Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Από την Αμερική, την Ευρώπη έως το Κονγκό με τον Παντελεήμων Αράθημο, επιδεικνύουν τις συμπροσευχές, για να δώσουν ...κύρος στις ιεροπραξίες τους!!!

Χειροτονία Διακόνου στην Ιερά Επισκοπή Μπραζαβίλ


Παρέστησαν ... προσευχητικώς  εκπρόσωποι του Συμβουλίου Εκκλησιών του Κονγκό!

xirotonia mprazabil 16

Την Κυριακή, 24η Σεπτεμβρίου 2017, ο Θεοφιλ. Επίσκοπος Μπραζαβίλ και Γκαμπόν κ. Παντελεήμων προέστη της Θείας Λειτουργίας στον προσωρινό Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις Διάκονον χειροτονία του Αναγνώστη κ. Στεφάνου Andzembe.

Προσφωνών τον υποψήφιο κληρικό ο Επίσκοπος ανεφέρθη στην σπουδαιότητα και την τεράστια ευθύνη της διακονίας του ιερού Θυσιαστηρίου και του Χριστεπωνύμου πληρώματος εν πνεύματι θυσιαστικής ταπεινώσεως, αγάπης, αφοσιώσεως, υπακοής και συνέσεως.
Επίσης, έδωσε πατρικές συμβουλές και προτροπές προς τον νέο κληρικό, μεταφέρων και την αγάπη του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου Β΄, με την ευλογία του Οποίου ετελέσθη η χειροτονία σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη του πρεσβυγενούς Πατριαρχικού Θρόνου του Αγίου Μάρκου.
O νέος Ιεροδιάκονος π. Στέφανος Andzembe, 29 ετών, έγγαμος, τελειόφοιτος πανεπιστημίου, θα διακονεί στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Pointe-Noire, καθώς και στα γραφεία της Ιεράς Επισκοπής.
Ακόμη, προ του πέρατος της Ευχαριστιακής Συνάξεως ο Θεοφιλέστατος εχειροθέτησε δύο νέους Αναγνώστες, ενώ ο Πρόεδρος της Ενοριακής Επιτροπής του Ναού κ. Χρυσόστομος Celestin Ngaipio εξέφρασε την χαρά των πιστών και την ευγνωμοσύνη τους προς τον Ποιμενάρχη τους για την χειροτονία του νέου κληρικού και την εν γένει πνευματική προαγωγή της τοπικής Εκκλησίας.
Παρέστησαν προσευχητικώς εκπρόσωποι του Συμβουλίου Εκκλησιών του Κονγκό, εκπρόσωποι των αρχών της πόλεως και πλήθος πιστών.
Το σημαντικό αυτό γεγονός για την τοπική Εκκλησία του Κονγκό-Μπραζαβίλ εκάλυψε η κρατική τηλεόραση Tele Congo, προς την οποία ο Επίσκοπος παρεχώρησε σύντομη συνέντευξη.


xirotonia mprazabil 4


xirotonia mprazabil 4

xirotonia mprazabil 4
xirotonia mprazabil 4
xirotonia mprazabil 4

xirotonia mprazabil 4
xirotonia mprazabil 4



xirotonia mprazabil 4



Ἡ Ὀρθόδοξη Ἐκκλησία μὲ τὶς "εκκλησίες"-αἱρέσεις τοῦ Κονγκὸ συνεργάζονται ἄψογα!


 Ἀπὸ ἀνακοίνωση τῆς Ὀρθόδοξης Ἐκκλησίας τοῦ Κονγκό:

  "Με τη βοήθεια του Θεού, η Ορθόδοξη Εκκλησία συγκαταλέγεται στις πέντε επισήμως αναγνωρισμένες Εκκλησίες της χώρας, κατέχουσα την αντιπροεδρία – από το προσεχές έτος 2017 θα κατέχει την προεδρία – του υπό την εποπτεία του κράτους λειτουργούντος Συμβουλίου Εκκλησιών του Κονγκό-Μπραζαβίλ. Μέχρι σήμερα κάθε αίτημα της Εκκλησίας προς το κράτος ικανοποιήθηκε πλήρως και χαίρομαι για αυτήν την ειλικρινή σχέση που έχει ήδη διαμορφωθή, ιδιαιτέρως στον τομέα του ανθρωπιστικού έργου και των ευαγών ιδρυμάτων".