Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Το Ναζιστικό καθεστώς του Ζελένσκι της Ουκρανίας ότι δεν αρπάζει το κατεδαφίζει


Δικαστική απόφαση για κατεδάφιση της Εκκλησίας των Δεκάτων


Φωτογραφία ἀρχείου

 

Ἐάν δέν εἶναι ἐφικτή ἡ ἁρπαγή, προωθεῖται ἡ κατεδάφιση… (Ο.Τ.)

Το Οικονομικό Δικαστήριο ικανοποίησε την αξίωση του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Ουκρανίας και του εκπροσώπου του Υπουργείου Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφοριών.

Στις 15 Φεβρουαρίου, το Οικονομικό Δικαστήριο του Κιέβου αποφάσισε να αποσυναρμολογηθεί(!) το κτίριο της Μονής των Δέκατης της UOC, ανέφερε ο υπουργός Πολιτισμού και Πολιτικής Πληροφόρησης Αλεξάντρ Τκαστένκο στο Telegram κανάλι του.

Η τοποθέτηση του ναού στο οικόπεδο του μουσείου, σύμφωνα με το δικαστήριο, είναι αντίθετη με την προβλεπόμενη χρήση του. Αυτό παραβιάζει τις απαιτήσεις της παραγράφου “α” του μέρους 1 του άρθρου 91 του Κώδικα Κτηματολογίου.

«Ο ναός-περίπτερο βρίσκεται στη νεκρή ζώνη των μνημείων της UNESCO, όπου απαγορεύεται η νέα δόμηση, και παραβιάζει επίσης το σύνολο του ιστορικού αρχαιολογικού συγκροτήματος της Εκκλησίας της Δέκατης», έγραψε ο υπουργός και ευχαρίστησε το δικαστήριο για την «τίμια απόφαση».

Όπως ανέφερε η ΕΟΔ, νωρίτερα ο Αλεξάντερ Τκατσένκο ανακοίνωσε την αποσυναρμολόγηση της Εκκλησίας των Δεκάτων και την αντίστοιχη δικαστική απόφαση. Η κατεδάφιση της εκκλησίας υποστηρίχθηκε επίμονα από ακτιβιστές με επικεφαλής τον πρώην βουλευτή Igor Lutsenko, ο οποίος συγκέντρωνε υποστηρικτές μέσω των κοινωνικών δικτύων για να ασκήσει πίεση στο δικαστήριο.

spzh.news

Δικαστική απόφαση για κατεδάφιση της Εκκλησίας των Δεκάτων - Ορθόδοξος Τύπος (orthodoxostypos.gr)