Σύμφωνα με τις παρακάτω πηγές, το Sterile EO (αιθυλενοξείδιο) δεν είναι εντελώς ακίνδυνο.
Επικίνδυνα συστατικά στα rapid antigen tests;
Με δεδομένα απο το blog του Peter F. Mayer
Τα rapid test που χρησιμοποιούνται σήμερα σε μαζική κλίμακα περιέχουν σε μεγάλο βαθμό επικίνδυνα συστατικά.
Στην Ελλάδα θα μπορούν να ληφθούν δωρεάν σε οποιοδήποτε φαρμακείο. Στη Γερμανία πωλούνται εδώ και καιρό ακόμα και στα σούπερ μάρκετ(και έχουν προκαλέσει την άνοδο στα “κρούσματα” χωρίς όμως κανένας να έχει συμπτώματα). Υπάρχουν επί του παρόντος αμφιβολίες και αρκετή ανησυχία στο Διαδίκτυο σχετικά με την ασφάλεια του συγκεκριμένου προϊόντος.
Η “μπατονέτα” (βαμβακερό στυλεό) με την οποίο λαμβάνεται το δείγμα από το στόμα ή τη μύτη παρήχθη στην Κίνα μαζί με το rapid test.
Αποστειρώθηκε με αιθυλενοξείδιο το οποίο δεν αναφλέγεται εύκολα σε θερμοκρασία δωματίου. Είναι μια από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους αποστείρωσης ιατρικών συσκευών.
Ακόμα όμως και στα “ακριβά” τέστ για παράδειγμα της εταιρείας Roche, βλέπουμε οτι το υλικό που χρησιμοποιείται είναι το ίδιο.
Σύμφωνα με τις παρακάτω πηγές, το Sterile EO (αιθυλενοξείδιο) δεν είναι εντελώς ακίνδυνο.
Το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Ινστιτούτο Αξιολόγησης Κινδύνων λέει:
Στην ΕΕ υπάρχει πλήρης απαγόρευση της χρήσης αιθυλενοξειδίου στα φυτοφάρμακα. Στα βιοκτόνα προϊόντα, το δραστικό συστατικό επιτρέπεται για απολύμανση, αλλά χωρίς επαφή με τρόφιμα. Το οξείδιο του αιθυλενίου είναι μεταλλαξιογόνο και καρκινογόνο.
Στην Ελλάδα, δεν επιτρέπεται η χρήση αιθυλενοξειδίου ως συντηρητικού στα πρόσθετα τροφίμων.
Το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου NIH των ΗΠΑ το ταξινομεί επίσης ως καρκινογόνο. Ωστόσο, το αέριο χρησιμοποιείται επίσης για την αποστείρωση επιδέσμων και άλλων ιατρικών προϊόντων – τα υπολείμματα είναι ελάχιστα επειδή είναι ένα πολύ πτητικό αέριο. Υπάρχει όμως η πιθανότητα να παραμείνουν υπολείμματα στο βαμβάκι.
Ακόμα όμως και ο ίδιος ο ΠΟΥ καθώς και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν χαρακτηρίσει το αιθυλενοξείδιο καρκινογόνο και μάλιστα, μπορεί να προκαλέσει γενετικές ανωμαλίες.
Το ερώτημα είναι εάν υπάρχει επαρκής έλεγχος και η απαιτούμενη πιστοποίηση. Αυτά τα τέστ είναι συνήθως προϊόντα μιας χρήσης που δεν χρησιμοποιούνται μόνιμα. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τις συνεχείς μαζικές δοκιμές, ενώ και η τελευταία Cochrane Review καταλήγει επίσης στο συμπέρασμα ότι δεν συνιστώνται σε άτομα χωρίς συμπτώματα λόγω του πολύ υψηλού ποσοστού 98% ψευδώς θετικών αποτελεσμάτων.
Δεδομένου ότι χρησιμοποιείται επίσης(σε αρκετές χώρες όπως η Αυστρία και η Γερμανία και σύντομα και στην Ελλάδα) σε παιδιά, και αυτό αρκετές φορές την εβδομάδα με αυξανόμενη συχνότητα, πρέπει να έχουν και την αντίστοιχη έγκριση για αυτήν τη μόνιμη χρήση, όχι μόνο για την αποστείρωση, αλλά και για όλα τα συστατικά.
Αμφιβάλλουμε ότι αυτά τα τέστ είναι ελεγμένα και πιστοποιημένα ή οτι υπάρχει μία έγκριση για μόνιμη χρήση. Σύμφωνα με την εκτύπωση στη συσκευασία, προφανώς παρήχθησαν τον Δεκέμβριο του 2020, αλλά πιθανώς πολύ νωρίτερα. Και εκείνη την εποχή, η επιβολή παράλογων και επιβλαβών μαζικών rapid-test δεν είχαν ακόμη ληφθεί υπόψη.
Επομένως, εναπόκειται στις αρμόδιες για την έγκριση αρχές να δημοσιεύσουν τα πρωτόκολλα δοκιμών και έγκρισης προκειμένου να εξαλείψουν τυχόν αμφιβολίες σχετικά με την ασφάλεια του συγκεκριμένου προϊόντος. Ενόψει του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι παρενέργειες και οι θάνατοι απο τους εμβολιασμούς, είμαστε αρκετά επιφυλακτικοί αν υπάρχουν οι κατάλληλες εγκρίσεις.
Όπως και με τους κατασκευαστές των μασκών(μεταξύ τους αρκετοί πολιτικοί), πιθανότατα και σε αυτήν την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με rapid…χρήμα.
