Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Κοπή βασιλόπιτας Συλλόγου Φίλων Αγίου Όρους Φλώρινας ημέρα αυστηρής νηστείας Μήπως λειτουργούν σαν εχθροί του Αγίου Όρους κι όχι σαν φίλοι;




Σχόλια ( 2 )

  1. Απορίας άξιο, ποιος είναι ο ιθύνων νους που πήρε την απόφαση να πραγματοποιηθεί η κοπή ημέρα αυστηρής νηστείας,συμφώνησαν και οι τοπικές Μονές και ποιες είναι αυτές δεν έχουν όνομα; Οι πατέρες του Αγίου Όρους γνωρίζουν για την ημέρα και αυτοί που αυτοπροσδιορίζονται ως φίλοι τους, ζήτησαν την συμβουλή τους για την εκδήλωση που θέλουν να πραγματοποιήσουν την συγκεκριμένη ημερομηνία.
  2. Προς epilecto: λίαν ορθή η επισήμανση-παρατήρησή σας.
    Θεωρώ, όμως, ότι υφίσταται και μία άλλη πτυχή του όλου θέματος, εξ ίσου ουσιώδης αν μη και σημαντικότερη από αυτή που θίξατε.
    Και αυτή αφορά στο πρόσωπο του ομιλητού.

    Και τούτο γιατί το εν λόγω πρόσωπο έχει εγκληθεί, διά της παραθέσεως των σχετικών ντοκουμέντων, από το ομολογιακό ιστολόγιο ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ, που με αξιοσημείωτο σθένος και αξιέπαινη συνέπεια επί σειράν ετών αγωνίζεται για τη διασφάλιση και κατοχύρωση του ορθοδόξου χριστιανικού προσανατολισμού του πολύπαθου μαθήματος των Θρησκευτικών, ως πολέμιος του ομολογιακού του χαρακτήρα (βλέπε http://thriskeftika.blogspot.com/2010/01/blog-post_7008.html).
    Επιπροσθέτως ο κ.Ιωάννης Μαρκάς σε κείμενό του, επικριτικό των δραστηριοτήτων καθώς και των προσώπων που την στελεχώνουν, της «ακαδημίας θεολογικών σπουδών της μητροπόλεως Δημητριάδος», της αντιπατερικής και πατρομάχου, καταγγέλει τον κ.Παπαθανασίου ως υποστηρίζοντα την αντικατάσταση του άρτου και του οίνου κατά τη Θεία Ευχαριστία με άλλα υλικά, συμβατά με την πολιτιστική παράδοση των διαφόρων λαών!!! (βλέπε https://www.scribd.com/doc/55635292/%CE%9F%CE%99-%CE%A0%CE%91%CE%A4%CE%A1%CE%9F%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%9F%CE%99-%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%91%CE%9A%CE%91%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%99%CE%91%CE%A3-%CE%98%CE%95%CE%9F%CE%9B%CE%9F%CE%93%CE%99%CE%9A%CE%A9%CE%9D-%CE%A3%CE%A0%CE%9F%CE%A5%CE%94%CE%A9%CE%9D-1-1). (Ο εν θέματι θεολόγος, ο κ.Παπαθανασίου τουτέστιν, είναι αρχισυντάκτης του νεοορθόδοξου περιοδικού ΣΥΝΑΞΗ και θαμών της διαβόητης «Ακαδημίας θεολογικών σπουδών» του Βόλου).
    Έχω τη γνώμη ότι οι σεβαστοί και αγαπητοί υπεύθυνοι της προσκλήσεως προς τον κ.Παπαθανασίου όπως ομιλήσει κατά την προσεχή εκδήλωση θα έπρεπε να είναι περισσότερο επιφυλακτικοί και προσεκτικοί στη συγκεκριμένη επιλογή τους. Επ ουδενί πρέπει να λησμονούν ότι είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι ζουν και δρουν στη μητρόπολη Φλωρίνης που την κλέισε ένας Αυγουστίνος Καντιώτης, σφόδρα παραδοσιακός και ομολογητής-αγωνιστής επίσκοπος, που κατέλιπε μία πολύτιμη παρακαταθήκη προς τον κλήρο και το λαό της επισκοπικής του παροικίας.