Δευτέρα, 19 Μαρτίου 2018

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ, ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΜΕ ΤΑ 500.000€ ΠΟΥ;;


 ΨΑΛΤΙΚΑ ΛΑΜΠΑΔΑΡΙΟΥ

Δημοσίευμα  της Εφημερίδος :
"ΑΓΩΝΑΣ"  αρ φυλ. 249/ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ  2018 http://www.agonas.org/

ΦΩΤΙΑ ΑΝΑΨΕ,   ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΕΓΙΝΕ
Η ΚΑΛΑΘΟΥΝΑ ΜΕ ΤΑ 500.000€  ΠΟΥ;;Τα σοφά γραφόμενα του π. Γρηγορίου της Ι.Μ. Δοχειαρίου μοιάζουν με τη φωτιά κοντά σε λαγούμι που αναγκάζει με τον καπνό της να πεταχθεί έξω κάθε κρυμμένο ζωντανό για να μην σκάσει.

Στα τέλη του Νοέμβρη 2017 μια τέτοια φωτιά άναψε ο ευλογημένος γέροντας για να ζεστάνει το τσουκάλι, αλλά στάθηκε αιτία να γίνει πυρκαγιά!
Τι έγραψε: «Τα κειμήλια (εικόνες, άγια λείψανα, σκεύη..) είναι σπουδαίες κληρονομιές όταν μένουν εκεί που τα αφιέρωσαν… Κειμήλιο γίνε εσύ βρε, και άστο το  άλλο φυλαγμένο εκεί που στο παρέδωσαν οι πατέρες σου. Δεν είναι δικό σου το κειμήλιο. Είναι του Γένους. Είναι της Εκκλησίας. Είναι δώρα κεκρυμμένα. Δεν ωφελούν τον κόσμο και μάλιστα όταν πλάι υπάρχει και το καλαθάκι ή η καλάθα… Ας σταματήσει το τρεχαλητό της αγίας Ζώνης, γιατί ίσως με αυτήν θα μας δέση η Παναγία και θα μας αποδιώξει από την αυλή της».
Απ’ την πυρκαγιά και από τον πυκνό καπνό πετάχτηκε ο γέρων Εφραίμ ο Βατοπεδινός να την σβήσει, αλλ’ αντί νερό έριξε λάδι και την φούντωσε…
Τι λάθος κίνηση έκαμε ο π. Εφραίμ και έγινε ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά; «Περί της Τιμίας Ζώνης – δήλωσε – της Παναγίας…, γνωρίζουν οι οικείοι Ιεράρχες ότι η Μονή μας δεν επωφελείται απολύτως σε τίποτα οικονομικώς. Πάντοτε εκ των προτέρων η παράκλησή μας είναι όλα τα έσοδα να πηγαίνουν στο Φιλόπτωχο Ταμείο».
Η καλάθα με τα 500.000 ευρώ περίπου από την προσκύνηση της Αγίας Ζώνης στη Λάρισα, πού πήγαν, άγιε ηγούμενε! Μήπως από το πολύ τρεχαλητό ξεστράτισαν και αντί να οδεύσουν στα φιλόπτωχα ταμεία της μητρόπολης, σκόνταψαν σε... άλλα ταμεία; 
Γι΄ αυτό και ο δεσπότης μετά το αναπάντεχο αυτό χαμό, αναγκάστηκε - μή έχοντας τι να κάνει - το μήνα Δεκέμβριο να ζητήσει  πέντε (5) φορές επίσημα τη βοήθεια για: «τον φτωχό και πεινασμένο συνάνθρωπο», «τον έρανο της αγάπης», «τα ταμεία λογίας - φιλαδελφείας», «το Κρίκκειο  ορφανοτροφείο»,
«τους πλημμυροπαθείς», και κανα δύο ακόμα ανεπίσημες περιπτώσεις  (έκτακτα χαράτσια). Μάλλιασε η γλώσσα του να παρακαλάει για λεφτά !!!
Και τώρα γέροντα Εφραίμ που με την μικρή αυτή ‘‘απροσεξία’’ σας φουντώσατε την φωτιά, μήπως για να σβήσει χρειάζεται δικαστικός πυροσβεστήρας;
Αναμένουμε.

