Σάββατο 23 Απριλίου 2022

Αυτό είναι το Πασχάλιο πνεύμα! Πομπή Χριστιανών μέχρι το Azovstal ζητάει η κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας


  

Την στιγμή που οι Ουκρανοί της νέας Εκκλησίας φτιάχνουν κλίμα τρομοκρατίας και ο Επιφάνιος καλεί τους πιστούς να αποφ΄θγουν τις εκκλησίες το Πάσχα, η κανονική Εκκλησία εκπέμπει το πραγματικό Πασχάλιο πνεύμα της αγάπης.

Ο Προκαθήμενος της κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC), Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας Ονούφριος, πρότεινε την παραμονή του Πάσχα να πραγματοποιηθεί πομπή από την πόλη Orekhov, στην περιοχή Zaporozhye, στο εργοστάσιο Azovstal στη Μαριούπολη, για να παραλάβουν τους τραυματίες και τις σορούς των νεκρών, και να βοηθήσει στην αποχώρηση των αμάχων.

Ο Ονούφριος το είπε αυτό στην σημερινή ομιλία του που ήταν αφιερωμένη στην κατάσταση γύρω από τη Μαριούπολη.

Τα λόγια του αναφέρονται στο Facebook της UOC.

«Ένα αίσθημα εγκάρδιας θλίψης παρακινεί την παραμονή της κύριας χριστιανικής εορτής – της φωτεινής Κυριακής του Χριστού, να δώσουμε προσοχή στην ανάγκη να σωθούν όσοι, έχοντας παραμείνει στην πολύπαθη Μαριούπολη, βρέθηκαν σε συνθήκες ανθρωπιστικής καταστροφής. Μέχρι σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός αμάχων παραμένει εντός της πόλης, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών και ηλικιωμένων. Οι τραυματίες στρατιώτες χρειάζονται επείγουσα ιατρική περίθαλψη. Τα σώματα των νεκρών πρέπει να παραδοθούν στις οικογένειές τους για σωστή ταφή. Από την άποψη αυτή, η Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία, με τη βοήθεια της επισκοπής, του κλήρου, των μοναχών και των πιστών, είναι έτοιμη να οργανώσει μια πομπή προσευχής από την πόλη Orekhov, στην περιοχή Zaporozhye, στο εργοστάσιο “Azovstal” στην πόλη της Μαριούπολης, προκειμένου να παράσχει επείγουσα βοήθεια και απομακρύνει τους αμάχους. Επίσης, η κίνηση θα μπορούσε να βγάλει τους τραυματίες στρατιώτες και να πάρει τις σορούς των νεκρών», είπε ο Ονούφριος.

Ο Προκαθήμενος προέτρεψε όλους από τους οποίους εξαρτάται να εξασφαλίσουν κατάπαυση του πυρός στο έδαφος της Μαριούπολης και τα περίχωρά της από τις 22 Απριλίου έως τις 24 Απριλίου και να παρέχουν έναν ανθρωπιστικό διάδρομο για τη διέλευση της πομπής προσευχής.

pentapostagma.gr

Αυτό είναι το Πασχάλιο πνεύμα! Πομπή Χριστιανών μέχρι το Azovstal ζητάει η κανονική Εκκλησία της Ουκρανίας - Ορθόδοξος Τύπος (orthodoxostypos.gr)