Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021

Αρχιμανδρίτης Παύλος Ντανάς : Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και πατέρα Ιωάννη Βάθη


 



Αγρίνιο 5-12-2021

Προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δωδώνης κ. Χρυσόστομο και πατέρα Ιωάννη Βάθη

Αυτές τις Άγιες μέρες των Χριστουγέννων το Χριστεπώνυμο πλήρωμα της Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας δοκιμάζεται από την ασθένεια του πνευματικού μας πατέρα και Αγίου Επισκόπου καθώς επίσης και όλοι εκείνοι που αγαπούν και σέβονται τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας στον Ορθόδοξο κόσμο. Δε θα πω τίποτα εγώ. Ένας γονιός μου έγραψε τα εξής: «Σήμερα όλοι προσευχόμαστε για εκείνον που εναποθέσαμε στο πετραχήλι του την πνευματική μας ζωή…. για τον πνευματικό μας Πατέρα και Γέροντα που για όλους μας είναι η καταφυγή και η παρηγορία. Προσευχή για τον ταπεινό Ιεράρχη που ακόμα στις καρδιές μας έχει παραμείνει ο Σεβάσμιος παπά- Κοσμάς. Αλλά σήμερα είναι ημέρα προσευχής. Να μας λυπηθεί ο Πανάγαθος Θεός, να τον κρατήσει ακόμα ανάμεσα μας. Είθε να μας ευλογεί με την παρουσία του και να μας καθοδηγεί με την αγιότητά του».

Η θλίψη μας όμως, έγινε πιο ανυπόφορη εξαιτίας σας Σεβασμιώτατε, που τον υποτιμήσατε και φθάσατε στο σημείο να τον χαρακτηρίσετε «μικρόνοα», που σύμφωνα με τον γλωσσολόγο κ. Γεώργιο Μπαμπινιώτη, μικρόνους είναι αυτός που χαρακτηρίζεται από περιορισμένη διανοητική ικανότητα. Ας γνωρίζετε όμως, ότι ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας έχει δυο πτυχία, το Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατηγορείτε ως «μικρόνοα» έναν Ιεράρχη που έχει Ορθόδοξο φρόνημα, Εκκλησιαστική Παιδεία, ζηλωτή των Πατρικών παραδόσεων, θερμουργό Ιεροκήρυκα, Πνευματικό Πατέρα σαράντα και πλέον κληρικών, που αντιτίθεται στον Οικουμενισμό και στην Νέα Εποχή. Εδώ για τον Μητροπολίτη μας ισχύουν τα λόγια του Αποστόλου Παύλου «ἡμεῖς μωροὶ διὰ Χριστόν» (Α΄ Κορ. 4,10).


Κατηγορείτε έναν Επίσκοπο «ἀνεπίληπτον… νηφάλιον, σώφρονα, κόσμιον, φιλόξενον, διδακτικόν, μὴ πάροινον, μὴ πλήκτην, μὴ αἰσχροκερδῆ, ἀλλ᾿ ἐπιεικῆ, ἄμαχον, ἀφιλάργυρον…» (Α΄ Τιμ. 3, 2-3). Αλήθεια, δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως φθάσατε εσείς ως Επίσκοπος να εκφράζεστε με τόσο σκληρά λόγια, γι’ αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί «Κρέμασμα θέλουν εμ, τι; Η Εκκλησία έχει κανόνες. Όπου δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος». Και σεις πάτερ Ιωάννη υβρίζετε όσους δεν εμβολιάστηκαν και τους ονομάζετε «ψευτοομολογητές» και «ανηθίκους».

Ἰλιγγιά ο νους μας, όταν συνειδητοποιούμε ότι τέτοια λόγια ενός Επισκόπου και ενός κληρικού κρύβουν εμπάθεια, κακότητα, σκληροκαρδία, άρνηση της αγάπης του Θεού και του πλησίον, ακύρωση του Ευαγγελίου. Μιμείστε τους παπικούς του Μεσαίωνα, που με την Ιερά Εξέταση έριχναν στην πυρά όσους δεν συμφωνούσαν μαζί τους, καθώς επίσης μιμείστε και τους τζιχαντιστές και όλους εκείνους που εμφορούνται από φανατισμό και μισαλλοδοξία.

Με την χάρη του Θεού δεν θα εμβολιαστούμε, Σεβασμιώτατε και πάτερ Ιωάννη. Για ποιους λόγους;

Ø -Γιατί όλα τα εμβόλια κατά του κορονοϊού είναι λουσμένα στα αίματα αθώων εμβρύων,

Ø -Γιατί καταστρατηγείται το θεόσδοτο δώρο της ελευθερίας,

Ø -Γιατί η Ελλάδα είναι χώρα Δημοκρατική. Είπε κάποιος σοφός: «Ελευθερωθήκαμε από τους Τούρκους και σκλαβωθήκαμε από τον κορονοϊό μετά από 200 χρόνια»

Ø -Γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε τα «ἀργυρώνητα» κοπροκάναλα,τα οποία από το πρωί μέχρι το βράδυ πολεμούν τους μη εμβολιασμένους, διαφημίζουν τα εμβόλια και αναλίσκονται σε μια πεθαμενολογία, πολύ δε περισσότερο όταν η πολεμική αυτή στρέφεται εναντίον την Εκκλησίας και των Αγίων Μυστηρίων.

