Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Μητροπολίτης Λαρίσης: Να έλθουνε όλοι να eμβολιαστούν πριν πεθάνουν !

Είναι ορατές οι παρενέργειες του μπολιασμού...

... ή δεν πρέπει να κατανοεί το τί λέει ο άνθρωπος αυτός ή να είναι πλήρης ειρωνείας προς το ποίμνιό του.

Σχόλιο του π. Στυλιανού Καρπαθίου για την εξυπνάδα του Λαρίσης.

Δαμιανίδης: «…Θέλω να ακούσουμε αυτό το απόσπασμα που έλεγα πριν… από τον Μητροπολίτη Λαρίσης.»

Μητροπολίτης Λαρίσης: «ΝΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΟΛΟΙ ΝΑ EΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΝ ΠΡΙΝ ΠΕΘΑΝΟΥΝ»!!

Δαμιανίδης: «Αυτό. Το λέμε αυτό; Λέγεται αυτό;»

π. Στυλιανός Καρπαθίου: «Κοιτάξτε κάτι. Αγνοούν ότι γράφουν ιστορία οι άνθρωποι αυτοί. Και γράφουν μια ιστορία στο πλαίσιο της Εκκλησίας με μαύρα γράμματα. Αυτή είναι η αλήθεια. Να eμβολιαστούν πριν…! Εδώ πρέπει, για να είμαι απολύτως ακριβής, ή δεν πρέπει να κατανοεί το τί λέει ο άνθρωπος αυτός ή να είναι πλήρης ειρωνείας προς το ποίμνιό του. Να eμβολιαστούν…! Δηλαδή η Εκκλησία τί λέει; Μετάνοια, Εξομολόγηση, Θεία Κοινωνία πριν φύγουμε. Εκείνος λέει eμβολιασμό. Αν αυτό δεν είναι βλασφημία, έχουν χάσει πράγματι οι λέξεις το νόημά τους.

Είναι τραγικό αυτό το οποίο γίνεται κι εμείς θα παραμένουμε πάντα κατά το δη λεγόμενο στη γωνία. Δεν θα τους αφήσουμε ήσυχους.

 Θα τους επισημαίνουμε πάντα λέγοντας σε εκείνους, πατέρες, σας χάσαμε και σας θέλουμε ως πατέρες και ποιμένες. Έτσι ορίζει η Εκκλησία. Προσέξτε μην τραβάτε τα πράγματα στα άκρα γιατί έχετε τεράστια ευθύνη απέναντι στον λαό του Θεού, απέναντι στην Εκκλησία. Γράφετε ιστορία. Η ιστορία, επαναλαμβάνω και πάλι, γράφεται με μελανά γράμματα, και για την δική σας υστεροφημία αλλά κυρίως για το τί η Εκκλησία κάνει και πως στερεώνει και εμπεδώνει την πίστη στους ανθρώπους. Η ιστορία το γράφει και θα γράψει κι εσάς κύριε Δαμιανίδη και θα γράψει και κάθε έναν. Διότι γράφει και κληρικούς, και λαϊκούς, οι οποίοι στερεώσατε και στερεώνετε και παρά το γεγονός ότι υπάρχει αυτή η αισχρή πολεμική, στερεώνετε όμως την αλήθεια. …»

ΤΟ ΗΧΗΤΙΚΟ ΕΔΩ


ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ

 

  1. Ο μητροπολίτης αυτός (νομικός και θεολόγος παρακαλώ) δεν είναι που είπε σε κήρυγμά του το περίφημο ..< κανείς δεν τολμούσε να κολλήσει τους μαθητές >… εννοώντας να τους ενοχλήσει, μη μου κολλάς εμένα..προσθέτοντας < μας το λέει αυτό η Αγία Γραφή ..ουδείς ετόλμα κολλάσθαι αυτοίς >.. κάνοντας κάθε πικραμένο να σκάσει στα γέλια με την ικανότητα του να κατανοεί και να ερμηνεύει; Υπάρχει μαγνητοφωνημένο το κείμενο και είναι στο διαδίκτυο.

  2. Πρόκειται για δαιμονιώδες, εμπνεύσεως «τσογλαναρίας» μαύρο χιούμορ… Μου θυμίζει τους ρασοφόρους «ιεράρχες» του «ανακαινιστικού κινήματος» της ζώσας «Εκκλησίας»…

    Αυτοί ήταν κάτι τυχάρπαστοι τυχοδιώκτες καριερίστες που οι μπολσεβίκοι χρησιμοποίησαν στη δεκαετία του 1920 για να παραμερίσουν τον Άγιο Πατριάρχη των Ρώσων Τύχωνα με σκοπό να αλώσουν εκ των έσω και τελικά να διαλύσουν την Ορθόδοξη Εκκλησία στη Ρωσία…

    Στη συνείδηση του Ορθόδοξου λαού, που κατάλαβε αμέσως ότι πρόκειται για εντελώς άθεα, αστοιχείωτα, ή στην καλύτερη των περιπτώσεων άγευστα άτομα, έμειναν ως πράκτορες της ρωσικής κομμουνιστικής μυστικής αστυνομίας που εκτελούσαν τυφλά τις εντολές της ωμής κρατικής εξουσίας αρκεί να είχαν τα αξιώματα… Οι περίφημοι «κομισάριοι με ράσα»… Ε, στις Ελληνόφωνες τοπικές Εκκλησίες του 2021 μόνο τέτοιους (με ελάχιστες εξαιρέσεις) θα βρείτε… Έτσι δεν είναι κύριε Bartholomeo?