Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ο Καλαμαριάς Ιουστίνος Μπαρδάκας με μεγάλη εγκαρδιότητα προσφέρει τα δώρα του στον σχισματικό, μέχρι χθες ψευτοεπίσκοπο της Ουκρανίας

Μπαρδακας -Ουκρανος

«…Αντιπροσωπεία της Ουκρανικής Ορθοδόξου Εκκλησίας(*), μετέβη στην Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς (Οικουμενικό Πατριαρχείο/Εκκλησία της Ελλάδος), όπου, κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Μητροπολίτου κ. Ιουστίνου συμμετείχε στον Εσπερινό της εορτής της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής (η Καλαμαριά είναι προάστειο της Θεσσαλονίκης). Μετά την ακολουθία του Εσπερινού ο Μητροπολίτης κ. Ιουστίνος προσκάλεσε την αντιπροσωπεία σε δείπνο, όπου επίσης συζητήθηκαν θέματα της εκκλησιαστικής ζωής.
Στις 26 Ιουλίου 2019 η αντιπροσωπεία της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Λαγκαδά, στον Καθεδρικό Ναό της οποίας, στην πόλη του Λαγκαδά, φυλάσσονται ιερά λείψανα της Αγίας Οσιοπαρθενομάρτυρος Παρασκευής. Εκεί πραγματοποιήθηκε Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο με Αρχιερείς και κληρικούς του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Εκκλησιών Ελλάδος και Ουκρανίας».
  • ————-
    (*) που ἀποτελεῖται ἀπὸ ἀχειροτόνητους και καθηρημένους ἐπισκόπους  http://www.augoustinos-kantiotis.gr/?p=76255