Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Εθνική ΝΤΡΟΠΗ: Το ξεπούλημα της Μακεδονίας έγινε «φιέστα» – Τσίπρας και Ζάεφ τίμησαν την άθλια Συμφωνία Πρεσπών, που σήμερα ποδοπατούν οι Σκοπιανοί


Εθνική ΝΤΡΟΠΗ: Το ξεπούλημα της Μακεδονίας έγινε «φιέστα» – Τσίπρας και Ζάεφ τίμησαν την άθλια Συμφωνία Πρεσπών, που σήμερα ποδοπατούν οι Σκοπιανοί 

Με την κάλυψη Μητσοτάκη, Τσίπρας και Ζάεφ γιόρτασαν τα 6 χρόνια από μια μειοδοτική, αποτυχημένη και παραβιασμένη συμφωνία

Συντάκτης: Πέτρος Δημόπουλος

Ο εθνικός ξεπεσμός συνεχίζεται. Η προδοσία της Μακεδονίας έφτασε να γίνεται… φιέστα των πολιτικών απολιθωμάτων που ξεπούλησαν την ιστορία μας. Η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, η χειρότερη συνθήκη που έχει υπογράψει η χώρα μας στην περίοδο της μεταπολίτευσης, αυτό το κουρελόχαρτο που ποδοπατούν συνεχώς οι Σκοπιανοί, έγινε αιτία… γιορτής στην πρώτη εκδήλωση των Ινστιτούτων Αλέξη Τσίπρα και Ζάεφ, που πραγματοποιήθηκε στο Ωδείο Αθηνών.

Πέρασαν 6 χρόνια από τη μαύρη σελίδα της ιστορίας μας και οι πρωταγωνιστές του ξεπουλήματος πασχίζουν ακόμα να αποδείξουν ότι λειτούργησαν για το «εθνικό συμφέρον». Τσίπρας και Κοτζιάς είχαν το θράσος να αυτοθαυμαστούν για το εθνικό έγκλημα των Πρεσπών, τη στιγμή που τα Σκόπια έχουν κάνει κρατικό δόγμα τον Μακεδονισμό και χτίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική τους φτύνοντας τη συμφωνία, η τήρηση της οποίας τους ήταν απαραίτητη κάποτε. Η μάλλον έτσι μας παραμύθιαζαν οι δικοί μας «εγκέφαλοι» των Πρεσπών.

Στην εκδήλωση μάλιστα απένειμαν το πρώτο Βραβείο «Ειρήνης των Πρεσπών» στον «προξενητή» της προδοτικής συμφωνίας, τον Αμερικανό Μάθιου Νίμιτς που ήταν ο Ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ονοματολογικό από το 1994 έως το 2019, όταν και έπεσαν οι υπογραφές στις Πρέσπες για την παράδοση της Μακεδονίας στο σλαβικό κρατίδιο.

Από τότε έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι της αποθράσυνσης των Σκοπιανών και η διπλωματική διπροσωπία του Ζάεφ, έδωσε τη σκυτάλη στον απροκάλυπτο εθνικισμό του VMRO. Με το κράτος των Σκοπίων να προωθεί πλέον τον αλυτρωτισμό ως εθνική θέση και να θεωρεί δεδομένη την υπεξαίρεση του ονόματος και της ιστορίας της Μακεδονίας. Ακόμα και η άθλια συνθήκη των Πρεσπών παραβιάστηκε δεκάδες – αν όχι εκατοντάδες – φορές από το κράτος των Σκοπίων, με κορυφαία πρόκληση την ορκωμοσία της προέδρου Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα στο όνομα της Μακεδονίας.

Και ενώ όλοι συμφωνούν ότι το κουρελόχαρτο των Πρεσπών έχει γίνει διάτρητο και πρέπει να καταγγελθεί άμεσα, ο Τσίπρας έφτιαξε ινστιτούτο για να ξεπλύνει τη μειοδοσία με συνεταίρο τον Ζάεφ. Και φυσικά το έκανε με τις πλάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη που κέρδισε τις εκλογές του 2019 ως υποκριτής «μακεδονομάχος» και σήμερα ούτε τολμάει να καταγγείλει την παραβιασμένη συμφωνία, ούτε ψέλλισε 2 λόγια κριτικής για την προκλητική φιέστα του Τσίπρα.

Μια φιέστα που γίνεται στην κυριολεξία πάνω σε ερείπια, και συγκεκριμένα στα ερείπια της Μακεδονίας. Τη στιγμή που η ανιστόρητη συμφωνία παρέδωσε γλώσσα και εθνικότητα στο πολυεθνικό μόρφωμα και η δειλία της σημερινής κυβέρνησης να καταγγείλει τις Πρέσπες, χαρίζει στα Σκόπια το καταληστευμένο λάφυρο της Μακεδονίας.

Ο Μάθου Νίμιτς έκανε έκκληση «σε όλους να ακολουθήσουν και να σεβαστούν την συμφωνία των Πρεσπών και να δουλέψουν σκληρά για την υλοποίηση της και αν υπάρχουν σημεία στην συμφωνία που χρειάζονται εργασία τότε να καθίσουν από κοινού και να βρουν τη λύση».

Είχε μάλιστα προηγηθεί και βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο Νίμιτς χαρακτήρισε μεγάλη τιμή του το γεγονός ότι έλαβε αυτό το βραβείο και ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τους Τσίπρα και Ζάεφ και τους πρώην ΥΠΕΞ των δύο χωρών «που κατέστησαν δυνατή αυτή τη συμφωνία». Ευχαρίστησε τους Γενικούς Γραμματείς του ΟΗΕ που τον στήριξαν (Κόφι Αναν, Μπαν Κι Μουν, Αντόνιο Γκουτέρες) στην 20ετή προσπάθεια του και κυρίως τους λαούς των δύο χωρών, όπως συγκεκριμένα είπε.

sportime.gr18 Ιούν 2024