Ο δεσποτης… το τηγανι… και το κλαμα
Οι παπάδες “ευχαριστημένοι” – καθώς είναι όλοι τους αφού δεν υπάρχει ναός που να μην χρωστάει τα “μαλλιοκέφαλά του” – εξεδήλωσαν την επιθυμία να επισκεφθούν τον πνευματικό τους πατέρα και να του εκφράσουν τις χαρές και τις λύπες τους.
Με πολύ κόπο και παρακαλετό τους δέχθηκε με… προθυμία μεγάλη! Αφού του είπαν τα διάφορα, του εξήγησαν και τους ιδιαίτερους λόγους που τους έφεραν στην πόρτα του γραφείου του λέγοντας: Σεβασμιώτατε, μας πιέζετε συνέχεια για χρήματα. Κάθε χρόνο αυξάνετε τους προϋπολογισμούς, βγάζετε συνεχείς δίσκους, επιβάλλετε χαράτσια, μας παίρνετε όλα τα ενοίκια…
Την τελευταία τριμηνία του 2017 μας φορτώσατε πολλά λεφτά χωρίς να λάβετε υπόψιν ότι έχουμε από τον Οκτώβριο απλήρωτους ψάλτες, νεωκόρους, ρεύματα… Τι θα γίνει με τον ΕΝΦΙΑ που είναι απλήρωτος;
Εδώ σήκωσε το κεφάλι ο πατέρας τους, τους κοίταξε καλά – νόμισαν πως ένα δάκρυ κύλησε στο μάγουλό του – και με τρεμάμενη φωνή τους είπε: Εμ, κι αυτοί οι ευλογημένοι δεν τον μείωσαν λίγο…!
Τώρα άλλαξε το σκηνικό. Κατέβασαν οι παπάδες τα κεφάλια τους κάτω και σιγοψιθύρισαν: “Για ιδές, ενώ μας τα παίρνει κλαίει κι από πάνω”.
Φεύγοντας οι παπάδες σκυθρωποί σκόνταψαν σε γνωστό τους. Του ανέφεραν το περιστατικό κι εκείνος για να τους… παρηγορήσει τους ανέφερε χαριτολογώντας το ιστορικό με τον “πονόψυχο” βασιλιά της Γαλλίας Ερρίκο του 4ου και τον υπουργό Οικονομικών του, Σιλί:
Ο βασιλιάς, που είχε βάλει αβάσταχτους φόρους στο λαό κάποια στιγμή “αναγκάστηκε” να προσθέσει και άλλους γιατί… κάποια “αγελάδα” του ψόφησε – καλή ώρα τα παγκάρια της Αγ. Παρασκευής Τεμπών –.
Για να δικαιολογήσει την όλη κατάσταση, είπε στον υπουργό του Σιλί ότι αισθάνεται τόσο άσχημα σαν να κρατάει «τη λαβή του τηγανιού μέσα στο οποίο τηγανίζεται ο λαός του». Οπότε ο Σιλί του απάντησε εύστοχα: «Μπορεί να αισθάνεστε άσχημα, Βασιλιά μου, που κρατάτε τη λαβή, αλλά πιο άσχημα αισθάνεται αυτός που είναι μέσα στο τηγάνι!».

