Πέμπτη 6 Ιουνίου 2024

Οι οικουμενιστές επίσκοποι και ιερείς εφαρμόζουν σχέδιο αποιεροποίησης των Ναών μας;. Βεβηλώνουν τους Ιερούς ναούς μας και οι πιστοί απρακτότεροι των βατράχουν παραμένουν θεατές

σ.σ.  

   Αυλητρίδες βεβηλώνουν την ιερότητα 

του  Ναού.


  Περί του θείου Ναού, τι εικονίζει αυτός

 και τα περιεχόμενα εν αυτώ


Ο αγίος Συμεών, αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης, ο οποίος σε έργο του με τίτλο: «Περί του θείου Ναού, τι εικονίζει αυτός και τα περιεχόμενα εν αυτώ», γράφει μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο ναός λοιπόν, αν και συντεθειμένος από άψυχον ύλην, είναι όμως οίκος Θεού, επειδή αγιάζεται διά της Θείας Χάριτος και με τας ευχάς τας ιερατικάς και δεν είναι πλέον καθώς οι άλλοι οίκοι, αλλά αφιερωμένος είναι επί της γης εις τον Θεόν και πλουτεί την Χάριν του να έχει ένοικον αυτόν τον Θεόν και την δόξαν του εν αυτώ, την δύναμιν και την Χάριν.

Επειδή εις το όνομα αυτού του Θεού επωνομάσθη, ή συν αυτώ εις όνομα τινός από τους αγίους του …και δεν τον ονομάζομεν πλέον οίκον μόνον απλώς, αλλ’ οίκον άγιον ως ηγιασμένον εκ του Πατρός διά του παναγίου Υιού εν τω αγίω Πνεύματι και ως σκήνωμα ήδη της Τριάδος»
Βλ. «Συμεών αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης τα άπαντα», Εκδ. Βασ. Ρηγοπούλου, Θεσσαλονίκη 1993, σελ. 143.

 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ ΝΕΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ




Στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού, την Κυριακή 2 Ιουνίου 2024, το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε μια πραγματικά ξεχωριστή συναυλία.
"Η Ροδιά" Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής, αλλά και το Πολυφωνικό Εργαστήριο Ροδιάς που ξεκίνησε φέτος, υπό την διεύθυνση της πολυτάλαντης Μάρθας Μαυροειδή, παρουσίασε ένα …εναλλακτικό πρόγραμμα, με εμπνευσμένες διασκευές παραδοσιακών τραγουδιών (δια χειρός Μάρθας Μαυροειδή), αλλά και με χορωδιακό από την ταινία «Ο Άρχοντας των δαχτυλιδιών», που διηύθυνε – ως guest – η Κωνσταντίνα Πιτσιάκου διευθύντρια της Παιδικής Χορωδίας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

Την συναυλία της «Ροδιάς» προλόγισε και έκλεισε ο Αρχιμ. Μιχαήλ Σταθάκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Ψυχικού. 
Αξίζει να σημειωθεί πώς η «Ροδιά» πραγματοποιεί τις πρόβες της, εδώ και κάμποσα χρόνια, στο Πνευματικό Κέντρο του Ναού, που έχει παραχωρηθεί γι’ αυτόν τον σκοπό στην Μάρθα Μαυροειδή και τους συνεργάτες της.