Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΧΤΥΑ ΤΩΝ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΥ

«Ανθ’ ων την αγαπην της αληθειας ουκ εδεξαντο εις το σωθηναι αυτους» (Β Θεσ. 2,10).

(Ἕνα προφητικὸ κείμενο τοῦ Ἀποστόλου Παύλου, ποὺ τὸ ἐρμηνεύει ὁ Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος Καντιώτης καὶ δίνει ἀπάντηση στὴν ἀπορία τῶν χριστιανῶν, γιατί ὁ πατριάρχης καὶ οἱ οἱκουμενισταὶ ἐπίσκοποι πέσαν στὰ δίχτυα τῶν σκοτεινῶν δυνάμεων;)
Aπο το βιβλίο του Μητροπολίτου Φλωρίνης π. Αυγουστίνου Καντιώτου
«ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΣΤΟΥΣ ΕΣΧΑΤΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ», εκδοση Β΄, 2008, σελ. 89-90

ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ, ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ, ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΟΥΣ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ

esfigm.- patr.ιστ

Λέει, ὁ Ἀπόστολος Παῦλος (Β Θεσ. 2,10), ποιοι θα πέσουν στα δίχτυα του αντιχρίστου. Θα πέσουν άραγε όλοι οι άνθρωποι; Όχι, δεν θα πέσουν όλοι, διότι τότε θα ήταν άδικος ο Θεός. Θα πέσουν μόνο όσοι είναι χάνοι. Ξέρετε τους χάνους; Είναι κάτι ψάρια που πιάνονται αμέσως από τον ψαρά, γιατί ταξιδεύουν μέσα στη θάλασσα μ’ ανοιχτό το στόμα – ενώ υπάρχουν άλλα ψάρια που δύσκολα πιάνονται.

Θα πέσουν λοιπόν στα δίχτυα του αντιχρίστου αυτοί, οι οποίοι δεν είναι σε θέση να κάνουν διάκριση. Θα πέσουν, όπως λέει εδώ, όσοι «την αγάπην της αληθείας ουκ εδέξαντο». Αυτοί που δεν δέχθηκαν και δεν αγάπησαν την αλήθεια. Η δε Αλήθεια είναι ο Χριστός…
Θα πέσουν στα δίχτυα του σατανά εκείνοι που θα το θέλουν. Γιατί οι άνθρωποι δεν είναι χάνοι και ψάρια, αλλά έχουν κάποιο μυαλό και κάποια διάθεση. Άλλοι δεν έχουν καλή διάθεση, έχουν χάσει τα ανώτερα αισθητήρια και ζουν σαν ρεμάλια…
Θα συλληφθούν στα δίχτυα της απάτης αυτοί που δεν έχουν διάθεση, που δεν αγαπούν την αλήθεια, που τους αρέσει να ζούνε στο ψέμα.
Οι άνθρωποι που αγαπούν την αλήθεια είναι πολύ λίγοι…
Υπάρχει πνεύμα πλάνης στον κόσμο. Και ζούμε σ’ ένα τεράστιο παγκόσμιο ρεύμα πλάνης, που αρχίζει από τα μικρότερα και φθάνει έως τα μεγαλύτερα. Θα πέσουν, λέει εδώ ο απόστολος, στα δίχτυα του αντιχρίστου όχι όλοι, αλλά αυτοί που δεν έχουν καλή διάθεση. Αυτοί που τεντώνουν τ’ αυτιά τους πότε εδώ και πότε εκεί…
Φρικτή είναι η κατάσταση. Πνεύμα πλάνης εξαπλώνεται με καταπληκτικό ρυθμό. Δεν είναι τίποτε, σου λέει, η μοιχεία, δεν είναι τίποτε η πορνεία, δεν είναι κακά πράγματα αυτά, τι κάθεσαι και μου λες εσύ;…
Το προφήτευσε αυτό η αγία Γραφή. Είπε, ότι θα έρθει ημέρα, που οι άνθρωποι, ενώ θα πορνεύωνται και θα κάνουν τα αίσχη, θα το θεωρούν κάτι αθώο, σα να πίνουν ένα ποτήρι νερό, ένα γλυκό πιοτό («εβδελυγμένος και ακάθαρτος ανήρ, πίνων αδικίας ίσα ποτώ» Ιωβ 15,16). Αυτό είναι το πνεύμα της πλάνης που θα έχει τεραστία διάδοση.
Και αυτά μεν θα συμβαίνουν στον κόσμο, που θα πέφτει στα δίχτυα που απλώνει η αμαρτία.

ΦΟΒΕΡΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ

Εσείς που πιστεύετε στο Χριστό· Θα ήτο φοβερώτερο από το θάνατο, αν σας έλεγαν ότι κάποιος από σας θα προδώσει την πίστη του. Το να πεθάνουμε είναι φυσικό πράγμα, το να προδώσουμε την πίστη είναι απαίσιο και αποτρόπαιο. «Κάποιος από σας», είπε ο Χριστός στους μαθητάς, «θα με προδώσει», και εγένετο διαταραχή μεταξύ των μαθητών».

ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΙΣΤΕΩΣ
«ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ»

  • Για ἀγάπη μιλοῦν οἱ οἰκουμενισταί! Μελιστάλακτοι εἶναι μὲ τις σκοτεινὲς δυνάμεις! Αγκαλιές και φιλιά μὲ τὸν ἀντίχριστο Πάπα και μὲ κάθε εἶδος αἰρετικοῦ καὶ ἀλλοθρήσκου, ἀλλὰ σκληροὶ καὶ ἀπαίσιοι μὲ τοὺς Ὀρθοδόξους κληρικοὺς ποὺ φυλάγουν Θερμοπύλες.
    Διαβᾶστε ἀπὸ τὰ ἰστολόγια γιὰ τὴν δίωξη τῶν κληρικῶν ποὺ διακόπτουν τὸ μνημόσυνο τοῦ αἰρετικοῦ πατριάρχου καὶ τῶν ὁμοίων του ἐπισκόπων
    Γιὰ τὴν ψεύτικη ἀγάπη τους, ὁ σεβάσμιος ἀγωνιστὴς Μητροπολίτης Φλωρίνης Αὐγουστῖνος ἔλεγε: «ΑΓΑΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ».
    Γιὰ τὴν σκληρότητά τους σὲ ἀδελφούς, διαβᾶστε

Ο ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ : ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΦΑΝΑΡΙΟΥ


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Ένα από τα πολλά θύματα των Οικουμενιστών είναι ο έγκλειστος από το 2008 σε ένα κελί νόμιμος Πατριάρχης Ιεροσολύμων Ειρηναίος, που ήταν αντίθετος στην οικουμενιστική κίνηση.
Φέτος τον Φεβρουάριο, (16/2/2008), κλεινουν 9 ολόκληρα χρόνια από τότε που τον αντιοικουμενιστή Πατριάρχη Ειρηναίο καθαίρεσε ο Βαρθολομαίος με κατηγορίες για κακοδιαχείριση της περιουσίας του Πατριαρχείου, κατηγορίες που όμως ήταν στημένες και για τις οποίες πρόσφατα αθωώθηκε τελεσίδικα από τα ισραηλινά δικαστήρια.
Παρ’ όλα αυτά εξακολουθεί να είναι στην ουσία κρατούμενος σε ένα σκοτεινό κελί παρά του ότι αποδείχτηκε πως όλες οι κατηγορίες εναντίον του ήταν μια σατανική σκευωρία για να του αφαιρεθεί ο πατριαρχικός θρόνος.
Ο νυν αντικανονικός και παράνομος Θεόφιλος κατά πληροφορίες, τον έχει σε «κατ’ οίκον περιορισμό». Μέχρι και το φαγητό του το δίνουν από ένα παραθυράκι. Πρόσφατα ακούστηκε ότι και τα χαλασμένα δόντια του τα βγάζει ο ίδιος με σχοινί δεμένο στην πόρτα. Κανένας χρόνια τώρα δεν μιλάει για το άγος αυτό. Χτισμένος εκεί κάτω.
Κανένας δεν φέρνει το θέμα στην δημοσιότητα, κανένας ιεράρχης της ελλαδικής εκκλησίας δεν ενδιαφέρεται και όμως αυτό αποτελεί το μεγαλύτερο οικουμενιστικό σκάνδαλο της εποχής μας, ντροπή για όλους.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr