Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Εκοιμήθη ο Αρχιμανδρίτης της Μητροπόλεως, της Τρίκκης και Σταγών, Διονύσιος Χουρμουζιάδης

ΣΧΟΛΙΟ Λ.Ν. Ο σεμνός,ταπεινός,ιεροπρεπής, ανιδιοτελής και ακάματος π. Διονύσιος
Χουρμουζιάδης, εκοιμήθη εν Κυρίω.
Όσοι είχαμε την ευλογία, την τιμή και τη χαρά να συνεργαστούμε μαζί του, στο πλαίσιο των πνευματικών δραστηριοτήτων της ΓΕΧΑ Τρικάλων, δεν θα λησμονήσουμε ποτέ την πνευματική ωφέλεια που αρυσθήκαμε από την εν λόγω συνεργασία και αναστροφή με τη σεπτή προσωπικότητά του.
Πλειάδα ψυχών εξωμολογείτο σε αυτόν, ενώ κήρυττε συνεχώς το λόγο του Θεού, παρά τα προβλήματα υγείας που τον ταλαιπωρούσαν.
Η τοπική Εκκλησία των Τρικάλων, στερήθηκε ενός εκλεκτού κληρικού, λίαν αγαπητού στο πλήρωμά Της, που κατέλιπε, διά της όλης βιοτής του, την αγαθή ανάμνηση σε όσους τον γνώρισαν.
Η δε ορθόδοξη ιεραποστολική αδελφότητα του ΣΩΤΗΡΑ, στην οποία ανήκε ο κοιμηθείς, θα πρέπει να σεμνύνεται για αυτόν.
Είη η μνήμη του αιωνία!
Λ.Ν.
 

Εκοιμήθη εν Κυρίω αργά χθες βράδυ ο Αρχιμανδρίτης της  Μητροπόλεως, της Τρίκκης και Σταγών, Διονύσιος Χουρμουζιάδης.

Υπήρξε ένας από τους πιο συνεπείς κληρικούς της Εκκλησίας μας και διακόνησε ως Ιεροκήρυκας τη Μητρόπολή μας επί πολλά έτη, στο πλευρό των Επισκόπων μας. Ήταν υπεύθυνος της λειτουργίας της ΓΕΧΑ Τρικάλων, και καθοδήγησε πνευματικά πολλά παιδιά που περνούσαν τις διακοπές τους τα καλοκαίρια στις κατασκηνώσεις του Νεραϊδοχωρίου. Στο πετραχείλι του δε αναπαύονταν εκατοντάδες ψυχές.

trikalavoice

 σχόλια:

Σεμνός κληρικός,χωρίς εξάρσεις και "πρωτοτυπίες", προσηλωμένος στην Παράδοση, στις πνευματικές αρχές της Ορθοδοξίας και της Αδελφότητος ΣΩΤΗΡ, με πλήρη υπακοή και προσαρμογή στις εντολές της Ι.Μητροπόλεως. Ορθάνοιχτες οι Πύλες του Παραδείσου..