Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

Ανοικτη Επιστολή στον Μητσοτάκη για την επικινδυνότητα του 5G

Σχόλιο Πᾶνος: Αὐτὸ τὸ «Ἀξιότιμε πρωθυπουργέ» πόσο μὲ χαλάει κάθε φορὰ ποὺ τὸ βλέπω γραμμένο...
Δὲν ἔφτανε σκέτο «Κύριε πρωθυπουργέ»;
Μᾶς ἔφαγαν οἱ τύποι...
 ____________________
 
Αξιότιμε πρωθυπουργέ της Ελλάδας, κ. Μητσοτάκη,

Μετά λύπης μου πληροφορήθηκα ότι ψηφίσατε στη Βουλή υπέρ της τεχνολογίας 5G στην Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών του Ελληνικού κράτους, για την υγεία και την ασφάλεια των οποίων υποτίθεται ότι νοιάζεστε. Η επιστήμη όμως αποδεικνύει ότι η τεχνολογία 5G είναι άκρως επικίνδυνη για την υγεία μας.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε το 2019 στο έγκριτο επιστημονικό περιοδικό Scientific American με τίτλο “We Have No Reason to Believe 5G Is Safe” (https://blogs.scientificamerican.com/observations/we-have-no-reason-to-believe-5g-is-safe/ ), 240 επιστήμονες, ειδικοί στο ζήτημα της μη ιονίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (EMF), υπέγραψαν την International EMF Scientist Appeal (https://emfscientist.org/ ), σύμφωνα με την οποία:

«Πολλές πρόσφατες επιστημονικές δημοσιεύσεις έχουν δείξει ότι η EMF επηρεάζει τους ζωντανούς οργανισμούς σε επίπεδα πολύ κάτω από τις περισσότερες διεθνείς και εθνικές οδηγίες. Τα αποτελέσματα περιλαμβάνουν αυξημένο κίνδυνο καρκίνου, κυτταρικό στρες, αύξηση επιβλαβών ελευθέρων ριζών, γενετικές βλάβες, δομικές και λειτουργικές αλλαγές του αναπαραγωγικού συστήματος, ελλείμματα μάθησης και μνήμης, νευρολογικές διαταραχές και αρνητικές επιπτώσεις στη γενική ευημερία των ανθρώπων. Οι ζημιές υπερβαίνουν πολύ το ανθρώπινο γένος, καθώς υπάρχουν ολοένα και περισσότερα στοιχεία επιβλαβών επιπτώσεων τόσο στη ζωή των φυτών όσο και των ζώων».

Οι επιστήμονες που υπέγραψαν αυτήν την προσφυγή αποτελούν αναμφισβήτητα την πλειοψηφία των εμπειρογνωμόνων σχετικά με τις επιπτώσεις της μη ιονίζουσας ακτινοβολίας. Έχουν δημοσιεύσει περισσότερα από 2.000 μελέτες και επιστολές σχετικά με την EMF σε επαγγελματικά περιοδικά, όπως γράφει το δημοσίευμα αυτό του Scientific American.

Ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον Καρκίνο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (IARC) χαρακτήρισε την RFR (ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων) ως «πιθανώς καρκινογόνο για τον άνθρωπο» το 2011 (https://www.iarc.fr/wp-content/uploads/2018/07/pr208_E.pdf ). Το 2018, μια μελέτη 30 εκατομμυρίων δολαρίων που διεξήχθη από το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας των ΗΠΑ (NTP) βρήκε «σαφή στοιχεία» ότι δύο χρόνια της έκθεσης σε κινητό τηλέφωνο RFR  αύξησε τον καρκίνο σε αρσενικούς αρουραίους και κατέστρεψε το DNA σε αρουραίους και ποντίκια και των δύο φύλων (https://www.niehs.nih.gov/ntp-temp/tr595_508.pdf ). Το Ινστιτούτο Ramazzini στην Ιταλία επανέλαβε το βασικό εύρημα του NTP χρησιμοποιώντας διαφορετική συχνότητα φορέα και πολύ ασθενέστερη έκθεση σε ακτινοβολία κινητού τηλεφώνου κατά τη διάρκεια ζωής των αρουραίων.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Biomed Research International (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5376454/ ), «η ακτινοβολία ραδιοσυχνοτήτων (των κινητών) πρέπει να θεωρείται ως καρκινογόνο του ανθρώπου που προκαλεί γλοίωμα».

