Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Προδότες και της Πίστεως και της Εκκλησίας (Βίντεο)

Όταν υπάρχει το υλικόν συμφέρον είμεθα έτοιμοι για όλα. Τίποτε πλέον δεν θα εμπόδιζε αυτούς να στέκονται προδόται και της Πίστεως και της Εκκλησίας. Αυτοί θα είναι οι πνευματικοί απόγονοι του Κάιν και του Ιούδα.

Παραθέτουμε το απομαγνητοφωνημένο κείμενο αυτής της ομιλίας του π. Αθανασίου Μυτιληναίου (το οποίο αποτελεί ένα μικρό μέρος από την ανάρτηση που δημοσιεύθηκε στην Κατάνυξη στις 18 Αυγούστου με τίτλο «π.Αθανάσιος Μυτιληναίος: Σημεία των καιρών – η πόρνη μετά του κόκκινου θηρίου»):

«Θα πω τούτο. Εάν ήτο αληθώς η Εκκλησία του Χριστού, στην Ρωσία εν προκειμένω (σ.σ. αναφέρεται στην λεγομένη «Ζώσα Εκκλησία»), τότε διατί η αληθής Εκκλησία κρύπτεται εις τας κατακόμβας και διώκεται;
Έχουμε την πάνω Εκκλησία και την κάτω Εκκλησία. Εάν η Εκκλησία πράγματι ήτο ελευθέρα και δεν υπηρετούσε τους σκοπούς του αθέου καθεστώτος, τότε γιατί υπάρχει και δεύτερη Εκκλησία κρυμμένη;
Για ποιον λόγο; Αυτή η παρουσία της κρυμμένης Εκκλησίας, δείχνει ότι υπάρχει μία «Εκκλησία» που έχει προδώσει. Έχει προδώσει την αποστολή της.

Δεύτερον. Ο Κύριος είπε: και διά το πληθυνθήναι την ανομίαν, ψυγήσεται η αγάπη των πολλών. [Ματθ. 24,12]
Αντιληφθήκατε, σας κατοχυρώνω γιατί ο Επίσκοπος Ιννοκέντιος χαρακτηρίζει ως πόρνη επί του κοκκίνου θηρίου αυτήν την λεγομένην εντός εισαγωγικών «Εκκλησίαν».
Λέγει λοιπόν ο Κύριος, διά το πληθυνθήναι την ανομίαν, ψυγήσεται η αγάπη των πολλών, και μέσα σε αυτούς τους πολλούς θα είναι ασφαλώς και κληρικοί, οι οποίοι δεν θα εμπνέονται πλέον από την αγάπη του Χριστού, [αλλά] από το υλικόν συμφέρον.
Όταν υπάρχει το υλικόν συμφέρον είμεθα έτοιμοι για όλα. Τίποτε πλέον δεν θα εμπόδιζε αυτούς να στέκονται προδόται και της Πίστεως και της Εκκλησίας. Αυτοί θα είναι οι πνευματικοί απόγονοι του Κάιν και του Ιούδα.
Ο Απόστολος Παύλος σημειώνει: Τοῦτο δὲ γίνωσκε, ὅτι ἐν ἐσχάταις ἡμέραις ἐνστήσονται καιροὶ χαλεποί· ἔσονται γὰρ οἱ ἄνθρωποι φίλαυτοι, φιλάργυροι, ἀλαζόνες, ὑπερήφανοι, βλάσφημοι, γονεῦσιν ἀπειθεῖς, ἀχάριστοι, ἀνόσιοι,  ἄστοργοι, ἄσπονδοι, διάβολοι, ἀκρατεῖς, ἀνήμεροι, ἀφιλάγαθοι, προδόται.….. [Β Τιμόθεος, 3, 1-4]
Δεν θα έχουνε ούτε όσιο, ούτε ιερό. Διάβολοι, προδόται.
Ο Κύριος την προδοσία την εννοούσε όταν έλεγε στους μαθητάς Του: Παραδώσει δὲ ἀδελφὸς ἀδελφὸν εἰς θάνατον καὶ πατὴρ τέκνον, καὶ ἐπαναστήσονται τέκνα ἐπὶ γονεῖς καὶ θανατώσουσιν αὐτούς. [Ματθ. 10,21] Αυτή είναι η προδοσία.
Προδόται ομοίως εκαλούντο, τους πρώτους Χριστιανικούς χρόνους που υπήρχαν οι διωγμοί, εκείνοι που παρέδιδαν τις Άγιες Γραφές στα χέρια των διωκτών. Η προδοσία εις τον τομέα αυτό είναι ό,τι πιο σιχαμερό, ό,τι πιο φοβερό. Οι άνθρωποι αυτοί, σας είπα, έχουν τον κλήρο ενός Ιούδα».

— Σχολιασμός katanixi.gr —
Απόσπασμα ορθόδοξης χριστιανικής ομιλίας από τον μακαριστό (1927-2006) π.Αθανάσιο Μυτιληναίο.

π.Αθανάσιος Μυτιληναίος, Προδότες και της Πίστεως και της Εκκλησίας