Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Σκανδαλώδης η εκλογή του Λαρίσης; Ή διορισμός!!!


Μας εκπλήσσει καθημερινά ο Λαρίσης και αφού στην χειροτονία του είπε «ράον σιωπή» και χειροκροτήθηκε από κει και μετά δεν έβαλε γλώσσα μέσα.



Μας εκπλήσσει καθημερινά ο Λαρίσης και αφού στην χειροτονία του είπε «ράον σιωπή» και χειροκροτήθηκε από κει και μετά δεν έβαλε γλώσσα μέσα. Φαίνεται πως άλλαξε πνευματικό και πήρε από τον κατάλογο των δεσποτογεροντάδων…
Ο υπερφίαλος ναρκισσισμός του.. προκαλεί.
Ενδεικτικά κάποιες δηλώσεις του:
1.   Ήταν παρών σε 300!!! Εκλογές επισκόπων..(αν γίνονται 5-6 εκλογές κατ έτος, υπολογίστε από ποια ηλικία ήταν μπροστά στην κάλπη!!!)
2.   Γνώριζε πως συνεννοούνται οι δεσποτάδες και γνώριζε τα (μαγειρέματα) της Συνόδου. Η γνώση του αυτή τον ανέδειξε δεσπότη.
3.   Οι (επαρχιώτες) Λαρισαίοι δεν είναι σαν τους Αθηναίους και γι αυτό θα σχεδιάσει την στρατηγική της ποιμαντικής!!!.Μάλιστα μας σνομπάρει λέγοντας
4.   Αυτοί που ακούν, πολλές φορές δεν έχουν την υποδομή να κατανοήσουν τι θέλει να πει ένας άνθρωπος!!!
5.   Είναι η ενθρόνισή του  η πρώτη …από το 1956, ναι το 1956!!! Και σπιλώνει και την μνήμη του προκατόχου του δηλώνοντας ότι
6.   Είχε μια ιδιαιτερότητα…(;)
Ως «επαρχιώτης» Λαρισαίος θα κάνω μια αναδρομή στα προ και κατά την εκλογή του, απλώς για να του δείξω πως δεν είμαστε χαζοί, και να μη νομίζουν κάποιοι ότι, όταν δεν διαμαρτυρόμαστε, έχουμε πρόβλημα αντίληψης και κατανόησης.
Θα αρχίσουμε από τα βιογραφικά στοιχεία των υποψηφίων.
Για τον Ιερώνυμο Νικολόπουλο, σας μεταφέρω τα γραφόμενα από τον «Εξάψαλμο» του Σ.Τζούμα.
Αυτός (Ιερώνυμος) παρέμενε εκεί για να επιτελεί το καθήκον του και να «διευκολύνει» τους τιμωρούς Αρχιερείς, που ήθελαν να εξοστρακίσουν ανεπιθύμητους κληρικούς! Όσες ευχές έδωσε ως κληρικός προς πάσχοντες συνανθρώπους, τόσες «κατάρες» έχει εισπράξει από ιερείς, των οποίων συνέταξε τα κατηγορητήρια και τους τύλιξε σε μία κόλλα χαρτί. Αρκετοί απ´αυτούς μπορεί και να καθαιρέθηκαν.

Εξάλλου πληρεί όλες τις προδιαγραφές που είχε θέσει ο Αρχιεπίσκοπος όταν εχήρευσε η Μητρόπολη Λαρίσης:ο διάδοχος του Ιγνατίου να είναι παραδοσιακός και να έχει μακριά μαλλιά και γένια! Μάλιστα ο περί ού ο λόγος Αρχιμανδρίτης, έκανε και καλλωπισμό της οδοντοστοιχίας του για να είναι έτοιμος για τις φωτογραφίες, ομαδικές και selfie, που θα βγάλει, αφού η εκλογή του μοιραία θα επαναφέρει το χαμόγελο στο συνήθως βλοσυρό βλέμμα του και στη θλιμμένη μορφή του.29/8/2018

