Σάββατο 2 Απριλίου 2022

Η Ουκρανική κυβέρνηση πολεμά την Ορθόδοξη κανονική Εκκλησία UOCαρχής γενομένης από τον φερόμενο ως Πατριάρχη Βαρθολομαίο πειθήνιο όργανο των ΗΠΑ


Η Ουκρανία κήρυξε τον πόλεμο στην Ορθοδοξία! Νόμος για απαγόρευση της Ορθόδοξης Εκκλησίας Πατριαρχείου Μόσχας.

Ουκρανικό Κοινοβούλιο κατέγραψε νομοσχέδιο απαγόρευσης της UOC

UOC = Ουκρανική Ορθόδοξη Κανονική Εκκλησία με επικεφαλής τον Μακ. Ονούφριο

Συντάκτης του νομοσχεδίου είναι η Οξάνα Σαβτσούκ, βουλευτής του Βερχόβνα Ράντα από το κόμμα Svoboda.

Στο Βερχόβνα Ράντα υποβλήθηκε νομοσχέδιο υπ’ αρ. 7204 από 22-03-2022 Περί απαγορεύσεως του Πατριαρχείου Μόσχας στο έδαφος της Ουκρανίας.

Η αντίστοιχη ανακοίνωση δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του Ουκρανικού Κοινοβούλιο.

Συντάκτης του νομοσχεδίου είναι η Οξάνα Σαβτσούκ, βουλευτής του Βερχόβνα Ράντα από το κόμμα Svoboda, η οποία είναι η μόνη βουλευτής που εκπροσωπεί το κόμμα στην τρέχουσα σύγκληση του Βερχόβνα Ράντα. Εξελέγη στο Ράντα στην πλειοψηφική περιφέρεια στην περιφέρεια Ιβάνο-Φρανκίβσκ.

Η έκθεση για τα στάδια της ψήφισης του νομοσχεδίου από το κοινοβούλιο λέει ότι το έγγραφο ελήφθη και «υποβλήθηκε για εξέταση από την ηγεσία» του Ράντα.

Το κείμενο του νομοσχεδίου δεν έχει δημοσιευθεί στον ιστότοπο του Βερχόβνα Ράντα, το περιεχόμενο του εγγράφου είναι άγνωστο.

Ο Όλεγκ Βέρες, εκπρόσωπος του κόμματος Svoboda, σχολίασε αυτό το νομοσχέδιο στη σελίδα του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κύριος στόχος του νομοσχεδίου είναι «να απαγορευθούν οι δραστηριότητες του Πατριαρχείου Μόσχας, δηλαδή της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και όλων των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος του.

Δεύτερο. Εθνικοποίηση όλης της εκκλησιαστικής περιουσίας της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και των θρησκευτικών οργανώσεων που αποτελούν μέρος της στην Ουκρανία (εντός 48 ωρών από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος).

Τρίτο. Να δοθεί δυνατότητα στις θρησκευτικές κοινότητες, τα μοναστήρια και τα πνευματικά εκπαιδευτικά ιδρύματα του Πατριαρχείου Μόσχας να αλλάξουν την υποταγή τους (εντός 14 ημερών από την ημερομηνία έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου)», έγραψε.

«Η Svoboda έχει επανειλημμένα προτείνει τέτοια νομοσχέδια από το 2005. Αγνοήθηκαν πεισματικά. Ελπίζω ότι τώρα, δεδομένης της κατάστασης, το νομοσχέδιο θα εγκριθεί. Είναι θέμα της εθνικής μας ασφάλειας», πρόσθεσε ο Βέρες.

spzh.news