Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2023

Ηγουμένη Σεραφειμία: Απαγόρευση της UOC θα προκαλέσει κατάρρευση της ουκρανικής θρησκευτικής ζωής

                       

 Η ΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΣΕ ΔΙΩΓΜΟ 

Είναι βαρύτατες οι ευθύνες του Βαρθολομαίου
και των "επισκόπων" που αναγνώρισαν τους σχισματικούς του Νατοϊκού Επιφανίου, το πιόνι του ναζιστή Ζελένσκι και της ΝτΠ.


Επίσης βρώμικος είναι ο ρόλος που διαδραμάτισε η Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, της Κύπρου της Κρήτης, του Πατριαρχείο Αλεξανδρείας κ.α. στην αναγνώριση του σχισματικού Επιφανίου του Ζελένσκι με αποτέλεσμα οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να διώκονται. 

==================
Ηγουμένη Σεραφειμία: Απαγόρευση της UOC θα προκαλέσει κατάρρευση της ουκρανικής θρησκευτικής ζωής

Η ηγουμένη Ιεράς Μονής της Οδησσού γράφει ότι οι ουκρανικές αρχές σχεδιάζουν ένα τεράστιο «αντιεκκλησιαστικό μπλακ άουτ».

Η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Αρχαγγέλου Μιχαήλ της Οδησσού Σεραφειμία (Σέβτσικ) πιστεύει ότι η απαγόρευση της UOC θα οδηγήσει στην κατάρρευση της θρησκευτικής ζωής στην Ουκρανία.

Στη σελίδα της στο Facebook έγραψε ότι η απαγόρευση της UOC θα οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα στην Ουκρανία. «Το πρώτο θέμα είναι το κλείσιμο χιλιάδων εκκλησιών. Εάν στα δυτικά, ιδίως στη Γαλικία, από 1 έως 15 τοις εκατό των εκκλησιών θα πρέπει να κλείσουν, τότε στο κέντρο – από 50 τοις εκατό ή και περισσότερο. Και στα ανατολικά και νότια, έως και το 90 τοις εκατό των υφιστάμενων ορθόδοξων ναών υπόκεινται σε κλείσιμο!».

«Ας φανταστούμε ότι, για παράδειγμα, θα κλείσουν οι ναοί και τα μοναστήρια σε όλη την Οδησσό, ή στο Χάρκοβο, ή στο Νικολάεφ ή στη Χερσώνα! Αυτό είναι το προγραμματισμένο μαζικό “αντιεκκλησιαστικό μπλακ άουτ”», γράφει η ηγουμένη.

Σύμφωνα με αυτήν, «αυτό είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για τους τοπικούς φορείς, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας: η διαδικασία κλεισίματος, ο έλεγχος, η αντιμετώπιση της αντίστασης των πιστών». Τονίζει ότι «οι μονάδες της Εθνικής Αστυνομίας και της πολιτοφυλακής μπορεί να μην είναι αρκετές» και ρωτά: «Τότε τι, θα στείλουν στρατό από το μέτωπο;».

«Η δεύτερη πτυχή είναι η μεταφορά των ναών στην OCU. Η OCU δεν έχει τον κλήρο να γεμίσει όλους αυτούς τους χώρους. Οι ακολουθίες θα σταματήσουν. Αν και στην πραγματικότητα θα συνεχίσουν, μόνο σε άλλες τοποθεσίες: σε διαμερίσματα, σε ενοικιαζόμενες αίθουσες ή ακόμα και έξω στο δρόμο, στις πύλες των ναών και μοναστηριών τους», είναι σίγουρη η μητέρα Σεραφειμία.

Η καθηγούμενη πιστεύει ότι σε αυτή την περίπτωση, «η θρησκευτική ζωή θα μπει σε κατάσταση κατάρρευσης» και «όλος ο κόσμος θα παρακαμφθεί από βίντεο και φωτογραφίες από τις κλειστές πόρτες χιλιάδων εκκλησιαστικών κτιρίων και πλήθη πιστών που εκδιώχθηκαν από εκεί και οι οποίοι προσευχήσου στο ύπαιθρο».

«Άλλος κίνδυνος είναι ότι οι περιοχές όπου αυτό το κλείσιμο θα γίνει σε πολλές εκατοντάδες εκκλησίες την ίδια στιγμή συνορεύουν με την επιτιθέμενη χώρα. Η Ρωσία θα χρησιμοποιήσει αμέσως αυτές τις ενέργειες για να ενισχύσει την προπαγάνδα της και να κατηγορήσει τις κρατικές αρχές για διακρίσεις εις βάρος των πολιτών της για θρησκευτικούς λόγους», προειδοποιεί η ηγούμενη της μονής στην Οδησσό.

Σημειώνει επίσης ότι «κατά τη διάρκεια του στρατιωτικού νόμου, οι κρατικοί φορείς θα μπορούν να σταματήσουν τις λειτουργίες της UOC λόγω της απαγόρευσης των μαζικών συγκεντρώσεων». Ωστόσο, «σε περίπτωση ανυπακοής των πιστών, οι βίαιες μέθοδοι κατά της λατρείας θα προκαλέσουν ανθρώπινη δυσαρέσκεια και δεν θα συμβάλουν στη βελτίωση της εικόνας της Ουκρανίας στον δημοκρατικό κόσμο. Αυτή είναι η εικόνα σε γενικές γραμμές, κύριοι», συνόψισε η Ηγουμένη Σεραφείμα.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με την Ηγουμένη Σεραφείμα, οι υπέρμαχοι της απαγόρευσης της UOC είναι Σοβιετικοί άθεοι.

spzh.news

ΤΡΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