Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» σε όλη τη χώρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΑΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ




Ευζωνες και ένταση στις παρελάσεις
Ευζωνες και ένταση στις παρελάσεις
Από ένα ηχηρό «Μακεδονία ξακουστή», που έπαιξαν οι μπάντες και τραγουδούσε το πλήθος που παρακολουθούσε τις παρελάσεις, σημαδεύτηκαν οι φετινές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά και σε άλλες πόλεις, ενώ δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης.
Η πιο χαρακτηριστική στιγμή των φετινών εκδηλώσεων καταγράφηκε στην Αθήνα, την ώρα που παρήλαυναν οι Εύζωνες.
Τη στιγμή που περνούσαν οι Εύζωνες από το Σύνταγμα, η μπάντα του Στρατού άρχισε να παιανίζει το «Μακεδονία ξακουστή», υπό τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Την αρχή, ωστόσο, είχε κάνει νωρίτερα η μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που προς έκπληξη πολλών προσέγγισε την πλατεία Συντάγματος και την εξέδρα των επισήμων παιανίζοντας το εμβατήριο «Μακεδονία ξακουστή».
Νωρίτερα, σημειώνεται, οι Εύζωνες είχαν βρεθεί στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης για την έπαρση της σημαίας.
Για τη Μακεδονία αξιωματικοί της Σχολής Ευελπίδων και τα «βατράχια» του Λιμενικού
Το εμβατήριο τραγουδήθηκε με πάθος και από τους αξιωματικούς της Σχολής Ευελπίδων, με το πλήθος να συνοδεύει στο τραγούδι και να χειροκροτεί θερμά.
Την ίδια ώρα, παρά τη σχετική απαγόρευση, το «Μακεδονία ξακουστή» τραγούδησε και το άγημα της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος.

Η στιγμή καταγράφηκε μόλις το άγημα πέρασε από την εξέδρα των επισήμων, προσεγγίζοντας την Πανεπιστημίου, προκαλώντας, για μια ακόμη φορά, το ένθερμο χειροκρότημα του πλήθους.
Φορτισμένες οι εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη
Ακόμα πιο τεταμένο, γύρω από το ζήτημα της ελληνικότητας της Μακεδονίας, ήταν το κλίμα στη Θεσσαλονίκη.
Τον τόνο, σε αυτή την περίπτωση, έδωσαν πρώτα οι μαθητές, όπως εκείνοι του 32ου Γενικού Λυκείου Χαριλάου, που περνώντας μπροστά από τους επισήμους φώναξαν «Μακεδονία, γη ελληνική».
Ακολούθησαν τα εκπαιδευτήρια «Απόστολος Παύλος», με τους μαθητές να τραγουδούν δυνατά το «Μακεδονία ξακουστή».
Το ίδιο εμβατήριο τραγούδησαν και πολίτες, την ώρα που στην εξέδρα της παρέλασης έφθασαν οι επίσημοι.
Ενταση και συνθήματα για τη Μακεδονία μπροστά στην εξέδρα
Λίγη ώρα αργότερα, προκλήθηκε ένταση στην εξέδρα των επισήμων της Θεσσαλονίκης όταν επιχείρησε να την πλησιάσει ένας άνδρας, που συμμετείχε στην παρέλαση με τον σύλλογο «Παύλος Μελάς».

Ο εν λόγω άνδρας ήταν ντυμένος Μακεδονομάχος και κρατούσε ένα πλακάτ που, μεταξύ άλλων, έγραφε τη λέξη «προδότες».
Οι αστυνομικοί έσπευσαν στο σημείο για να τον απομακρύνουν, και αποδοκιμάστηκαν από τους πολίτες που παρακολουθούσαν τη σκηνή.
Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν αργότερα εμφανίζονται αρκετές ομάδες πολιτών της Θεσσαλονίκης να φωνάζουν συνθήματα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, διαμαρτυρόμενοι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στο μεταξύ, οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και ποντιακά σωματεία φώναξαν συνθήματα όπως «Η Μακεδονία είναι Ελληνική», «Γερά γερά στα χνάρια του Μελά».
Η παρέλαση εξελίχθηκε σε συλλαλητήριο για τη Μακεδονία
Ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχαν όσα ακολούθησαν μετά την καθιερωμένη παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

Μόλις οι πολιτικοί και οι επίσημοι αποχώρησαν από την εξέδρα, η αστυνομία επέτρεψε στο πλήθος να «κατέβει» στον δρόμο.
Στιγμιότυπο από την πορεία που ακολούθησε στη ΘεσσαλονίκηΣτιγμιότυπο από την πορεία που ακολούθησε στη Θεσσαλονίκη
Τότε, ξεκίνησε μια μεγάλη πορεία επί της παραλιακής, με το πλήθος να τραγουδά το «Μακεδονία Ξακουστή» και πολλά ακόμη συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας.
«Μακεδονία Ξακουστή» και στον Πειραιά
Το κύμα αντιδράσεων στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών ,«άγγιξε» και τον Πειραιά.
Στις εκδηλώσεις του Πειραιά δεν προκλήθηκαν εντάσεις και παρατράγουδα όμως το «μήνυμα» εστάλη από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του δήμου Πειραιά που άρχισε να παιανίζει το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή».
Το «παρών» στην παρέλαση έδωσαν χιλιάδες Πειραιώτες που χειροκρότησαν θερμά τη Φιλαρμονική και τους συμμετέχοντες.
Συμβολική διαμαρτυρία και συνθήματα για τη Μακεδονία στην Πτολεμαΐδας
Την ίδια στιγμή, με τον δικό τους, συμβολικό τρόπο, διαμαρτυρήθηκαν στη Συμφωνία των Πρεσπών κάτοικοι της Πτολεμαΐδας.
Μια ομάδα κατοίκων είχε σφραγίσει τα στόματά της με ειδικές ταινίες, ενώ κρατούσαν στα χέρια τους τη ματωμένη σημαία, από τα επεισόδια που είχαν προκληθεί προ μηνός, με τα ΜΑΤ, σε διαμαρτυρία για τη Μακεδονία.
Οι παρευρισκόμενοι, με την εκκίνηση της παρέλασης, τραγούδησαν με τη σειρά τους το «Μακεδονία Ξακουστή».
Η Μακεδονία στο επίκεντρο της παρέλασης στο Αργος 
Η «έκπληξη» ήρθε από την περιοχή του Αργους.
Κατά τη διάρκεια της παρέλασης, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, το εμβατήριο «Μακεδονία Ξακουστή» ήχησε τόσο από τη μπάντα όσο και από τα μεγάφωνα και έτυχε θερμής υποδοχής από τους εκατοντάδες πολίτες που παρακολουθούσαν τις εκδηλώσεις.




