Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΠΡΟΒΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ! ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ. ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ (ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

 

ΠΡΟΒΑ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ!
ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ, ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΒΡΑΙΩΝ.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΥΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΩΝ (ΤΡΙΚΚΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ) ΜΕ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΕΛΕΣΘΕΙ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΩΝ. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗ ΣΥΝΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΖΑΜΙ.
ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΕΡΟΨΑΛΤΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΘΑ ΨΑΛΛΕΙ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ, ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΕΦΑΡΑΔΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ ΑΡΑΒΙΚΗ-ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ.
Με λύπη πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Τρικκαίων οργανώνει τριήμερο διαθρησκειακό συνέδριο ορθοδόξων χριστιανών, μουσουλμάνων και εβραίων (1-3 Νοεμβρίου 2024) με ομιλητές Ραβίνο, Χότζα και γνωστούς οικουμενιστές καθηγητές θεολογίας του ΑΠΘ. Ουρά, ως συνήθως, το Διορθόδοξο Κέντρο της Εκκλησίας της Ελλάδος.
Με μεγαλύτερη ακόμα λύπη διαβάσαμε στο Πρόγραμμα ότι θα χαιρετίσουν (όπερ σημαίνει ότι εγκρίνουν;) την διαθρησκειακή σύναξη ο Μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συμμετοχή τους δεν είναι συνειδητή και ότι καλόπιστα παραπλανήθηκαν από τους εξωεκκλησιαστικούς διοργανωτές, ιδίως από τα πολιτικά πρόσωπα. Ο καιρός θα το δείξει. Η καλλίτερη διάψευση θα είναι η ακύρωση της συμμετοχής τους. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τον διάδοχο του γίγαντα της Ορθοδοξίας κυρού Διονυσίου Τρίκκης ως συμμέτοχο σε μία τέτοια πανθρησκειακή δράση!
Μας είναι γνωστό ότι την ιδέα της διαθρησκειακής αυτής προσέγγισης είχε ήδη από το Ιανουάριο 2023 ο τότε δήμαρχος Τρικκαίων και τώρα υπουργός Η.Δ. κ. Παπαστεργίου. Το είχε συμφωνήσει με την πρεσβεία της Γερμανίας και το «Διορθόδοξο Κέντρο’ της Εκκλησίας της Ελλάδος με «κυρίαρχη ιδέα το ρόλο των τριών μονοθεϊστικών θρησκειών γενικότερα και ειδικότερα στη σύγχρονη εποχή…» Τη συμμετοχή της Γερμανικής Πρεσβείας αδυνατούμε ακόμη να την καταλάβουμε. Ο δήμαρχος έγινε υπουργός και το «σχέδιο» υλοποιούν οι διάδοχοι… Πάντως θα συμμετάσχουν οι κ.κ. Παπαστεργίου και Πιερακάκης.
Οι πολιτικοί υπηρέτες της Νέας Τάξης Πραγμάτων μπορούν να κάνουν αυτά που θέλουν και εντέλλονται. Εμείς όμως οι -ακόμα- Ορθόδοξοι Χριστιανοί οφείλουμε να αντιδρούμε με νήψη και υγιές ομολογιακό φρόνημα. Δεν ξεγελιόμαστε από τις προσχηματικές διακηρύξεις των διαθρησκειακών οικουμενιστών ότι τα συνέδρια αυτά γίνονται για δήθεν την ειρηνική συνύπαρξη των θρησκειών, για την αλληλοκατανόηση κ.λπ.
Μετά το χτύπημα των διδύμων πύργων της Νέας Υόρκης στις 11 Σεπτεμβρίου του 2001, παρατηρήθηκε αξιοσημείωτο ενδιαφέρον για την οργάνωση διαθρησκειακών συναντήσεων και διαλόγων, και μάλιστα με την παρότρυνση και ενθάρρυνση πολιτικών, διακόνων της Νέας Τάξεως πραγμάτων, υπό το πρόσχημα της καταπολεμήσεως της τρομοκρατίας, της οποίας τα αίτια είναι κυρίως η πολιτική καταπίεση των λαών, η κοινωνική αδικία και η καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τους ισχυρούς σε διακρατικό επίπεδο. Δίκαια χαρακτηρίσθηκαν ως συναντήσεις και διάλογοι «κατ' επιταγήν» των ισχυρών, στους οποίους δυστυχώς υπακούουν και κάποιοι εκκλησιαστικοί ηγέτες.
