μας.

 

Είναι αναμφισβήτητα ο μοναδικός ιερέας, ο αγαθός πνευματικός που ήταν μόνιμα εμβολιασμένος με τον Χριστό, χωρίς να φορά μάσκες υποκρισίας, που ξεχώρισε με την παρουσία του στην Ορθοδοξία της εποχής μας, για το θάρρος του, την υπομονή του, την επιμονή του, την αγάπη του, την καρτερία του και την διάθεσή του για προσφορά σε κάθε άνθρωπο.

 Η απώλεια θα είναι μεγάλη, όχι μόνο για την τοπική μας Εκκλησία αλλά για την παγκόσμια Ορθοδοξία, αφού με τα άγια, γεμάτα θεία χάρη, κηρύγματά του ο π. Σεραφείμ ακουγόταν σε όλον τον κόσμο. 

Αν και δεν ταιριάζει σε εμάς τους χριστιανούς η θλίψη για την απώλεια ενός ανθρώπου, ο πόνος όμως στην ανθρώπινη ψυχή μας είναι αναπόφευκτος.

  Αιωνία σου η μνήμη πάτερ Σεραφείμ, καλόν Παράδεισο, για τον οποίο εργαζόσουν διαρκώς και προσπαθούσες και εμάς τους αμαρτωλούς να μας ισιώσεις στην κατεύθυνση αυτή. Καλή Ανάσταση.

Κωνσταντίνος Σπαλιώρας 

  θεολόγος

Πάτερ Σεραφείμ, εύχου και υπέρ ημών. 

ΟΝΓΚΠ ΚΕΘΑΗΑΠΧ 

Σχετικό

Βαρύ πένθος στη Εκκλησία – Εκοιμήθη ο Αγωνιστής Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Ζαφείρης Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Φθιώτιδας