Βγηκε στο κλαρι ο Αρχιεπισκοπος!
Την Δευτέρα 26 Φλεβάρη όλα τα ΜΜΕ διαλαλούσαν ως πρώτο θέμα “πραξικοπηματικές επεμβάσεις καταγγέλλει ο Αρχιεπίσκοπος”, “Αμήχανη βρίσκεται από το μεσημέρι η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας”, “Καταγγελίες του Αρχιεπισκόπου για μεθοδεύσεις και πραξικοπηματικές μεθόδους”, “Επιστολή – κόλαφος Αρχιεπισκόπου στον Υπουργό Παιδείας”. Άντε, είπαμε, ο αρχιεπίσκοπος βγήκε στο κλαρί για τα “θρησκευτικά στα σχολεία”. Θα τα σούρει για τα καλά στην κυβέρνηση και θα ανακοινώσει μάλλον την παρουσία του στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Κυριακή 4 Μαρτίου! Μπορεί να αντιδράσει για όσα άθεα Νομοσχέδια ψήφισε ή που πρόκειται να ψηφίσει η κυβέρνηση στη Βουλή!.
Άναυδοι μείναμε με τα όσα ακούσαμε στα κεντρικά δελτία το απόγευμα. Ο Αρχιεπίσκοπος επιτέθηκε με σφοδρότητα στον υπουργό Παιδείας όχι για όλα τα παραπάνω που πάνε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε μπάχαλο, αλλά για τον μπεζαχτά.
Τί έγινε!!! Η Κυβέρνηση κατέθεσε τροπολογία την οποία υπογράφουν 7 βουλευτές, προκειμένου να διορθώσουν την “ΝΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ” 4301/2014 που ψηφίστηκε μεταμεσονύκτια (7 Οκτωβρ. 2014) από 2 δεξιόστροφους βουλευτές και άλλαζε το καθεστώς διοίκησης του ιερού ιδρύματος   της Παναγίας της Τήνου εκατόν ογδόντα χρόνων, από λαοδιοίκητο σε δεσποτικό φέουδο, μεταβάλλοντας το δεσπότη από λειτουργό σε οικονομικό κουμανταδόρο.
Μετά το 2014 είχαμε θλιβερά περιστατικά κακοδιαχείρισης. «Περίεργος αλυσίδα μεταφοράς ταμάτων του Ι. Ιδρύματος Τήνου, που λιώνονται στην Τουρκία και επιστρέφουν πλάκες χρυσού για να πουληθούν σε Τράπεζες» (Parapolitika 26-9-2015).
Ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε περίεργους διαλόγους κ.ά.
Με το Νομοσχέδιο αυτό η κυβέρνηση πήγε να βάλει – εν μέρει – στη θέση μια αταξία του δεσποτη που παραβίασε την βούληση του Τηνιακού λαού και τη Διαθήκη των Κτητόρων.  Ο αρχιεπίσκοπος τώρα θυμήθηκε τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας; Δεν θυμάται που τόσα χρόνια τον καταστρατηγούσαν με πραξικοπηματικές επεμβάσεις που έκαναν στα εσωτερικά της Εκκλησίας; Ξεχνάει ακόμα πόσες φορές ο ίδιος ζήτησε την παρέμβαση της κρατικής εξουσίας  στα αρχιεπισκοπικά του χρόνια!
Μακαριώτατε Ιερώνυμε, τώρα πλέον αποκαλυφθήκατε.
Η αγωνία δεν είναι γι΄ αυτά που σαλπίζετε, αλλά για τον μπεζαχτά.
Ο ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΣ (Βόλου)… Ο ΠΑΠΑΣ & Η ΧΑΡΛΕΫ!
Φτάσαμε στο άκρον άωτον της αναισχυντίας και της εκκοσμίκευσης. Η εκκλησία έχει μπει στην αποσύνθεση και στην πτωμαΐνη επιδιώκοντας την ανανέωση και τον εκσυγχρονισμό!
Ο Βόλος από χρόνια πρωτοστατούσε στην ανανέωση! Ερχόμενος ο μακαρίτης Χριστόδουλος, το πρώτο πράγμα που έκανε μόλις πάτησε το πόδι του στη μητρόπολη Δημητριάδος ήταν να φρεσκάρει την εμφάνιση (μαλλιά, γένεια) των παπάδων. Ακολούθησαν μοντέρνες και προοδευτικές αντιλήψεις που διδάχτηκε στην “βατικάνειο” σχολή. Ποιος δεν θυμάται τα “κλάματα” του όταν απευθύνονταν προς τους νέους. “Παιδιά μου ελάτε όπως είστε” (!) Ήρθε ο Ιγνάτιος και προχώρησε πιο πέρα. Στα συνέδρια συγκεντρώνει πάσης φύσεως αιρετικά ανεμομαζώματα προσπαθώντας να πείσει το λαό του Θεού ότι αυτά προβλέπει  η νεοπατερική Θεολογία, ο νεοβαρλααμισμός και ο Οικουμενισμός! Μ’ αυτά και μ’ αυτά ο Βόλος σήμερα απολαμβάνει “έναν αέρα πλήρους ελευθερίας”. Ο καθένας κάνει ό,τι θέλει, ό,τι γουστάρει!
Γι’ αυτό και ο παπαγιώργης, εκμεταλλευόμενος τον “ελεύθερο αέρα” αγόρασε μια Χάρλευ μεγάλου κυβισμού, δεν τον χρειάζονταν πλέον η παπαδιά, βρήκε την Πόπη, και για να μην τον ενοχλεί το ράσο ντύνεται με δερμάτινο μπουφάν, φουμάρει την πίπα του, αυτοσερβίρεται καφέ με τους πιστούς στο προαύλιο του εξωκκλησίου της Παναγίας Τρύπας και τα απογεύματα του Σαββάτου κάνει παρακλήσεις στον Άγιο Κυπριανό. Ο κόσμος τρέχει να προλάβει τους “εξορκισμούς” πιστεύοντας ότι του έχουν κάνει μάγια!
Ο νεωτεριστής δεσπότης Ιγνάτιος, ενώ τα γνώριζε όλα αυτά, ανέχονταν τον μηχανόβιο Ιερέα που σκανδάλιζε το ποίμνιο του χρόνια. Και αντί να τον καθαιρέσει αυτός για την “τιμή των όπλων” τον μετέθεσε σ’ άλλη ενορία, προφανώς για να “ωφελήσει” και άλλους πιστούς.
Και το πιο σοβαρό της ιστορίας είναι ότι ο παπαγιώργης ζήτησε από τον δεσπότη Ιγνάτιο να του δώσει την ευλογία του να παντρευτεί την Πόπη του που διατηρούσαν «καλές» σχέσεις και από τις οποίες αναμένουν και απογόνους.
Πολλοί ρωτούν: Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Εκκλησία; Και όμως συμβαίνουν!
Εάν υπήρχε καθαρή Ορθόδοξη Εκκλησία, όχι μπασταρδεμένη – όπως την κατάντησαν οι νεωτερίσιες δεσποτάδες – δεν θα μπορούσε ούτε ένα δευτερόλεπτο να γίνει ανεκτή τέτοια κατάσταση, διότι αμέσως θα προχωρούσαν στον αποσχηματισμό του. Πολλά λέγονται και ακούγονται για το δέσιμο μεταξύ Ιγνατίου και παπαγιώργη, για σκαψίματα στην Τρύπα, για Κατοχή, για Εγγλέζους, για χρήματα κ.ά. Εμείς αυτά δεν τα πιστεύουμε, αλλά όμως δεν μπορούμε και έτσι... να τα απορρίψουμε.
Πάντως θα περιμένουμε να δούμε την έκβαση της υπόθεσης. Ποιος θα τιμωρήσει… Ποιόν…;;;