Ø -Γιατί ζούμε την απολυταρχία, την υγειονομική δικτατορία και την θεοποίηση της επιστήμης και της υγείας. Στην από 28/11/2021 εμπεριστατωμένη μελέτη του πατρός Στυλιανού Καρπαθίου (Ἰατρός – Ψυχίατρος και Διδάκτωρ Βιοηθικῆς Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν), αναφέρεται ότι: Ἡ ἐπιστήμη δὲν εἶναι αὐτόνομη. Εἶναι φυσικὴ συνέπεια τοῦ κατ’εἰκόνα, δώρημα τοῦ Θεοῦ στὸν ἄνθρωπον γιὰ τὴν ἀνάψυξή του, λόγῳ τῶν συνεπειῶν, ποὺ προέκυψαν ἀπὸ τὴν παράχρηση τοῦ αὐτεξουσίου του στὸν Παράδεισον. Ὁ Κύριος ‘’ἔδωκεν ἀνθρώποις ἐπιστήμην ἐνδοξάζεσθαι ἐν τοῖς θαυμασίοις αὐτοῦ, καὶ ἰατρὸν ἔκτισε καὶ μυρεψόν καὶ φάρμακα ἐκ γῆς (Σοφία Σειράχ, 38, 1-9)’’. Ἡ αὐτόνομη ἐπιστήμη καταντᾶ σὲ ‘’αὐτονομία πλάνης (Γρηγόριος Θεολόγος, Λόγος 39, 7, P.G. 36,341C)’’, δηλαδή εἰδωλολατρεία κατὰ τὸν ἅγιο Γρηγόριο τὸν Θεολόγο.

Ø -Γιατί δεν απαρνούμαστε τον Παντοδύναμο Θεό και δεν φοβόμαστε έναν κορονοϊό,

Ø -Γιατί με αυτόν τον τρόπο ετοιμάζεται η Παγκόσμια Δικτατορία του Αντιχρίστου.

Εμείς θα ακολουθήσουμε την προτροπή του Εθνομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού «Τοῦτο σᾶς λέγω καὶ σᾶς παραγγέλω· κἂν ὁ οὐρανὸς νὰ κατεβῆ κάτω, κἂν ἡ γῆ νὰ ἀνεβῆ ἐπάνω, κἂν ὅλος ὁ κόσμος νὰ χαλάση, σήμερον, αὔριον, νὰ μὴ σᾶς μέλλη τί ἔχει νὰ κάμη ὁ Θεός. Τὸ κορμί σας ἂς τὸ καύσουν, ἂς τὸ τηγανίσουν· τὰ πράγματά σας ἂς σᾶς τὰ πάρουν· μὴ σᾶς μέλλει· δώσατέ τα· δὲν εἶνε ἰδικά σας. Ψυχὴ καὶ Χριστὸς σᾶς χρειάζονται. Αὐτὰ τὰ δυὸ ὅλος ὁ κόσμος νὰ πέση, δὲν ἠμπορεῖ νὰ σᾶς τὰ πάρη, ἐκτὸς καὶ τὰ δώσετε μὲ τὸ θέλημά σας. Αὐτὰ τὰ δυὸ νὰ τὰ φυλάγετε, νὰ μὴ τὰ χάσετε.»

Σας παρακαλώ ικετευτικώς:

1ον. Να ζητήσετε δημοσίως συγνώμη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, για να σας ελεήσει ο Θεός. Τους ασθενείς δεν τους μαστιγώνουμε αλλά τους σεβόμαστε, τους τιμούμε και προσευχόμαστε για αυτούς διότι η ασθένεια είναι μεγάλη δοκιμασία.

2ον. Να σταματήσετε να κατακρίνετε τους ανεμβολίαστους και να μην διχάζετε τον Ελληνικό Λαό. Ο Άγιος Πορφύριος είπε τα εξής αποκαλυπτικά σε έναν σεμνό άνθρωπο «μετά τον θάνατό μου θα έλθει εμφύλιος πόλεμος στην Ελλάδα».

3ον. Να μελετήσετε σας παρακαλώ τον ὓμνον τῆς ἀγάπης του Αποστόλου Παύλου καθώς επίσης και τις τρεις Καθολικές Επιστολές του Ευαγγελιστού Ιωάννου, για να αποκτήσετε «σπλάχνα οἰκτιρμοῦ» (Κολ. 3,12), για να βιώσουμε την ενότητα της Πίστεως και την κοινωνίαν του Αγίου Πνεύματος.

Μετά Σεβασμού

Ἀρχιμανδρίτης Παῦλος Ντανᾶς

Ἱεροκῆρυξ

Ἱερᾶς Μητροπόλεως Αἰτωλίας & Ἀκαρνανίας