Σύμφωνα με το άρθρο του Scientific American, «Η τελευταία τεχνολογία, 5G, θα χρησιμοποιεί κύματα χιλιοστών για πρώτη φορά εκτός από τα μικροκύματα που έχουν χρησιμοποιηθεί για παλαιότερες τεχνολογίες, 2G έως 4G. Δεδομένης της περιορισμένης εμβέλειας, το 5G θα απαιτεί κεραίες κάθε 100 έως 200 μέτρα, εκθέτοντας πολλούς ανθρώπους σε ακτινοβολία κυμάτων χιλιοστών. Το 5G χρησιμοποιεί επίσης νέες τεχνολογίες (π.χ., ενεργές κεραίες ικανές να σχηματίζουν δέσμες, σταδιακές συστοιχίες, τεράστιες πολλαπλές εισόδους και εξόδους, γνωστές ως τεράστια MIMO) που θέτουν μοναδικές προκλήσεις για τη μέτρηση των εκθέσεων. Τα κύματα χιλιοστών απορροφώνται κυρίως μέσα σε λίγα χιλιοστά του ανθρώπινου δέρματος και στα επιφανειακά στρώματα του κερατοειδούς. Η βραχυπρόθεσμη έκθεση μπορεί να έχει δυσμενείς φυσιολογικές επιδράσεις στο περιφερικό νευρικό σύστημα, στο ανοσοποιητικό σύστημα και στο καρδιαγγειακό σύστημα. Η έρευνα προτείνει ότι η μακροχρόνια έκθεση μπορεί να θέσει κινδύνους για την υγεία στο δέρμα (π.χ. μελάνωμα), τα μάτια (π.χ. οφθαλμικό μελάνωμα) και τους όρχεις (π.χ., στειρότητα)… Το 5G δεν θα αντικαταστήσει το 4G. θα συνοδεύσει το 4G για το εγγύς μέλλον και πιθανώς μακροπρόθεσμα. Εάν υπάρχουν συνεργιστικές επιδράσεις από ταυτόχρονες εκθέσεις σε πολλαπλούς τύπους RFR, ο συνολικός κίνδυνος βλάβης από RFR μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Ο καρκίνος δεν είναι ο μόνος κίνδυνος, καθώς υπάρχουν σημαντικές ενδείξεις ότι η RFR προκαλεί νευρολογικές διαταραχές και βλάβη στην αναπαραγωγή, πιθανώς λόγω οξειδωτικού στρες».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του Αλκιβιάδη Κ. Κεφαλά, διδάκτορα Φυσικής του πανεπιστημίου του Μάντσεστερ στη Βρετανία και διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών: «Θανάσιμη και όχι απλά επικίνδυνη αποβαίνει η έκθεση του ανθρώπινου οργανισμού στη μη ιονίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας- “χτυπώντας” άμεσα το καμπανάκι και για τις επιπτώσεις από την ακτινοβολία του δικτύου 5G.» Σύμφωνα με τον καθηγητή, η αλληλεπίδραση των Μη Ιονιζουσών Ακτινοβολιών (ΜΙΑ) στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον είναι ένα σχετικά παλαιό πρόβλημα, που πρωτοεμφανίστηκε στην ερευνητική δραστηριότητα της NASA ήδη από το τέλος της δεκαετίας του 1950. Ωστόσο, μέχρι πρόσφατα οι ερευνητές πίστευαν ότι η αλληλεπίδραση των ΜΙΑ ήταν μόνο θερμική και, συνεπώς, μπορεί να οριστεί ένα κατώτερο κατώφλι βλάβης. Όπως εξηγεί ο Έλληνας επιστήμονας, είναι γνωστό και τεκμηριωμένο με χιλιάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις σε διεθνή έγκριτα επιστημονικά περιοδικά ότι η μικροκυματική ακτινοβολία θραύει τους χημικούς δεσμούς του DNA/RNA».

Θα μπορούσα να σας παρουσιάσω πλήθος άρθρων και δημοσιευμάτων που υποστηρίζουν ότι το 5G είναι άκρως επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία, αλλά θεωρώ ότι το προαναφερθέν δημοσίευμα του Scientific American είναι υπεραρκετό.

Δεδομένης της επικινδυνότητας της τεχνολογίας 5G, θα ήταν καλό να αποσύρετε την απόφασή σας, κάτι που θα έπραττε κάθε ηθικός άνθρωπος σε μια ηγετική πολιτική θέση για την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών του.

Παρακαλώ, όπως απαντηθεί αυτή ανοικτή επιστολή εντός τριών ημερών.

Με εκτίμηση

Μάριος Δημόπουλος

ND, DCN, CNC

Συγγραφέας

Μέλος της American Naturopathic Medical Association

Μέλος του American Council of Applied Clinical Nutrition

Μέλος του American Association of Drugless Practitioners

Μέλος του American Association of Nutritional Consultants

Μέλος του Canadian Association of Natural Nutritional Practitioners

Μέλος της Association for Natural Medicine in Europe

Μέλος της Society of Complementary Alternative and Holistic Practitioners

Μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Διατροφολόγων

Μέλος του Επαγγελματικού Σωματείου Συμπληρωματικής Ιατρικής και Ανθρωπιστικών Επιστημών (Ε.Σ.Σ.Ι.Α.Σ.)

Πηγή:https://amazonios.net/

«Πᾶνος»https://ethnegersis.blogspot.com/2021/01/5g.html