Μεταξύ των άλλων ακούστηκε και το όνομα του Αρχιμ.Ιερωνύμου Νικολόπουλου, πρώτου γραμματέως της Ιεράς Συνόδου. Ευτυχώς για τον ίδιο, γιατί είχε αρχίσει να φοβάται, ότι θα αφήσει τα κόκκαλά του στα γραφεία του Συνοδικού Μεγάρου με τον κίνδυνο μετά από χρόνια να ανακαλυφθεί ο σκελετός του επάνω σε ένα γραφείο γεμάτο κατηγορητήρια κληρικών…αφού διέπρεψε στη σύνταξη κατηγορητηρίων για λογαριασμό των συνοδικών πειθαρχικών! Στη Λάρισα πρέπει να αρχίσουν σιγά σιγά να ξεχειλώνουν τους δεσποτικούς θρόνους των Ναών για να χωρέσει ο νέος υπέρβαρος Μητροπολίτης.

12/9/2018


Ο πρωτοσύγκελος Αχίλλειος ακολούθησε έφηβος τον μακ. Ιγνάτιο από την Σαλαμίνα και έμεινε δίπλα του από την αρχή μέχρι το τέλος. Κοινωνικός, επικοινωνιακός, ευγενικός προς τον κόσμο, αλλά σκληρός στους ιερωμένους που δεν ανήκαν στην κλίκα του. Αυτός έκανε κουμάντο στην μητρόπολη. Διακαής ο πόθος του για να γίνει δεσπότης, με αφόρητη πίεση  στον μακαριστό. Καλλίφωνος και ..ολίγον επιδειξιομανής. Εντυπωσιακά τα μανικετόκουμπα με τα διαμαντάκια, που στραφτάλιζαν στους γάμους, με το μονόγραμμα στο μανικέτι του πουκαμίσου!!! Απέκτησε σπίτι με θέα υπέροχη στα Παλούκια της Σαλαμίνας.

Ο Ιγνάτιος Μουρτζανός, από καλή οικογένεια της Λάρισας, με αδερφό αρχιερατικό στην Κέρκυρα, έξυπνος, δραστήριος, όχι επικοινωνιακός, πονηρός (ως ο όφις). Υπεραγαπούσε τον μακαριστό Ιγνάτιο χωρίς να εκφράσει ποτέ την επιθυμία της δεσποτοποίησης. Οι «φίλοι»του λένε πως κουρνιάζει σαν το τζάγκουαρ και όταν βρεί την ευκαιρία… Άριστες σχέσεις με το Πατριαρχείο.

Εντύπωση και προβληματισμό προκάλεσε  ότι μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύκτιες, πριν την εκλογή, ήταν το φαβορί για την Λάρισα. Δεσποτάδες και το σύνολο των πολιτικών της Λάρισας και όχι μόνο, «πόνταραν» πάνω του..

Κι ένας άγνωστος... Ο Διονύσιος Παπαλέξης εμφανίστηκε την άλλη μέρα. Ηγούμενος σε μοναστήρι της Αιγάνης, πολλάκις ενθρονισθείς και μηδέποτε εγκατασταθείς. Διαμένει μόνιμα στη Λάρισα,   ηγουμενεύοντας εξ αποστάσεως του ...ημίκλειστου μοναστηριού. Εμφανίζεται στην πανήγυρι και για το άνοιγμα του παγκαριού.
Επομένως όλα δείχνουν ότι το τριπρόσωπο για την Μητρόπολη Λαρίσης έχει ήδη διαμορφωθεί:
•Αρχιμ. Ιερώνυμος Νικολόπουλος
•Αρχιμ.Ιγνάτιος Μουρτζανός και
•Αρχιμ.Αχίλλειος Τσούτσουρας

Η γνώμη των πλειόνων θα δώσει το αποτέλεσμα .

