Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017

Οικουμενισταί και διώκται

Ορθόδοξος Τύπος Εφημερίδα

Οδύνη, λύπη και στεναγμό προκαλεί σε κάθε συνειδητό μέλος της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας το αποκαλυπτικό πρωτοσέλιδο άρθρο του Σέρβου Αρχιμ. π. Συμεών Βιλόφσκι στον «Ο.Τ.» 28.7.2017.
Στο υπ. αρ. 1898, 21 Οκτωβρίου 2011 φύλλο του «Ο.Τ.» στο άρθρο με τίτλο «Πως έπεσαν οι δυνατοί», ο θεολόγος κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος αναφέρεται στα τέσσερα πνευματικά παιδιά του Αγίου Ιουστίνου που διεκρίθησαν στη θεολογία και έγιναν επίσκοποι: 1) Αρτέμιος Ραντοσάβλιεβιτς, Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης. 2) Αθανάσιος Γιέφτιτς, πρώην Ερζεγοβίνης. 3) Αμφιλόχιος Ράντοβιτς, Μητροπολίτης Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας 4) Ειρηναίος Μπούλοβιτς Μητροπολίτης Μπάτσκας. Στο τέλος μεταξύ άλλων σημειώνει:

    «Από τα 4 αυτά πνευματικά παιδιά του Αγίου Ιουστίνου Πόποβιτς μόνον ο ομολογητής Μητροπολίτης Ράσκας και Πριζρένης Αρτέμιος μένει πιστός σε όσα έμαθε και επιστώθη από τον γέροντά του άγιον Ιουστίνον. Και έφτασε στο σημείο η σερβική ιεραρχία να καταδιώξη και καθαιρέση τον ομολογητή Μητροπολίτη Αρτέμιο. Και στον διωγμόν αυτόν πρωτοστατούν οι πνευματικοί του αδελφοί Μητροπολίτες πρώην Ερζεγοβίνης Αθανάσιος, Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος και Μπάτσκας Ειρηναίος. Και οι τρεις αυτοί διώκτες του συμπροσ­εύχονται με παπικούς και Εβραίους! Πως εξηγεί­ται αυτή η φοβερή αλλοίωσις των πρώην πατερικών, αντιπαπικών και αντιοικουμενιστών θεολόγων;».
     Στο υπ. αρ. 1821 (26/2/2010) φύλλο του Ο.Τ. έχει δημοσιευθή η
αποσταλείσα από την «Πανελλήνιον Ορθόδοξον Ένωσιν» επιστολή διαμαρτυρίας για την δίωξη του Μητροπολίτου Ράσκας και Πριζρένης Αρτεμίου:

«Προς την Ιεράν Σύνοδον της Σερβικής Εκκλησίας, δια του Προέδρου Αυτής κ.κ. Ειρηναίου, εις Βελιγράδιον.
         Μακαριώτατε, Σεβασμιώτατοι.
    Διαμαρτυρόμεθα εντόνως δια την αντικανονικήν και ανέλπιστον απομάκρυνσιν του ονομαστού δια την αγιότητα του βίου και την μαρτυρίαν της Ορθοδόξου πίστεως, Επισκόπου Ράσκας και Πριζρένης κ.κ. Αρτεμίου.
Δεν ανεμένομεν από τους παραδελφούς του Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτας να μη του συμπαρασταθούν.
Διώκεται, διότι παραμένει πιστός εις την διδασκαλίαν των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας και διότι είναι σύγχρονος ομολογητής της Ορθοδόξου Πίστεως, άξιον πνευματικόν τέκνον του Οσίου Γέροντος π. Ιουστίνου Πόποβιτς.
Μετά βαθυτάτου σεβασμού,
Αρχιμ. Μάρκος Κ. Μανώλης
και οι συν εμοί
εν Χριστώ αδελφοί».

Η επιστολή εστάλη τον Φεβρουάριον του 2010 και ο άγιος άνθρωπος του Θεού π. Μάρκος πνευματικός μου και πνευματικός σας κ. Διευθυντά έφυγε για τον ουρανό στις 16 Απριλίου 2010.
Τον Φεβρουάριο του 2010, μερικά πνευματικά παιδιά του π. Μάρκου του θέσαμε το ερώτημα, γιατί αυτή η κατάσταση στην Σερβική Εκκλησία, γιατί τα πνευματικά παιδιά του Αγίου Ιουστίνου, φέρονται με αυτό τον τρόπο στον παραδελφό τους ομολογητή Μητροπολίτη Αρτέμιο; Δεν απαντούσε, προσευχόταν, σκεφτόταν… και μετά από ώρα απήντησε χαμηλόφωνα, λακωνικά «Η δόξα φθείρει!!».
Δεν έχω σπουδάσει την ιερή επιστήμη της θεολογίας, δεν γνωρίζω θεολογικά γράμματα, ένας παναμαρτωλός οικογενειάρχης είμαι. Από πόνο και αγάπη προς τους Σέρβους μαθητάς του Αγ. Ιουστίνου, παρακαλούμε ταπεινά τον Άγιο Τριαδικό Θεό μας, δια πρεσβειών του Αγίου Ιουστίνου και του αγιασμένου μιμητού του Αγίου Μάρκου του Ευγενικού, συγχρόνου ομολογητού και συντονιστού του αντιοικουμενιστικού αγώνα μακαριστού π. Μάρκου να φωτίση τους Σέρβους Επισκόπους να δουν το ανέσπερο φως του Χριστού μας και να επιστρέψουν στα όσα έμαθαν και πίστεψαν από τους Αγίους Πατέρας και ομολογητάς της Ορθοδόξου πίστεώς μας και ιδιαιτέρως από τον πνευματικό τους Άγιο Ιουστίνο. Ο Κύριός μας περιμένει την μετάνοια όλων μας.
Ιωάννης Παπαθεοφάνης
Φυσικός