Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019

«Μονομαχία» στη σκιά του σχίσματος Ιερώνυμου και του Πασών των Ρωσσιών Κύριλλου.




Γράφει ο Μέτοικος
Η Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία, με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, πέταξε το «γάντι» στον Πρόεδρο της «λεβέντικης ιεραρχίας», τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.Ιερώνυμο.
Εάν μνημονεύσει τον σχισματικό Επιφάνιο Ντουμένκο, θα διακόψει κάθε προσευχητική και ευχαριστιακή κοινωνία μαζί του!
Ταυτόχρονα και, ενώ η Εκκλησία της Ρωσίας διακόπτει άμεσα κάθε εκκλησιαστική Κοινωνία με όσους «επισκόπους» στην Ελλάδα τελούν υπό το ερώτημα του αφορισμού και της καθαίρεσης, ως παραβάτες των Ιερών Κανόνων ΙΑ΄ και ΜΕ΄ των Αγίων Αποστόλων, που απαγορεύουν τη συμπροσευχή και λειτουργία με σχισματικούς και αιρετικούς, διατηρεί! Τις εκκλησιαστικές σχέσεις με εκείνους τους Ιεράρχες που, δεν θα μνημονεύσουν τους σχισματικούς της «εκκλησίας Βαρθολομαίου» στην Ουκρανία!
Ουκούν! κ. Ιερώνυμε, τη διαίρεση Ιεραρχών και «επισκόπων» στην Εκκλησία της Ελλάδος και την προκάλεσες και στην επιβάλουν!
Δεν γίνεται πια να έχεις και την πίτα σωστή και τον σκύλο σου χορτάτο.
Οπότε, κ.Πρόεδρε της «λεβέντικης ιεραρχίας», αφού χωρίς φρόνηση πέρασες το Ρουβικώνα, σήκωσε το «γάντι», που σου πέταξαν οι Ρώσοι!

Αλλιώς η Ιεραρχία, υπό την Προεδρία σου, θα χωριστεί σε ομάδες κλεισμένων σε ψυχιατρείο.
Από τη μια μεριά αυτοί που δεν θα μνημονεύουν τον Επιφάνιο Ντουμένκο και, από την άλλη οι μουλωχτοί και αυτάρεσκοι, θα κάνουν «ντουέτο με εθνικιστικές φανφάρες» για τον «ιερότατο θεσμό του γένους».
Οι πρώτοι θα κοινωνούν με τους Ρώσους και, όλοι μαζί θα μνημονεύουν Εσένα –αν σηκώσεις το «γάντι»- και τον κ.Βαρθολομαίο που, ως συλλειτουργοί των σχισματικών της Ουκρανίας υπόκεισθε υπό τα επιτίμια των Ιερών Κανόνων: Ι΄, ΙΑ΄, ΜΕ΄, ΞΔ΄, ΟΑ΄ των Αγίων Αποστόλων και των Ιερών Κανόνων: ΣΤ΄ , Θ΄ , ΛΒ΄, ΛΓ΄, ΛΔ΄, ΛΖ΄, της εν Λαοδικεία Τοπικής Συνόδου.
Η παραφροσύνη κ. Πρόεδρε στο αποκορύφωμά της!
Μην περιμένεις βοήθεια, από όσους ονειρεύονται στο θρόνο σου να κάτσουν. Αυτοί σου έσκαψαν το λάκκο!
Το να δεχθείς την πρόκληση των Ρώσων, Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και Πρόεδρε της «λεβέντικης ιεραρχίας» κ. Ιερώνυμε, είναι μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα!
Αν δεν το κάνεις, θα γίνεις περίγελος στον καιρό του «θέρους» ως δειλός σε όλες τις Ορθόδοξες Εκκλησίες, αν το σηκώσεις θα γίνεις αποσυνάγωγος της μισής χριστιανοσύνης!
Πάντως είναι βέβαιο πως, αν δεν σηκώσεις το «γάντι» η Εκκλησία της Ελλάδος επί των ημερών σου, θα πάψει να είναι Εκκλησία αφού θα μετατραπεί σε σκορποχώρι, όπου ο κάθε ανώτερος θρησκευτικός υπάλληλος, θα κάνει ότι του γουστάρει στα θέματα της πίστεως.
Όλοι όσοι σκαρφάλωσαν με τις δικές σου πλάτες σε θρόνους και παραθρόνια περιμένουν να δείξεις λίγο θάρρος, όσοι σε συμβούλευαν να μην υποκύψεις στη χειραγώγηση ξένων προς την Ορθοδοξία κέντρων αποφάσεων, δεν περιμένουν πως θα μετανοήσεις.
Και ως υστερόγραφο ερώτημα. Ποιος από τα «λιοντάρια» της «κάτω» Ελληνικής Εκκλησίας, πρώτος θα μνημονεύσει τον Επιφάνιο Ντουμένκο;
Πηγή katanixi.gr