15/8/2018 «Εξάψαλμος»

Το προβάδισμα του Ιγνατίου  θορυβεί την αρχιεπισκοπική καμαρίλα. Να χάσει ο εκλεκτός του αρχιεπισκόπου και εισαγγελέας του Συν. Δικαστηρίου …μη γένοιτο. 
Ο δαιδαλόχειρ δαίμων έχει την λύση. Καρατόμηση του μικρού από την κούρσα διαδοχής. Με κίνηση πυξ-λάξ πετιέται έξω  από το τριπρόσωπο.
Έπρεπε να μπει κάποιος με μηδαμινές πιθανότητες εκλογής. Ο Διονύσιος…
Ένα ανήθικο στημένο παιχνίδι, ένας μονόδρομος για τους δεσποτάδες, ένας ουσιαστικά διορισμός.
Ο Ιερώνυμος, όπως ο ίδιος ομολογεί, είχε όλα τα αρχεία και γνώριζε τα της Λαρίσης, ανέσυρε δημοσίευμα του Τύπου της Κυριακής της 16-11-1997 που αναδημοσιεύθηκε στον «Αγώνα (αρ.φυλ.11, Ιανουάριος98) με φερομένους πρωταγωνιστές τους δύο συνυποψηφίους του. Και τίτλους   «από σεξ σκίζουμε»… «Εμνήσθησαν αμαρτίας νεότητος».(βλεπετε σχετ. φωτογρ δημοσιεύματος).
Οι συνυποψήφιοι κάηκαν. Έγινε μια κάτ’ επίφαση εκλογή χωρίς ανταγωνιστή, ανήθικα σχεδιασμένη. Έγινε κάποιος δεσπότης με μπαμπεσιά!!!
Πόσο ευτυχισμένος μπορεί νάναι κάποιος που κατέλαβε μ’ αυτόν τον τρόπο μια θέση; Πώς μπορεί να μιλάει κάποιος και να κηρύττει το Ευαγγέλιο, όταν μετήλθε τέτοιων μεθοδεύσεων; Οι ερινύες θα τον κυνηγούν στην σύντομη  δεσποτική πορεία του στην Λάρισα. Η απαξίωσή του δεν θ’ αργήσει….

Λαρισαίος
Υ.Γ.
1.Αν υπήρχε τετραπρόσωπο, σίγουρα την άλλη θέση θα κατελάμβανε ο …Αναστάσης  (ξεφτίλα)
2.Ο Διονύσιος που θεωρήθηκε ότι μπορεί να γίνει δεσπότης, γιατί δεν αξιοποιήθηκε από τον εκλεγέντα δεσπότη;  Ούτε μια βράβευση του; Αντιθέτως τιμήθηκε ο γλίσχρος Νικόδημος Γαλιάτσος.  Η ενέργεια  αυτή και μόνο αποτελεί κριτήριο για τα επέκεινα…
3. Και ο Αχίλλειος δεν καλοπερνά. Έχασε 15 κιλά και τα πνευματικοπαίδια του φοβούνται για την υγεία του…έχει και την επιμέλεια της «τσούντη» (είναι η απορφανισθείσα σκυλίτσα του μακ. Ιγνατίου Λάππα που δεν προνόησε στη διαθήκη του.)
4. Τρίβουν τα μάτια τους οι Τυρναβίτες, για τα νέα διακεκριμένα εκκλησιαστικά στελέχη, «χειρότερα τα έσχατα των πρώτων» μονολογούν… Ο άλλος Βησσαρίων Κοχλιωτ… έφθασε στο Λονδίνο, τώρα βλέπουμε να προάγονται σε θέσεις που ανήκουν σε αξίους και πνευματικούς κληρικούς. Αναρωτιόνται  πολλοί, ο διευθυντής του δεν βλέπει, δεν ακούει γιατί δεν τον προστατεύει; και κυρίως γιατί δεν προστατεύει το κύρος της Εκκλησίας; Προβλέπω να δίνουν τροφή για θέαμα στο ασύδοτο καρναβάλι του Τυρνάβου…