==============================
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΞΕΙΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ
Περίπου 46.900 εργαζόμενοι στην ΕΕ εκτιμάται ότι δυνητικά εκτίθενται στο οξείδιο του αιθυλενίου. Οι κύριοι τρόποι πιθανής έκθεσης του ανθρώπου σε αιθυλενοξείδιο είναι η εισπνοή και η κατάποση. Είναι καρκινογόνο (ταξινομημένο ως ομάδα 1 από τον Διεθνή Οργανισμό για την Έρευνα του Καρκίνου (IARC)) που μπορεί προκαλεί λευχαιμία, λεμφώματα και καρκίνο μαστού.
Είναι επίσης συνδεδεμένη με αυτόματες αποβολές, γενετικές βλάβες, βλάβες νεύρων, περιφερική παράλυση, μυϊκή αδυναμία, καθώς και διαταραχές νοητικών λειτουργιών και μνήμης. Σε υγρή μορφή, μπορεί να προκαλέσει σοβαρό ερεθισμό κατά την παρατεταμένη δερματική επαφή.
Που υπάρχει κίνδυνοςΥπάρχει αυξημένος κίνδυνος έκθεσης στο οξείδιο του αιθυλενίου σε εργαζόμενους στον τομέα των ιατρικών υπηρεσιών, των εκτυπώσεων, στη βιομηχανία παραγωγής χημικών, πλαστικών και καουτσούκ.
Περισσότερες πληροφορίες για την ουσίαiΤο αιθυλενοξείδιο είναι ένα εύφλεκτο, άχρωμο αέριο σε θερμοκρασίες άνω των 10,7 ° C, το οποίο μυρίζει σαν αιθέρας σε τοξικά υψηλές συγκεντρώσεις. Χρησιμοποιείται στην παραγωγή διαλυτών, αντιψυκτικών, υφασμάτων, απορρυπαντικών, κόλλας, αφρού πολυουρεθάνης και φαρμακευτικών προϊόντων. Η κύρια χρήση του αιθυλενοξειδίου είναι ως χημικό ενδιάμεσο στην παρασκευή αιθυλενογλυκόλης. Μικρότερες ποσότητες του παρατηρούνται σε απολυμαντικά, αποστειρωτικά μπαχαρικών και καλλυντικών, καθώς και κατά τη διάρκεια αποστείρωσης του χειρουργικού εξοπλισμού νοσοκομείωνΠως επηρεάζεστε από την έκθεση στην ουσία Οξεία επίδραση και πρώιμα συμπτώματα έκθεσης στο οξείδιο του αιθυλενίου μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο στο μάτι, πονόλαιμο, δυσκολία στην αναπνοή, θολή όραση, ζάλη, ναυτία, κεφαλαλγία, σπασμούς, δερματικά εξανθήματα, έμετο, βήχα, αυξημένες αποβολές σε γυναίκες εργαζόμενες, εκφύλιση των όρχεων και μείωση της συγκέντρωσης σπέρματος.
Η παρατεταμένη έκθεση μπορεί να προκαλέσει λευχαιμία, λεμφώματα ή καρκίνο του μαστού.Η λανθάνουσα περίοδος μεταξύ της έκθεσης του οξειδίου του αιθυλενίου και της εμφάνισης των σχετιζόμενων καρκίνων ποικίλει από 9 έως 20 έτηΤι μπορείτε να κάνετεΠραγματοποιείτε διαρκώς τις κατάλληλες για την έκθεση μετρήσεις στο εργασιακό σας περιβάλλον προκειμένου να γνωρίζετε πότε και ποιες ενέργειες πρέπει να ακολουθήσουν. Διερευνείστε οποιαδήποτε περίπτωση οι εργαζόμενοι αναφέρουν πρώιμα συμπτώματα έκθεσης. Οι εργαζόμενοι πρέπει να είναι ενημερωμένοι σχετικά με τις εκδηλώσεις της έκθεσης στην ουσία.
Η καλύτερη λύση είναι ο περιορισμός της έκθεσης, αποφεύγοντας για παράδειγμα την εισπνοή και την επαφή με το δέρμα. Χρησιμοποιήστε αυστηρά μέτρα ελέγχου, όπως τον κλειστό περιορισμό της διαδικασίας, για την αποφυγή απελευθέρωση της χημικής ουσίας στο χώρο εργασίας. Εγκαταστήστε συστήματα εξαερισμού χωρίς δημιουργία σπινθήρα και παρέχετε εγκαταστάσεις για οφθαλμική πλύση καθώς και καταιωνιστήρα ασφάλειας εάν υπάρχει κίνδυνος επαφής ή πιτσιλίσματος.
Ως επιμέρους μέτρα ατομικής ασφάλειας, οι εργαζόμενοι θα πρέπει να φορούν γυαλιά και κατάλληλη ενδυμασία για την προστασία του δέρματος, ανά πάσα στιγμή και ειδικά στις περιοχές όπου υπάρχει κίνδυνος πιτσιλίσματος από υγρό αιθυλενοξείδιο.Όλα τα ρούχα που έχουν διαβρωθεί από το αιθυλενοξείδιο πρέπει να απορρίπτονται. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να τρώνε, να πίνουν, ή να καπνίζουν κατά την εργασία τους με την ουσία. Ο εξοπλισμός ατομικής προστασίας πρέπει να χρησιμοποιείται ως έσχατη λύση, αφού έχουν υιοθετηθεί άλλες πιθανές τεχνικές λύσεις.Πηγή: OSHA, IARC, CDC, EPA, NIOSH, ECΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ:WWW.ROADMAPONCARCINOGENS.EU/ETHYLENEOXIDE
πηγή: https://roadmaponcarcinogens.eu/wp-content/uploads/2018/10/ETHYLENE-OXIDE-GRE.pdf