Σεβασμιώτατε και πολυαγαπημένε μας Μητροπολίτη Κυθήρων και Αντικυθήρων κ.κ Σεραφείμ

Χαίρετε εν Κυρίω, 

Είμαστε μια διαδικτυακή ορθόδοξη χριστιανική ομήγυρη και παρέα αδελφών από την ομάδα ‘’ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ’’ που συστήθηκε από την ανάγκη αληθινής ενημέρωσης και επικοινωνίας σε καιρούς χαλεπούς και πονηρούς. Διαφωνούμε με την παραπληροφόρηση και τη στημένη υπόθεση της λεγομένης «πανδημίας» από την πρώτη κιόλας στιγμή αυτής της «κρίσεως». 

Ήδη συμμετέχουμε σχεδόν 380 άνθρωποι από όλο τον κόσμο (οι περισσότεροι εξ ημών από τον ελλαδικό χώρο), ιερείς, μοναχοί και λαϊκοί από όλους τους επαγγελματικούς χώρους. 

Από την αρχή αυτής της «κρίσεως» του κορονοϊού, σας παρακολουθούμε με πολλή προσοχή στις ομιλίες και τις γραπτές ανακοινώσεις η εγκυκλίους σας. Συμφωνούμε απολύτως σε όλα και συμμεριζόμαστε τις ανησυχίες αλλά και τις πνευματικές πληροφορίες σας για την ουσία αυτής της μεθοδευμένης κρίσεως, αλλά και τις πνευματικές προεκτάσεις που κυρίως έχει. 

Γίνατε, χωρίς να το γνωρίζετε, ο πνευματικός παρηγορητής και εμπνευστής αυτής της ομάδας. 

Μαζί με τους αγίους Πατέρες και τους συγχρόνους αγίους μας στηρίζετε με την στάση σας. 

Σας ευχαριστούμε εκ προοιμίου. 

Η παρουσία σας μας έχει δώσει θάρρος και οι διδαχές σας πολλή δύναμη. 

Τα νέα από τη Μητρόπολη Κυθήρων, που θεοφιλώς διαποιμένετε, γίνονται άμεσα κοινά σε όλους μας και ο ενθουσιασμός όλων μας είναι έντονος. Εκφράζουμε με αυτή την επιστολή τη συμπαράστασή μας στην προκείμενη κρίσιμη φάση για την Εκκλησία αλλά και για εσάς προσωπικά και την απόφασή μας να είμαστε διπλά σας σε ό,τι μέλλει προκύψει από αυτή σας τη στάση. 

Παρακαλούμε και προσευχόμαστε στον Αληθινό Θεό να έχει η δική σας στάση μιμητική επίδραση και σε άλλους Αρχιερείς και να επηρεάσει την σταση τους στην επικείμενη σύνοδο της διαρκούς ιερας συνόδου Τρίτη 15 Δεκεμβριου 2020. Μια απόφαση που μπορεί και επιθυμούμε διακαώς να αποτελέσει τον σπινθήρα που χρειάζεται, ώστε να αναφλεγεί η σάπια και κοιμισμένη 

εκκλησιαστική (κατ’ άνθρωπον) πραγματικότητά μας και στον ελλαδικό χώρο. 

Ελπίζουμε αλλά δεν τρέφουμε αυταπάτες για κατι τέτοιο, γνωρίζοντας δυστυχώς την εμπάθεια, τις αγκυλώσεις και τις δεσμεύσεις πολλών εκ των ιεραρχών μας εναντι του οικουμενιστικού σχεδιασμού ,που δεν τους αφηνει ουτε καν να ακούσουν την ιερατική τους συνείδηση και να πράξουν κατα τους όρκους και τις υποσχέσεις της χειροτονίας τους. Ούτε καν να σκεφτούν απο σεβασμό να ακούσουν εναν σεβάσμιο και πολιό γέροντα ιεράρχη σαν εσάς. 

Δεν θα σας κουράσουμε με λεπτομέρειες. 

Η τελευταία δήλωση σε σχέση με τα νέα εξαγγελθέντα μέτρα ενόψιν των αγίων ημερών που διάγουμε, σε σχέση με τους ιερούς μας ναούς και το ουσιαστικό κλείδωμα τους, μας έκανε να μην μπορούμε να κοιμηθούμε από χαρά και ενθουσιασμό πνευματικό. Σταθήκατε και θα σταθείτε μέχρι τέλους στο ύψος της διακονίας σας και του υψηλοτάτου υπουργήματός σας. 

Φέρετε εις πέρας τη δισχιλιετή παράδοση της Αγίας μας Εκκλησίας και ορθοτομείτε στον δρόμο των Αγίων Πατέρων μας. 

Τι άλλο να περιμένουμε από έναν Επίσκοπο, όταν είναι αληθινός του Χριστού Επίσκοπος; Γιατί σήμερα αυτή η στάση σας δεν είναι αυτονόητη για όλους τους Αρχιερείς και αποτελεί εξαίρεση στον κανόνα; 

Μη γνωρίζοντας πώς θα εξελιχτεί όλο αυτό το θέμα, κατανοώντας, όμως, πως έγινε απο πλευράς σας η κήρυξη ουσιαστικά του προαναγγελθέντος πολέμου με τον Καίσαρα, έχοντας υπ’ όψιν μας μετά βεβαιότητας πως με τη στάση σας γράφετε με το αίμα σας (αίμα της μαρτυρίας η και του μαρτυρίου, αν χρειαστεί) μια ακόμη σελίδα στην ιστορία των μαρτύρων και ομολογητών της πίστεως ημών αλλά και των ηρώων της. 

Σας μεταφέρουμε την προσευχητική μας συμπαράσταση και την ανθρώπινη στήριξη προς το πρόσωπο σας. 

Προσδοκούμε την ελευθερία μας όχι για να έχουμε μια ζωη χωρίς κόπους η χωρίς θλίψεις αλλα για να μπορούμε να λατρέψουμε τον αληθινό Θεο εν τη εκκλησία, μέσα στους ναούς, οχι <<μόνοι μας στα σπίτια >>χωρις δισταγμούς, απαγορεύσεις, αμφισβητήσεις και φόβους. 

Μόνο ενας φόβος μας συνέχει και αυτός είναι ο φόβος Θεού ,ένας φόβος συνώνυμος της αγάπης ,της αφοσίωσης , της αφιέρωσης, της παράδοσης στο θέλημα Του και του βαθυτάτου σεβασμού και ευλαβείας. 

Σας δηλώνουμε πως θα μας βρείτε συμπαραστάτες και δίπλα σας σε ό,τι χρειαστεί και όπου μπορούμε με τις μικρές αλλά όχι αμελητέες δυνάμεις μας. 

Εἰ ὁ Θεός μεθ’ ἡμῶν, οὐδείς καθ’ ἡμῶν. 

Ασπαζόμαστε τη δεξιά σας, χωρίς «μέτρα προφύλαξης», με δέος και ιεροπρέπεια ως έναν ομολογητή της πίστεως και αληθινό διάδοχο των Αποστόλων. 

Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας ταπεινά.

(την επιστολή έχουν συνοδέψει 500 ονοματεπώνυμα με ιδιότητα και πόλη διαμονής από όλη τη χώρα)