Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΥΠΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΗΣ ΨΕΥΔΟΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

Του Λυκούργου Νάνη Ιατρού
Η τυχόν απόφαση αναγνωρίσεως της σχισματικής ψευδο-εκκλησίας της Ουκρανίας, από τους ιεράρχες που συγκροτούν την Ιερά Σύνοδο της Ιεραρχίας της ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΥ Εκκλησίας της Ελλάδος, συνιστά πράξη άφρονα και καταλυτική της ιεροκανονικής ευταξίας, η οποία, εξ αντικειμένου, συντελεί στην έτι περαιτέρω περιπλοκή του όλου ζητήματος, με απρόβλεπτες συνέπειες για την ιερή υπόθεση της πανορθοδόξου ενότητος.
Δίδει, επιπλέον, την εντύπωση, ότι μετά το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, και η Εκκλησία της Ελλάδος, υπηρετεί τις γεωπολιτικές επιδιώξεις και τους γεωστρατηγικούς στόχους του υπερατλαντικού παράγοντα, υποβιβάζοντας και ευτελίζοντας το εκκλησιαστικό ήθος.
Θεωρείται αδιανόητο, οι Ελλαδίτες ιεράρχες να ρυμουλκούνται, εν προκειμένω, από το εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσόν, κατά τα τελευταία έτη, παπάτο του Βοσπόρου και να μετατρέπονται και αυτοί σε υπαλλήλους του State Department, όπως οι εν Φαναρίω οικούντες συνεπίσκοποί τους.

Δεν μας φθάνει το θλιβερό γεγονός, ότι ένιοι εξ αυτών προήλθαν σε ποικίλες μορφές "εκκλησιαστικής" κοινωνίας με τους ψευδεπισκόπους της Ουκρανίας, ευτελίζοντας την αρχιερατική τους τιμή και αξιοπρέπεια, ποδοπατώντας το Ιεροκανονικό Δίκαιο και κατασκανδαλίζοντας τους πιστούς;
Πρέπει να προχωρήσουμε και σε επίσημη αναγνώριση της ψευδο-εκκλησίας των Ουκρανώνανατρέποντας άρδην την κανονική τάξη και επιτείνοντας την ήδη υπάρχουσα , έκρυθμη  κατάσταση;
Οι Ελλαδίτες ιεράρχες όφειλαν, εδώ και καιρό, να επιχειρήσουν την ανάσχεση  της ορμής, του πυραυλοκινήτως κινηθέντος προς εκκλησιαστική νομιμοποίηση των σχισματικών, αυτοχειροτονήτων, αχειροτονήτων, καθηρημένων και αναθεματισμένων, ψευδοοιμένων της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας και να αξιώσουν την άμεση σύγκληση Πανορθοδόξου Συνόδου, όπως επιβάλλεται από την κανονική τάξη και από τα πράγματα.
Αντ αυτού είδαμε αφ ενός μεν μία κωλυσιεργία αναλήψεως της σχετικής πρωτοβουλίας από την πλευρά τους και αφ ετέρου, ΦΡΙΚΤΟΝ ΕΙΠΕΙΝ, κάποιοι εξ αυτών, αλλοίμονο!!!, "αναγνώρισαν", τρόπον τινά, τους προαναφερθέντες Ουκρανούς ψευδεπισκόπους, καθιστάμενοι, κατ αυτόν τον τρόπο, κανονικώς υπόδικοι!
Και φθάσαμε στο θλιβερό σημείο, να έχει ανακύψει σοβαρό το ενδεχόμενο (τουλάχιστον αυτό το ψυχολογικό κλίμα έχει καλλιεργηθεί και κυριαρχήσει σε δημοσιογραφικό επίπεδο), επισήμου αναγνωρίσεως του εκκλησιαστικού εν Ουκρανία πραξικοπήματος! Εάν κάτι τέτοιο υλοποιηθεί (Ο ΘΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΗ ΠΟΤΕ), θα πρόκειται περί πρωτοφανούς κανονικού αίσχους και εγκλήματος και οι ένοχοι της διαπράξεώς του, αλλά και όσοι το ανεχθούν ενόχως, θα δώσουν φρικτό λόγο εν ημέρα κρίσεως!
Σεβασμιώτατοι, αρκετές πληγές έχετε προσθέσει στο σώμα της Ελλαδικής Εκκλησίας κατά τα τελευταία έτη με τη διπλωματική, συμβιβαστική, ενδοτική και προδοτική σας στάση επί πλείστων εκκλησιαστικών, εθνικών και κοινωνικών ζητημάτων (ψευδοσύνοδος της Κρήτης και γενικότερη στάση σας απέναντι του οικουμενισμού και των οικουμενιστών, νομοθετική επιδρομή των αντιχρίστων κυβερνώντων, εκλογές μητροπολιτών, βλάσφημα θεατρικά έργαοικίλη εκκοσμίκευση, τρομακτικό έλλειμμα κατηχήσεως του λαού ,κ.ο.κ.). Έχετε καταστήσει την Ελλαδική Εκκλησία " ρυπώσαν, αυχμώσαν, γυμνήν, πεφυρμένην αίματι" .
Μην προσθέσετε ακόμη μία
Ο πιστός λαός ήδη έχει ανεχθεί πολλά! Πολύ φοβούμαι ότι αυτήν τη φορά, εάν προβείτε στο απονενοημένο διάβημα της αναγνωρίσεως της ψευδοεκκλησίας της Ουκρανίας, θα βρείτε αποφασιστικά αντίθετο και  αντιμέτωπο τον πιστό στην κανονική τάξη κλήρο και το λαό του Θεού! Από σας εξαρτάται!