Δύο τουρκικά F-4 που είχαν εισέλθει στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως, πετώντας μεταξύ Σάμου και Κω σε ύψος 6.000 ποδιών, επιχείρησαν να πλησιάσουν το στρατιωτικό ελικόπτερο -που πετούσε σε ύψος 2.000 ποδιών και μετέφερε τον πρωθυπουργό- ενώ βρισκόταν ανάμεσα στο Αγαθονήσι και τους Αρκιούς.
Μάλιστα, τα τουρκικά αεροσκάφη- σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- πλησίασαν σε απόσταση 4 μιλίων από το Sikorsky, το οποίο κατέβηκε χαμηλότερα. Τα ελληνικά μαχητικά που είχαν απογειωθεί από το Καστέλι αναγνώρισαν και αναχαίτισαν τα τουρκικά αεροσκάφη, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια τακτική.
==============================================
=============================================

Το «Μακεδονία ξακουστή» έγινε το σύμβολο της αντίστασης των Ελλήνων στην προδοσία, στον αφελληνισμό, στο γκρέμισμα των πυλώνων που βαστούν όρθιο το Γένος μας.

 Ο λαός νίκησε!

Ο λαός νίκησε!
Χθες πλημμύρισαν οι δρόμοι της Ελλάδας με σημαίες. Το «Μακεδονία ξακουστή» ακούστηκε παντού, έγινε το σύμβολο της αντίστασης των Ελλήνων στην προδοσία, στον αφελληνισμό, στο γκρέμισμα των πυλώνων που βαστούν όρθιο το Γένος μας. Η 25η Μαρτίου, η άγια ημέρα που γιορτάζονται η Εθνεγερσία και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, αποτελεί πλέον ένα σημείο καμπής της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας.

Παντού ήχησε το τραγούδι που δεν ήθελαν να ακουστεί όσοι χαρίζουν τα εθνικά «ασημικά» στους Σκοπιανούς αλλά και στις σκοτεινές δυνάμεις που βρίσκονται πίσω από αυτό το κρατίδιο, που συναρμολογήθηκε με... υλικά μια εθνοτική κουρελού, τη σλαβική διάλεκτο που παρουσιάζεται σαν «μακεδονική» και μια κλεμμένη Ιστορία.
Η Επανάσταση του 1821 ήταν εθνική και θρησκευτική. Οι Έλληνες σήκωσαν τα όπλα για να λευτερωθούν από τον ισλαμιστή δυνάστη Τούρκο. Ήταν, λοιπόν, αναπόφευκτο να κυριαρχήσει το αίσθημα της εθνικής ανάτασης και της θρησκευτικής κατάνυξης.
Ολοι τραγούδησαν το «Μακεδονία ξακουστή» δυνατά και καθαρά: μαθητές, νέοι, στρατιώτες, ηλικιωμένοι, μεσήλικες, γυναίκες και άνδρες. Η υπεράσπιση της ελληνικότητας της Μακεδονίας αποδείχθηκε ότι δεν είναι ούτε εφήμερη «μόδα» ούτε τοπικό φαινόμενο. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της εθνικής ατζέντας από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 και απασχολεί τους Eλληνες από τη Θράκη έως τη Γαύδο και από την Hπειρο έως τα Δωδεκάνησα. 
Ο λαός μας χθες έδειξε ότι στη συντριπτική πλειονότητά του δεν μπορεί να αρκεστεί στα... υπόλοιπα της πατρίδας που θα αφήσει πίσω της η ανάξια γενιά των πολιτικών της παγκοσμιοποίησης, της αποχριστιανοποίησης, της ήσσονος προσπάθειας και του εξευμενισμού ισχυρών και ανίσχυρων «φίλων» και «συμμάχων». Είναι θλιβερή η διαπίστωση αλλά ακριβής: Υπόλοιπο Ελλάδας, ετερόφωτης και καθημαγμένης, θα απομείνει στους πολίτες της χώρας μας μετά τον διαμοιρασμό των ιματίων της στους επίδοξους άρπαγες των εδαφών μας και σφετεριστές της Ιστορίας μας. 
Την αποστολή που πρόθυμα έχουν αναλάβει να φέρουν σε πέρας οι εντολοδόχοι των ξένων θέλουν και μπορούν να σταματήσουν οι αφυπνισμένοι, αποφασισμένοι, ελεύθερα σκεπτόμενοι και ενωμένοι Έλληνες.
dimokratianews26.03.2019