Τρίτη 11 Ιουνίου 2024

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : ΑΝΔΡΟΥΛΑΤΣΗΔΕΣ + ΚΑΣΣΕΛΑΤΣΗΔΕΣ + ΟΛΟΙ ΟΙ ΆΤΣΗΔΕΣ = ΜΗΤΣΟΤΑΤΣΗΔΕΣ!

 



ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΛΑΚΟΣ : ΑΝΔΡΟΥΛΑΤΣΗΔΕΣ + ΚΑΣΣΕΛΑΤΣΗΔΕΣ + ΟΛΟΙ ΟΙ ΆΤΣΗΔΕΣ = ΜΗΤΣΟΤΑΤΣΗΔΕΣ!

Και εγένετο το θέλημα του λαού και επήλθε η λαϊκή ετυμηγορία και αποδείχθηκε, ότι ολόκληρη η κεντροαριστερά παράταξη, αν είναι Κεντροαριστερά πνέει τα λοίσθια! Σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και πιο χαμηλά. Πλησιάζουν να ενταχθούν στη Δ΄ερασιτεχνική κατηγορία της πολιτικής και όλοι οι αρχηγοί τους είναι, ικανοποιημένοι. 

Με την αποχή να ίπτανται στο 60% και μία Κυβέρνηση να πνέει τα λοίσθια από τα πολλά λάθη και τα αντιλαϊκά μέτρα σε κάθε επίπεδο και όμως η αντιπολίτευση να μην καρπούται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των πολιτών και όλοι οι δυσαρεστημένοι ψήφοι να πηγαίνουν προς τα δεξιά! Είναι πρωτοφανές στα πολιτικά και εκλογικά χρονικά, ανύπαρκτοι μέχρι χθες ηγετίσκοι, μη έχοντες σχέση με τη πολιτική και τα προβλήματα του λαού να παίρνουν τόσο μεγάλα ποσοστά και να καρπούνται έδρες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο! Aρκεί να είναι μπαλκονάτοι! Με τον θείο Πλάτωνα της κλασικής αρχαιότητας να μας υπενθυμίζει:<<Το πρόστιμο που πληρώνεις για την αδιαφορία σου στα κοινά, είναι ότι η τύχη σου καθορίζεται από ηλίθιους>>. Με τον Αριστοτέλη να συμπληρώνει: <<δυοίν κακοίν προκειμένοιν το μη χείρον βέλτιστον>> Μεταξύ δύο κακών, το λιγότερο κακό είναι προτιμότερο. Εκεί στο κομμάτι της μείζονος αντιπολίτευσης δέκα πράγματα μπορεί να συμβαίνουν και δεν μπορούν πλέον να συγκινήσουν τον κόσμο, όπως τις περασμένες δεκαετίες.

