Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Ο Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και η πλειοψηφία των επισκόπων πριν από ένα χρόνο ήταν απροκάλυπτα υπέρ του εμβολιασμού. Σήμερα μετά από τόσους ξαφνικούς θανάτους, τι έχει να πεί;;; Διαβάστε τι έλεγε στα "θεόπνευστα" κηρύγματά του.


Δεν ξεχνούμε τα " κορωνό-πνευστα" κηρύγματα και την ακατάσχετη ρητορεία συντεταγμένη με τον υγειονομικό φασισμό ...

Δεν ξεχνούμε ποιοι έκλεισαν τις Εκκλησίες Πάσχα, Χριστούγεννα και εκδίωκαν τους πιστούς ...

Υπάρχει συναίσθηση ευθύνης;;;

                                                     Λαρισαίος 

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ   


Δείτε τι έλεγε και έκλεισε τις εκκλησίες  ο υπέρμαχος της μασκοφορίας και των μέτρων του υγειονομικού φασισμού. 

Σχετικό Δημοσίευμα:

Ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος θέτει το ερώτημα: «Θέλουμε να μας βρει η άνοιξη στα μαύρα;»

Τις τελευταίες ημέρες δύο μοναχοί από το Άγιο Όρος έφυγαν από τη ζωή έχοντας νοσήσει από κορωνοϊό και όπως φαίνεται αμφότεροι ήταν ανεμβολίαστοι.

Σήμερα πέθανε σε ηλικία 59 ετών ο π. Παντελεήμων, μοναχός από την Ιερά Καλύβη Κοιμήσεως Θεοτόκου (μικρά Αγία Άννα), ενώ πριν από λίγες ημέρες άφησε την τελευταία του πνοή και ο πατήρ Διονύσιος από τη Σκήτη της Αγίας Άννας.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA ο μοναχός από τη Σκήτη της Αγίας Άννας είχε εκφράσει την επιθυμία του να εμβολιαστεί, όμως δεν του το επέτρεψε ο γέροντάς του.

Παράλληλα, στο Άγιο Όρος, παλεύουν για τη ζωή τους και άλλοι τρεις μοναχοί, οι οποίοι νόσησαν με κορωνοϊό και δεν έχουν εμβολιαστεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κορωνοϊός εξαπλώθηκε και πάλι στο Άγιο Όρος από προσκυνητές που καταφθάνουν από τα Βαλκάνια και κυρίως από τη Ρουμανία, οι οποίοι μπαίνουν με πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος: «Θέλουμε να μας βρει η άνοιξη στα μαύρα;»

Την ίδια ώρα ο Μητροπολίτης Λαρίσης Ιερώνυμος, που τον Σεπτέμβρη αποφάσισε να γίνονται εμβολιασμοί στους ναούς της πόλης, κάλεσε τους πιστούς να αναρωτηθούν πόσους νεκρούς θα φτάσουμε την άνοιξη και εάν θέλουν ως κοινωνία να μας βρει η άνοιξη στα μαύρα.

«Δυστυχώς το πείσμα κάποιων επιμένει να μας αποστερεί αυτές τις ευκαιρίες, αφού υπάρχουν ακόμη υψηλά νούμερα, όχι τόσο των κρουσμάτων, όσο των διασωληνωμένων και των κεκοιμημένων αδερφών μας και αυτό είναι που και εμάς μας συνέχει και προσευχόμαστε για την ανάπαυση όλων. Επειδή όμως η Εκκλησία διεκδικεί τη ζωή και όχι το θάνατο, ερχόμαστε να αναρωτηθούμε εάν τώρα έχουμε πενήντα άτομα κατά μέσο όρο δηλαδή χίλιους πεντακόσιους νεκρούς, σε ένα μήνα αν θα εξελιχθεί η κατάσταση αυτή, πόσους νεκρούς θα φτάσουμε την άνοιξη; Θα είμαστε όλοι μέσα στα μαύρα; Αυτό θέλουμε;», αναρωτήθηκε ο Μητροπολίτης Λαρίσης.

«Γιατί ένα τέτοιο πείσμα στα όπλα που η επιστήμη μας προσφέρει και ένα τέτοιο πείσμα εναντίον σε όσους προσπαθούν να βοηθήσουν; Πότε θα ξυπνήσουμε; Κάποια πράγματα έχει αποδειχθεί ότι δεν αντιμετωπίζονται με τη λογική, γιατί οι άνθρωποι δεν θα σκεφτούν λογικά και πρέπει να αντιμετωπιστούν με την ενθάρρυνση και με την πειθώ και όχι με την υποχρεωτικότητα. Όπως και να έχει, πάντα κάποιοι θα προσπαθούν να βρουν τρόπους να ξεφύγουν από αυτό που τους υποχρεώνει το κράτος ή οποιοσδήποτε άλλος», συνέχισε ο κ. Ιερώνυμος.

Στη συνέχεια τόνισε πως όλη έχουμε ευθύνη και πρέπει να συμβάλλουμε έτσι ώστε ο λαός μας να γλιτώσει από την πανδημία. «Να θυσιαστούμε για την πίστη μας και την πατρίδα μας. Ναι, αυτό προτρέπουμε και αυτό αναδεικνύει η σημερινή ημέρα, αλλά η μάταιη θυσία καταδικαζόταν πάντα και από την Πατρίδα αλλά και από την Εκκλησία. Για αυτό πρέπει να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε σε ποιο μέτρο είναι αυτοκτονία η συμπεριφορά ορισμένων, αφού και η αυτοκτονία επιτιμάται βαριά από τα εκκλησιαστικά επιτίμια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ξεκαθάρισε πως ο φόβος δεν είναι η αντίδραση στα όσα συμβαίνουν: «H πρόληψη, η συμβουλή και η συνεργασία με τους γιατρούς είναι η απάντηση στα όσα συμβαίνουν, για αυτό δεν πρέπει να αφήσουμε το φόβο να μας καταβάλει τη στιγμή που υπάρχουν λύσεις. Θα πρέπει να βάλουμε μυαλό και να πάρουμε αποφάσεις, που θα μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε αυτό που μας βασανίζει και να μπορέσουμε έτσι να πάρουμε τις ζωές μας πίσω».

 Συντάκτης: Newsroom

Άγιο Όρος: Ο νεκρός μοναχός ήθελε να εμβολιαστεί και δεν τον άφηναν (newsbreak.gr)