Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΑΝΕ_Ο Πρόεδρος της Συρίας Dr Μπασάρ αλ Άσσαντ πήγε στον ελληνορθόδοξο Μητροπολιτικό ναό Χαλεπίου άναψε κερί και συναντήθηκε με τον νυν επίσκοπο Χαλεπίου!

  Η Κύπρος υπέβαλε αίτημα στη Συρία για να προσγειωθεί το αεροπλάνο με την ανθρωπιστική αποστολή κι έγινε αποδεκτό!

Ο Πρόεδρος της Συρίας Dr Μπασάρ αλ Άσσαντ κατά την επίσκεψή του χθες στο Χαλέπι πήγε μαζί με τη σύζυγό του Άσμα κα στον ελληνορθόδοξο καθεδρικό ναό Προφήτη Ηλία Χαλεπίου όπου συναντήθηκε με τον νυν επίσκοπο Χαλεπίου Εφραίμ Μααλουλί και άναψε κερί ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πρόσφυγες του σεισμού που έχουν βρει καταφύγιο στις εγκαταστάσεις του ναού. Αυτός είναι ο μητροπολιτικός ναός Χαλεπίου όπου έδρασε ο αλησμόνητος Παύλος Γιαζίζι..Σήμερα το προεδρικό ζεύγος έκανε περιοδεία στις πληγείσες περιοχές της Λατάκια.

Σε αυτή τη Συρία σε αυτό το κράτος σε αυτή τη συριακή αρχή ακόμη δεν έφθασε ελληνική βοήθεια… Ο ΓΓ του Π.Ο.Υ Tedros Adhanom Ghebreyesus σήμερα πήγε στο Χαλέπι. έπρεπε να παγώσουν οι ΗΠΑ τις κυρώσεις για να πάει..Που σημαίνει κάνουν κουμάντο οι ΗΠΑ και όχι οι Διεθνείς Οργανισμοί και στην υγεία κάτι που αποδείχθηκε περίτρανα και επί κόβιντ!

Ο Πρόεδρος της Συριακής Αραβικής Ερυθράς Ημισελήνου Khaled Hboubati από το διεθνές αεροδρόμιο της Βηρυτού δήλωσε σήμερα: «Ιταλικά αεροπλάνα φορτωμένα με βοήθεια δεν μπόρεσαν να μπουν στα αεροδρόμια της Συρίας λόγω του Αμερικάνικου νόμου Καίσαρα” προσγειώθηκαν στη Βηρυτό και η βοήθεια θα προωθηθεί οδικώς.. Aντίθετα η αποστολή Σερβίας και της Αρμενίας έφθασαν αεροπορικώς στη Συρία όπως και αυτή της Κίνας, Ρωσίας, Ινδίας, Ιράν, Βενεζουέλας, Αιγύπτου, Αλγερίας, Λιβάνου, Καζακστάν…κ.α

Μόλις έγινε γνωστό από συριακές πηγές πως η Κύπρος υπέβαλε αίτημα στη Συρία για να προσγειωθεί το αεροπλάνο με την ανθρωπιστική αποστολή κι έγινε αποδεκτό!! Η Κύπρος δεν ακολουθεί το μονοπάτι του εφιάλτη από τα τουρκοσυριακά σύνορα που ελέγχει η αλ Νούσρα για να πάει στα κατεχόμενα από Τουρκία συριακά εδάφη στη Β Συρία. Πάει επίσημα στο συριακό κράτος. δεν πάει από την πίσω πόρτα σαν τους τρομοκράτες.

Σουδάν και Σαουδική Αραβία, Λευκορωσία επίσης ζήτησαν να προσγειωθούν τα αεροσκάφη τους στη Συρία και πήραν το πράσινο φως.Ο Διευθυντής της Συριακής Πολιτικής Αεροπορίας Bassem Mansour δήλωσε: σήμερα δεχθήκαμε αίτημα από Σ Αραβία, Κύπρο, Σουδάν, Λευκορωσία για να προσγειωθούν τα αεροπλάνα τους στα συριακά αεροδρόμια κι αυτό έγινε αποδεκτό και περιμένουμε τον προγραμματισμό των πτήσεων αναφέρει το κρατικό μέσο alwatan. H Kύπρος γίνεται έτσι η πρώτη χώρα ΕΕ που πάει στο συριακό κράτος ανθρωπιστική βοήθεια…..

Δυστυχώς το Idlib βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τρομοκρατών της Αλ Κάιντα. Οι Τζιχαντιστές απαγόρευσαν κάθε βοήθεια από τη συριακή κυβέρνηση για την είσοδο στην Ιντλίμπ. Ο ΟΗΕ ενημέρωσε τη Συριακή Ερυθρά Ημισέληνο να αναστείλει τη νηοπομπή βοήθειας για τον σεισμό που ήταν προγραμματισμένη για αύριο στη ΒΔ Συρία.

dimpenews.com