  1. Οι αμαρτίες που κουβαλάνε από τη διακυβέρνησή τους στο παρελθόν, χρηματιστήριο, μνημόνια αντιλαϊκά μέτρα, η επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών, οι σχέσεις με τις υπερδυνάμεις! 
  2. Δεν υπάρχει ο ηγέτης που μπορεί να οδηγήσει τη μεγάλη αυτή δημοκρατική παράταξη στο μέλλον. Με σπουδα ……ς και σπαστα…..ς δεν μπορείς να φτιάξεις σοβαρό κράτος και μέλλον για τη χώρα και τα παιδιά σου. Είναι πολύ λίγοι για αυτή τη θέση του ηγέτη και κατά συνέπεια, αναξιόπιστοι. 
  3. Δεν μπορεί να γίνεται το όργιο της αυθαιρεσίας στη καθημερινότητα του πολίτη, την ασφάλεια, την ακρίβεια, τη καθυστέρηση στη απονομή της δικαιοσύνης, το κουκούλωμα ποινικών υποθέσεων, τις παρακολουθήσεις, την ανεργία, την έλλειψη δημοκρατίας, το αλαλούμ στις εξωτερικές μας σχέσεις, το αύριο των παιδιών μας και όμως να μην μπορούν να ξεφύγουν από τη μετριότητα και να καρπωθούν τον κόσμο που ταλαιπωρείται, από όλα τα παραπάνω.
  4.  Γίναμε και επίσημα η 51η πολιτεία και το προτεκτοράτο των Αμερικανών, που ότι είναι για πέταμα, μας τα φορτώνουν στις Ένοπλες δυνάμεις μας, για να μας δείξουν ότι δήθεν μας αγαπούν. Αλλά αλλοίμονο μόνο για να μας ελέγχουν όπως πάντα μεταπολεμικά, να προτιμούμε πάντα τα δικά τους προϊόντα και να ψωνίζουμε πάντα από αυτούς, χωρίς ποτέ να εγγυώνται για την Εθνική μας ασφάλεια από τους γείτονες. Γνωστή είναι η πολυτυπία στην Αεροπορία μας, το Ναυτικό και στους άλλους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. Σε όλα αυτά η μείζονα αντιπολίτευση τηρεί σιγή ιχθύος και λέει πάντα, ναι σε όλα. 
  5. Μας εμπλέκουν σε περιπέτειες με τη Ρωσία, μαζί με άλλες 54 χώρες, όπως και το 1919 η ΑΝΤΑΝΤ,(σημερινό ΝΑΤΟ) χωρίς κανένα αντίκρισμα για το Εθνικό θέμα της Κύπρου, αλλά και του Αιγαίου, δηλητηριάζοντας τις παραδοσιακές μας σχέσεις με τις Μεγάλες υπερδυνάμεις με την αντιπολίτευση ποτέ να μην παίρνει σοβαρή εθνική θέση!
  6. Μας εισάγουν ανήθικα στοιχεία, με το γάμο των ομοφυλοφίλων, τους ΛΟΑΤΚΙ, το bulling στα σχολεία, την λαθρομετανάστευση,τα ήθη και τα έθιμά μας, με τους εγκλεισμούς κατά την εποχή του κορωνοϊού και συμφωνούν σε όλα με την κυβέρνηση!
  1. Στην Ουκρανία γίνεται η μεγαλύτερη ανθρωποσφαγή μετά το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, με 50.000 νέους Ουκρανούς να σκοτώνονται κάθε μήνα και 5 με 10 χιλιάδες επίσης Ρώσους και να κινδυνεύει η ανθρωπότητα με πυρηνικό Αρμαγεδδώνα και όμως να μη παίρνουν σοβαρή θέση να υποστηρίξουν τουλάχιστον την ειρήνη στη περιοχή αυτή, για να μήν επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη και ειδικά στα Βαλκάνια και το Αιγαίο, ο πόλεμος. 
  2. Ποτέ δεν πλησίασαν τον εργάτη στις φάμπρικες για να δώσουν αξιοπρεπεί αμοιβή, ή τον αγρότη στο χωράφι για να δώσουν καλές τιμές στα προϊόντα του με περιορισμό του κέρδους των μεσαζόντων, ή τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες για να στηρίξουν την μικρή επιχείρηση με φοροδιευκολύνσεις και τραπεζικο διευκολύνσεις, ή ακόμη και τη στήριξη της μεγάλης κάθετης βιομηχανίας και των ναυπηγείων, ώστε να κατασκευάζεται και κάτι στη χώρα που θα προσδώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία και απασχόληση και όχι όλα εισαγωγή από το ράφι! 
  3. ¨Εχει διασαλευτεί τελείως η τάξη και η ευνομία από τη χώρα τη στιγμή που το έγκλημα ανθεί και μάλιστα από πολύ ψηλά. Δεν μπορεί να έχεις 13 χρόνια να εργαστείς στη Δημόσια υπηρεσία σου με άδεια αναρρωτική, να πληρώνεσαι κανονικά και να εξαφανίζεσαι. Ούτε να σου σφραγίζουν την επιχείρηση για σοβαρές παρανομίες και συ να την ανοίγεις παράνομα, και αντί να σε στείλουν στη φυλακή, να σε επιβραβεύουν επιπλέον, δίνοντας άδεια κυλικείου στη Βουλή!
  4. Η κυβέρνηση και όλος σχεδόν ο πολιτικός κόσμος με τη συμπεριφορά τους, κατόρθωσαν το τουρκόφωνο πολιτικό κόμμα ΚΙΕΦ να γίνει πρώτη υπολογίσιμη πολιτική δύναμη στη Θράκη και όχι μόνο. Μήπως από τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τη Θράκη μας; Ακούει η Κυβέρνηση και η αντιπολίτευση, ή βρίσκονται σε πολιτικό νιρβάνα και μανδραγόρειο ύπνο! Για όλα τα παραπάνω σε λίγες γραμμές, μαζί με την αποχή που καλά κρατεί διαιωνίζει το έγκλημα της νεοφιλελεύθερης πολιτικής αστικής τάξης στη πατρίδα μας, χωρίς να υπάρχει προς το παρόν φως στο τούνελ, ότι θα υπάρξει ένας πραγματικός λαϊκός ηγέτης που θα ηγηθεί στη μεγάλη δημοκρατική παράταξη και θα βγάλει τη χώρα από τη παρακμή και το μανδραγόρειο ύπνο. 

