Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019

Έρεβος μετά τις Πρέσπες

Η απίστευτη κυβερνητική κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται

Αποτέλεσμα εικόνας για τσιπρας ζαεφ γραβατα
Έρεβος μετά τις Πρέσπες
Γράφει ο Ανδρέας Σταλίδης.
40 ημέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο και η πραγματικότητα αποδεικνύεται πιο ζοφερή από τις πιο απαισιόδοξες προβλέψεις.


Στις 28.1 απαγορεύτηκε ομιλία στο Πολεμικό Μουσείο με θέμα την Μακεδονία, παρόλο που είχε οργανωθεί ένα μήνα νωρίτερα. Την επομένη διατάχθηκε ΕΔΕ κατά δασκάλας στην Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης επειδή μοίρασε στους μαθητές της φυλλάδια κατά της Συμφωνίας.
Μετά τις 49 προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις στις 14.12.2018 έξω από το Παλαί ντε Σπορ της Θεσσαλονίκης όπου μιλούσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το φαινόμενο οργίασε σε εμφανίσεις υπουργών και βουλευτών: 20 προσαγωγές στις 13.1 έξω από το Μέγαρο Μουσικής σε ομιλία για το ίδιο θέμα, 11 στην Κατερίνη στις 22.2, 2 στην Πτολεμαΐδα στις 27.2, 16 στις 4.3 στα Γιαννιτσά. Την επομένη, 5.3.2019, η αρμόδια υπουργός κα.  Παπακώστα δήλωσε ευθαρσώς ότι «εστιάζουμε στην πρόληψη, όχι στην καταστολή»!
Στις 27.2 εξέδωσαν ανακοίνωση οι αστυνομικοί της Κοζάνης ότι δεν τους εκφράζουν οι αγριότητες εκείνης της ημέρας στην Πτολεμαΐδα, ενώ την επομένη 28.2 έγιναν καρατομήσεις στην αστυνομία της Δράμας επειδή δεν έγιναν συλλήψεις στα γιουχαΐσματα εναντίον του κ. Τσακαλώτου.
Την ίδια στιγμή, οι «Ενωμένοι Μακεδόνες του Καναδά» στην «βραδιά Γκότσε Ντέλτσεφ» στις 3.2.2019 γιορτάζουν μπροστά από έναν τεράστιο χάρτη της «Μεγάλης Μακεδονίας», η οποία περιλαμβάνει σχεδόν τη μισή Ελλάδα.
Το Ουράνιο Τόξο ζητά επισήμως από τις ελληνικές αρχές να διδάσκεται η «μακεδονική» στα σχολεία και από τον Οικουμενικό Πατριάρχη να προβλέπει εκκλησιαστική λειτουργία στην γλώσσα αυτή. Το BBC βασιζόμενο σε μία μόνο μαρτυρία ενός αμφιλεγόμενου προσώπου μάλιστα, φτάνει στην χειρότερη ίσως στιγμή της ζωής του εγείροντας ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.
Ο υπουργός εξωτερικών των Σκοπίων λέει ούτε λίγο ούτε πολύ ότι αυτό απορρέει ενδεχομένως από την Συμφωνία, ενώ οι Σκοπιανοί σε τουριστική έκθεση στο Βερολίνο αρχές Μαρτίου 2019 χρησιμοποιούν το σκέτο «Μακεδονία» σε όλες τους τις ταμπέλες, τον Ήλιο της Βεργίνας στα σύμβολά τους και σε διαφημιστικά των κρασιών τους, τα οποία παρουσιάζουν ως διαχρονικά εδώ και 2000 χρόνια. Στις ιστοσελίδες τους μιλάνε μάλιστα για παράδοση «7000 ετών»!
Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ 3 κ. Γεωργιάδης απαντάει από τα Σκόπια ότι «πήραμε το Βόρεια Μακεδονία, μην ασχολείστε με τις ταμπέλες στα κρασιά»!
Η απίστευτη κυβερνητική κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζεται με τον πρώην υπουργό Κοντονή και τον βουλευτή Θεσσαλονίκης Τριανταφυλλίδη, ενώ επί τόσους μήνες υποστήριζαν την Συμφωνία όπου οι Σκοπιανοί αναγνωρίζονται ως σκέτο «Μακεδόνες», τώρα ο ένας μας λέει ότι θα τους αποκαλεί «βορειομακεδόνες» και ο άλλος ότι θα τους αποκαλεί «σεβερνάδες»!
Ποιον δουλεύουν; Εσένα αναγνώστη, εσένα ψηφοφόρε, εσένα Έλληνα.
Όσο σκέφτομαι ότι αυτή η κυβέρνηση πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από 151 βουλευτές και ο τελευταίος από αυτούς της την έδωσε με το σκεπτικό ότι «δεν πρόκειται ποτέ να ρίξει μία κυβέρνηση της αριστεράς» και αυτή η κυβέρνηση υϊοθετεί σε μεγάλη κλίμακα τις προληπτικές προσαγωγές και συλλήψεις θαμώνων καφενείων, χωρίς λόγο, αφορμή ή αιτία, η θλίψη γίνεται απέραντη για το πού βαδίζει αυτή η χώρα…
Δημοσιεύθηκε στην Εστία, 12 Μαρτίου 2019. &antibaro.gr