Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023

Ο κ. Ιερώνυμος Λαρίσης "ελάμπρυνε" και φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά, δια της παρουσίας του τις εκδήλωσεις των εβραίων στη Λάρισα.

Οι ευαισθησίες του κ. Ιερωνύμου δεν κρύβονται,  δεν τον είδαμε όμως να τρέφει τα ίδια φιλάνθρωπα αισθήματα και να αγωνίζεται για την αποκατάσταση των 7500 χιλ. υγειονομικών που η μισάνθρωπη και νεοταξική  κυβέρνηση Μητσοτάκη έθεσε εκδικητικά σε αναστολή για δύο χρόνια και πλέον. Αντιθέτως έκανε τούς Ιερούς Ναούς εμβολιαστικά κέντρα ως προπαγανδιστής των εμβολίων.

Δεν έκανε πάλι το λάθος να ανάψει την επτάφωτη-εξάφωτη λυχνία. 

Σχολιάστηκε ότι "παρίστατο αμνημόνευτος" από τα ΜΜΕ. Δηλαδή, δεν μνημόνευσαν το όνομά του για να επισημάνουν την παρουσία του, εκ λάθους ή εκ παραδρομής ή εκ σκοπιμότητάς;; Άραγε έχει σχέση με την εν γένει δυσαρέσκεια και αποστροφή που έχει προξενήσει;

Πάντως και στο ιστολόγιο της Ι. Μητροπόλεως Λαρίσης αυτή την φορά, η παρουσία του  στις εκδηλώσεις των εβραίων,  αποσιωπάτε προφανώς για ευνοήτους λόγους.

Αντιθέτως στην προ έξι  ημερών  (22 -1-23) σε Εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου από τον Ορθόδοξο Ιεραποστολικό Σύλλογο “ΠΟΡΕΙΑ ΑΓΑΠΗΣ” – Ι.Μ. Λαρίσης & Τυρνάβου (imlarisis.gr)    όπου ήταν προσκεκλημένος και προγραμματισμένος  έλαμψε δια της απουσίας του, εκτός αν ισχύει ότι αν και εμβολιασμένος νοσούσε από Κορωνοϊό*

Επιμέλεια : Ελευθερία

Στην εκδήλωση στο Δημοτικό Ωδείο, το άναμμα των κεριών στη μνήμη των έξι εκατομμυρίων εβραίων θυμάτων του ολοκαυτώματος, ξύπνησε μνήμες της ναζιστικής θηριωδίας, με τους εκπροσώπους της πολιτειακής ηγεσίας και φορέων, να υπενθυμίζουν την επίκαιρη παρά ποτέ ρήση του «ποτέ ξανά».

Το μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού κ. Λίνας Μενδώνη, η οποία δε μπόρεσε να παραστεί, διάβασε η προισταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σταυροούλα Σδρόλια, ενώ χαιρετισμούς απεύθυναν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης, ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κ. Ηλίας Καμπελής, ο καθηγητής πνευμονολογίας και Α’ αντιπρόεδρος του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου κ. Μάνος Αλχανάτης και ο σύμβουλος της Πρεσβείας Ισραήλ κ. Τσαρ Σάαχ.

Στη συνέχεια ακολούθησε μουσικό αφιέρωμα 

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες των  "επισήμων" :

ΠΗΓΕΣ:

Η Λάρισα φώναξε «ποτέ ξανά» στην Ημέρα Μνήμης για το εβραϊκό Ολοκαύτωμα (φωτό - βίντεο) – ONLARISSA.GR Νέα Ειδήσεις Λάρισα

Λάρισα: Με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων τιμήθηκε το Ολοκαύτωμα (φωτο) - LarissaPress






           

    

======================================================





*Με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος

Κι όλα δείχνουν ότι τον ξεπέρασε, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεστ Covid-19 στα οποία υποβλήθηκε πρόσφατα ο Μητροπολίτης ήταν αρνητικά, αλλά προληπτικά ο ίδιος παραμείνει σε κατ’ οίκον καραντίνα.

Έτσι εξηγείται, λοιπόν, και γιατί απουσίαζε από διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις τις τελευταίες ημέρες.

Με κορωνοϊό ο Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος - Τι νέα Λάρισα (tinealarissa.gr)