Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Επιδρομείς του σχισματικού Επιφανίου στο Τσερκάσι άνοιξαν πυρ εναντίον πιστών της UOC (Κανονικής Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας) στον Καθεδρικό Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ στο Τσερκάσι. Βίντεο


Η επιχείρηση του πατρ. Βαρθολομαίου "σεβασμού" της πίστης του άλλου στέφεται με επιτυχία!!! Μπαίνουν παντού ακόμα και με όπλα και τα σπάνε. Οι δε "δημοκρατικές" οργανώσεις δικαιωμάτων σιωπούν. Δείτε το βίντεο.

σ.σ. Η επιχείρηση «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ και του ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ εξελίσσεται «ομαλά» στην Ουκρανία!

Τους έριξαν χημικά, τους ξυλοκόπησαν και τους πυροβόλησαν με όπλο.

Γύρω στις 3 τα ξημερώματα τη νύχτα της 17ης Οκτωβρίου, περίπου 100 άτομα καλυμμένα με κουκούλες εισέβαλαν στον χώρο του Καθεδρικού Ναό του Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (UOC) στο Τσερκάσι. Οι δράστες επιχείρησαν να καταλάβουν την Εκκλησία με την βία.

Όταν έφτασε στο σημείο μια ομάδα πιστών της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, με επικεφαλής τον Μητροπολίτη Τσερκάσι και Κανίβ Θεοδόσιο, οργανώθηκε η υπεράσπιση του Καθεδρικού Ναού. Ωστόσο, οι εισβολείς άνοιξαν πυρ κατά των ενοριτών με αεροβόλο όπλο.

Η επίθεση καταγράφηκε σε βίντεο, δείχνοντας τους επιδρομείς να συνεχίζουν να πυροβολούν κατά των πιστών ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν.

Παρά την επιθετικότητα των υποστηρικτών της OCU [του Επιφάνιου], οι ενορίτες κατάφεραν να υπερασπίσουν την Εκκλησία. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα ο Καθεδρικός Ναός της UOC [του Ονουφρίου] στο Τσερκάσι καταλήψθηκε.

Union of Orthodox Journalists

ΤΑΣ ΘΥΡΑΣ