Είναι διπλός ο στόχος αυτών των συναντήσεων. Από τη μία πλευρά προσπαθούν να μεταθέσουν την ευθύνη από την πολιτική στην θρησκεία, να παρουσιάσουν δηλαδή πως υπεύθυνες για την τρομοκρατία δεν είναι η φτώχεια και η καταπίεση των λαών, αλλά ο θρησκευτικός φανατισμός. Και από την άλλη επιδιώκουν να ενισχύσουν τον συγκρητισμό, την ανάμειξη πολιτισμών και θρησκειών, την οικοδόμηση του πολυπολιτισμικού μοντέλου της Νέας Εποχής, της Πανθρησκείας του Αντιχρίστου. Η εποχή του Ιχθύος (Ιησούς Χριστός Θεού Υιός) τελείωσε με το τέλος της δεύτερης χιλιετίας, και αρχίζει τώρα από το 2001 η εποχή του Υδροχόου, του Αντιχρίστου, ο οποίος βέβαια ως μοναδικό και αποκλειστικό στόχο έχει να ισοπεδώσει και να εξισώσει τις θρησκείες, ώστε να παύσει να ισχύει η διακήρυξη του Ευαγγελίου ότι μόνον ο Χριστός είναι το φως του κόσμου, η αλήθεια και η ζωή, και να παραμείνουν έτσι οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σκότος και στην πλάνη.
Ξέρουμε πολύ καλά ότι ο παγκόσμιος Οικουμενισμός με την τριπλή του διάσταση, οικονομική, πολιτική και θρησκευτική, αποτελεί σήμερα μια από τις μεγαλύτερες απειλές κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο κίνημα του Διεθνούς Σιωνισμού που έχει σαν μοναδικό σκοπό την δημιουργία μιας νέας τάξεως πραγμάτων, δηλαδή την πολιτική, οικονομική, και θρησκευτική ενοποίηση της ανθρωπότητας.
Το τρίτο σκέλος αυτής της διαδικασίας, δηλαδή η θρησκευτική ενοποίηση, είναι ο γνωστός σε όλους μας Διαχριστιανικός και Διαθρησκειακός Οικουμενισμός, μια φοβερή αίρεση, η οποία κυριάρχησε σ’ ολόκληρο τον 20ο αιώνα και συνεχίζει να κυριαρχεί μέχρι σήμερα, η οποία, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς των σκοτεινών κέντρων, πρόκειται να οδηγήσει στην δημιουργία μιας παγκόσμιας θρησκείας, της εφιαλτικής Πανθρησκείας.
Κλείνουμε την ανακοίνωσή μας με λύπη και απογοήτευση, διότι βλέπουμε ότι οι πονηροί διοργανωτές τέτοιων οικουμενιστικών/συγκρητιστικών κινήσεων προσπαθούν να παγιδεύσουν εκκλησιαστικά πρόσωπα και θεσμούς, πολλές φορές καλοπροαίρετους, για να εμφανίσουν τις κινήσεις τους ως δήθεν ανεκτές και συμβατές με το Ορθόδοξο πνεύμα.
Λυπούμαστε που κατάφεραν να εγκλωβίσουν στις δράσεις τους στα Τρίκαλα δύο Μητροπολίτες και την κοινότητα των ιεροψαλτών μας ώστε να παρουσιάζονται ως θιασώτες της κινήσεως του πανθρησκειακού Οικουμενισμού. Προσευχόμαστε και είμαστε βέβαιοι ότι θα αντιληφθούν την αληθινή διάσταση του εγχειρήματος και θα απόσχουν.
Έτσι, θα χαρούν τα πνεύματα των τοπικών μας Αγίων και του Αγίου Δεσπότη μας Διονυσίου Τρίκκης!
Θα επανέλθουμε με πολλές πληροφορίες για τον διαθρησκειακό οικουμενισμό και το σύνδεσμό του με τη διεθνή μασωνία.