Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021

Το τερμάτισε ο Φθιώτιδος Συμεών – Ξαφνικά οι ναοί είναι επικίνδυνοι για την ορθή τους χρήση, αλλά ακίνδυνοι για να γίνουν κέντρα εκδηλώσεων;;;

Εκκλησίες και πνευματικά κέντρα διαθέτει στην πολιτεία η Μητρόπολη Φθιώτιδας!

σ.σ. Η κατρακύλα συνεχίζεται. Η Μητρόπολη
Φθιώτιδος, μαζί με άλλες, τώρα διαθέτει τους Ιερούς Ναούς ως χώρους διδασκαλίας των άθεων γραμμάτων. Η λατρεία του Τριαδικού Θεού είναι πολύ μπανάλ στη νέα εποχή και δεν χρησιμεύει σε τίποτε, ειδικά τούτες τις δύσκολες ώρες! Οι σεξουαλικές αγωγές όμως, τα οικουμενιστικά και άθεα γράμματα πρέπει να συνεχίσουν διότι θωρακίζουν πνευματικά τα παιδιά στην αντιμετώπιση των οποιονδήποτε νέων συγκλονιστικών προκλήσεων! Οι Ιεροί Ναοί από αγιασμένοι τόποι λατρείας μετατρέπονται «με πολλή αγάπη» σε σκέτοι και βλάσφημοι χώροι, … σύντομα και σε αποθήκες. Πού είναι οι Κολοκοτρώνηδες και οι Μακρυγιάννηδες να «περιποιηθούν καταλλήλως» τους γραμματιζούμενους χλαπάδες ρασοφόρους που καταστρέφουν την Πίστη μας;

***

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος Συμεών το τερμάτισε. Ενώ έχει τούς πολυάριθμους Ναούς ερμητικά κλειστούς, δέχεται να μεταβληθούν σε σχολικές αίθουσες και κέντρα εμβολιασμού!!!! Και ενώ λειτουργεί στην μητρόπολη χθές, με παρουσία ιεροψαλτών και μόνο, μας πληροφορεί με επίσημο ανακοινωθένΜετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία και με την τήρηση των υγειονομικών μέτρων προστασίας λόγω Covid -19, στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας στην οδό Σκληβανιώτου 3 – 5, αιμοδοσία σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας με εντυπωσιακή συμμετοχή του κόσμου.

Συγγνώμη, επίσκοπος είναι ή φοβισμένος δημόσιος υπάλληλος; Αν θεωρεί την εκκλησία ΔΕΚΟ ή ΜΚΟ λάθος πορεία έλαβε. Αν νομίζει πώς δεν τα βλέπει ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, πλανάται πλάνη οικτρά.

 [Σχόλιο του αδελφού Ιωάννη Πανταζή].

Διάβασα ότι η εν λόγω μητρόπολη προτίθεται να παραχωρήσει τους ναούς για σχολικές αίθουσες και κέντρα εμβολιασμού. Και αυτό θα μπορούσε να είναι ένα θαυμάσιο ιδεαλιστικό θέμα για γαλλικό μυθιστόρημα ας πούμε, αν οι ναοί δεν παρέμεναν κλειστοί για τους πιστούς λόγω «επικινδυνότητας» στην πραγματικότητα και αν δεν είχε αποκλειστεί τόσος απελπισμένος κόσμος από την κοινή λατρεία. Ξαφνικά οι ναοί είναι επικίνδυνοι για την ορθή τους χρήση, αλλά ακίνδυνοι για να γίνουν κέντρα εκδηλώσεων. Η Εκκλησία δουλικό του Καίσαρα!

π.Π. 

ΕΔΩ

[Σχόλιο στον Τρελο-γιάννη]

 https://tasthyras.wordpress.com/2021/01/11/

====================================

Εκκλησίες και πνευματικά κέντρα διαθέτει στην πολιτεία η Μητρόπολη Φθιώτιδας!

·         10/01/2021

Στο σημερινό κήρυγμα του ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ.Συμεών ανακοίνωσε ότι η μητρόπολη θέτει στην διάθεση της πολιτείας όλους τους εκκλησιαστικούς χώρους για την επιτέλεση θεσμικών λειτουργιών.

Ειδικότερα ο κ.Συμεών ανέφερε ότι όλοι οι ιεροί Ναοί που διαθέτουν συστήματα κλιματισμού και εξαερισμού αλλά και εποπτικά μέσα όπως συνδέσεις internet,προτζέκτορες κ.α. εξοπλισμένοι και με υλικά διδασκαλίας όπως γραφική ύλη,υγειονομικά υλικά, μάσκες. αντισηπτικά κ.α.τίθενται στην διάθεση των αρμοδίων της εκπαίδευσης για να λειτουργήσουν ως αίθουσες διδασκαλίες όπως επίσης και οι αίθουσες του μεγάλου Πνευματικού Κέντρου της Μητρόπολης στην Λαμία.
“Θα παρέχουμε σε όλσ τα παιδιά πρωινό και δεκατιανό και κάθε άλλη διευκόλυνση τους.
Και για να μην μας προλάβουν κάποιοι συνωμοσιολόγοι ότι δήθεν επιχειρούμε να κάνουμε προσηλυτισμό βεβαιώνουμε τους πάντες ότι δεν θα έχουμε καμια ανάμειξη στην εκπαιδευτική διαδικασία,φέρτε παρατηρητές ανθρωπίνων δικαιωμάτων,φέρτε όποιους θέλετε για να δουν ότι η προσφορά μας είναι ανιδιοτελής και με σκοπό την διευκόλυνση της νέας γενιάς και της εκπαιδευτικής κοινότητας”.

Επίσης ο κ.Συμεών ανακοίνωσε ότι η Μητρόπολη διαθέτει τα 85 περίπου πνευματικά κέντρα στις υγειονομικές υπηρεσίες για να γίνονται εκεί τεστς κορωναϊού και γιατί όχι και εμβολιασμοί για να μην ταλαιπωρούνται κατοικοι απομακρυσμένων περιοχών να μεταβαίνουν σε αστικά κέντρα είτε για τέστ είτε για εμβολιασμό…

Τέλος απευθυνόμενος και σε κληρικούς και λαϊκούς που εκδηλώνουν ιδεοληπτικές ή άλλες αρνητικές απόψεις για το θέμα του κορωναϊού τόνισε:
“Με τον ιό δεν παίζουμε,βλέπετε ακόμη και εδώ στην Φθιώτιδα που πάμε αρκετά καλά έχουμε χάσει μέχρι τώρα περίπου 40 συνανθρώπους μας και πολλοί επίσης δίνουν αγώνα ζωής στο Νοσοκομείο μας και στην Εντατική Μονάδα.
Σας λέω έχουμε πόλεμο και πρέπει με τις υποδείξεις των ειδικών να πολεμήασουμε,όχι να κάνουμε δήθεν αντάρτικο, να δώσουμε μάχη συντεταγμένα και υγειονομικώς ορθά, εξυπνάδες και πρωτοβουλίες άστοχες που προκαλούν και σκανδαλίζουν δεν χωρούν στην περίπτωση αυτή ούτε από λαικούς ούτε από κληρικούς…”

 https://www.lamiafm1.gr/