Και τώρα στην Ευρώπη: Που και εκεί η αποχή καλά κρατεί με λιγότερα ίσως ποσοστά για κάθε Κράτος, με την Ακροδεξιά όμως να παίρνει κεφάλι με ότι αυτό συνεπάγεται για το μέλλον της γηραιάς Ηπείρου. Υποχρεώνοντας τον Μακρόν να κάνει εθνικές εκλογές στο τέλος Ιουνίου!

1- Στη Γαλλία ο Μακρόν, έγινε Κοντόν και πήρε σημαντικό κεφάλι η ακροδεξιά, Λεπέν με 33%! 

2- Στη Γερμανία ο Σολτς, έγινε σαλτς, τον αλατοποίησαν τα άλλα κόμματα, με την ακροδεξιά και εκεί να παίρνει κοντά στο 15%! 

3- Ομοίως και στην Αυστρία, την Ολλανδία, την Ισπανία και την Ιταλία! 

Η άνευ προηγουμένου πρόσδεση της Ευρώπης στο άρμα της Αμερικής σχετικά με την Ουκρανία και η χωρίς τέλος λαθρομετανάστευση, συνοδευόμενη με οικονομική κρίση, θεσμών και ασφάλειας, συνέτειναν στην άνοδο των ακροδεξιών κομμάτων στην Ευρώπη. 

Επειδή η ακροδεξιά στην Ευρώπη είναι από προηγούμενα χρόνια συνδεδεμένη με τον φασισμό και τον πόλεμο, ας ευχηθούμε να κυριαρχίσει μόνο στο πολιτικό σκέλος και να περιορίσει τόσο τη λαθρομετανάστευση, όσο και να σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία που κάθε μέρα που περνάει εκτραχύνεται και πιο πολύ με χιλιάδες νεκρούς και καταστροφές! 

Επίσης να ευχηθούμε οι φωνές των 21 Ευρωβουλευτών που εξελέγησαν από τον Ελληνικό λαό, να ενωθούν με τις 705 φωνές όλων των Ευρωβουλευτών και σαν ένας παιάνας και ένα δυνατό σάλπισμα στο κέντρο των αποφάσεων στις Βρυξέλλες, να συνδράμουν να σταματήσει η αιματοχυσία δύο Χριστιανικών λαών στην Ανατ. Ευρώπη και να εμπεδοθεί μία διαρκείς ειρήνη των λαών, με αμοιβαίες υποχωρήσεις, όπως την ξέρουμε όλοι μας μεταπολεμικά…Γένοιτο! 

Ιούνιος 2024 Ιωάννης Καλάκος