Τρίτη 3 Οκτωβρίου 2017

ΑΝΑΞΙΟΣ και πολύ λίγος τελικά για κεφαλή της Ορθοδοξίας ο πονηρός κ. Ιερώνυμος Λιάπης– Αλώνεται το άβατο του Αγίου όρους και ο Αρχιεπίσκοπος δηλώνει για ν/σ αλλαγής φύλου: «Παιχνιδίσματα, σκορπάμε τον χρόνο και την ώρα μας»


«Πολύ λίγος» τελικά για Κεφαλή της Ορθοδοξίας ειδικά αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει το Εθνος μας που βάλλεται από παντού , μέσα και έξω, είναι ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδας. Και δεν το λέμε εμείς, αλλά το δείχνουν τα λόγια και τα έργα. Πριν λίγο σε ερώτηση ποια είναι η θέση της Εκκλησίας στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε:


«Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».


Ας δούμε πρώτα όλες τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου.

Με τον καθιερωμένο αγιασμό στην Ολομέλεια, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, άνοιξαν σήμερα οι εργασίες της Γ’ Συνόδου της ΙΖ’ Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων.

Παρόντες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτές.

«Καλή δύναμη. Να έχετε σύνεση και να εργάζεστε για το καλό της πατρίδας μας και μάλιστα, όχι μόνο στα πλαίσια της ελληνικής πολιτείας, αλλά να δούμε λίγο ψηλότερα το έθνος μας. Καλές και πολλές υπομονές» ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.

Εξερχόμενος του μεγάρου της Βουλής, αμέσως μετά την τελετή του αγιασμού, ο αρχιεπίσκοπος δήλωσε για την έναρξη της νέας Συνόδου:

«Ζούμε μία ωραία σύμπτωση αυτές τις ημέρες, σήμερα κάναμε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Βουλής μας, και από εδώ συνέχεια θα έχουμε τον αγιασμό και την έναρξη των εργασιών της αντίστοιχης Βουλής, μάλλον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι πράγματι πολύ σπουδαία αυτή η στιγμή, διότι οι δύο μεγάλοι θεσμοί συνέρχονται επί τα αυτώ, να αντιμετωπίσουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι Έλληνες.

Να ευχηθείτε ο αγιασμός αυτός να είναι δημιουργικός, να φωτίσει κι εμάς τους αρχιερείς, να φωτίσει και τους βουλευτές μας, να φωτίσει και τον λαό μας, ώστε να πάμε μπροστά».

Σε ερώτηση ποια είναι η θέση της Εκκλησίας στο ζήτημα της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου, ο αρχιεπίσκοπος απάντησε: «Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και τον χρόνο μας».

Επίσης, όταν τον ρώτησε δημοσιογράφος, «Σεβασμιότατε, μέσα είπατε να κοιτάμε ψηλότερα, τι εννοούσατε;», ο κ. Ιερώνυμος απάντησε:

«Ασχολούμεθα όλοι με τα δάνεια, τι χρωστάμε, το τούτο, το κείνο. Εδώ είμαστε περίπου 10 εκατομμύρια. Άλλα 10 εκατομμύρια Έλληνες σκορπισμένοι σε όλον τον κόσμο. Τους σκέπτεται κανείς αυτούς τους ανθρώπους; Κάνουμε τίποτα γι’ αυτούς τους ανθρώπους; Είναι ένα μεγάλο πρόβλημα.

Σοβαρά μιλάμε τώρα;

Την αρχή την έκανε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης ο οποίος εξήγησε ότι μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Άγιο Ορος.

«Ψυχολογικό σοκ» για την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης, το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής.

Κατά την ομιλία του ισχυρίστηκε πως αν υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο θα αλωθεί το «άβατο του Αγίου Όρους», καθώς, όπως εξήγησε μια γυναίκα που θα διορθώσει το φύλο της σε άντρα θα μπορεί να πάει στο Άγιο Ορος.

Ο νόμος αυτός θα γίνει μέσο κατάχρησης από πρόσωπα που θέλουν να αποφύγουν τη στράτευση ή τυχόν χρέη τους είτε να αγωνιστούν σε αθλήματα ως γυναίκες ενώ έχουν βιολογικά χαρακτηριστικά άνδρα.

Ολα αυτά τη στιγμή που υπάρχουν κατακλυσμιαίες αντιδράσεις του πιστού λαού ενάντια στα επαίσχυντα σχέδια της κυβέρνησης.

Το νέο αλλοιωμένο μάθημα των Θρησκευτικών και το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου έχουν σημάνει ιερή πανστρατιά σε όλη την Ελλάδα και οι παρεμβάσεις πολλαπλασιάζονται.

Καταρχάς, η Επιτροπή Βιοηθικής της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος καταδίκασε την νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης να καταθέσει στις 18/09/2017 προς ψήφιση το ν/σ για την ταυτότητα φύλου.

Μεταξύ άλλων η Επιτροπή αναφέρει «Δεν μπορεί να γίνει δεκτό, πρόκειται για νόμο που επιτρέπει στην ουσία χωρίς προϋποθέσεις, τη μεταβολή φύλου με βάση τη βούληση του προσώπου και ανεξάρτητα από το βιολογικό του φύλο…».

Στην ίδια λογική και 10 Σύλλογοι της Λάρισας, οι οποίοι σε διαμαρτυρία που δημοσιοποίησαν γιὰ το Σχέδιο Νόμου περὶ «Νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου» αναφέρουν μεταξύ άλλων πως το νομοσχέδιο δημιουργεί ουσιαστικά τις προϋποθέσεις για την παραβίαση του αβάτου του Αγίου Όρους και των Ιερών Μονών, ενώ παράλληλα εισάγει ύπουλα τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
(δείτε εδώ:https://agonasax.blogspot.gr/2017/09/10.html)