Τρίτη 14 Ιουνίου 2022

Θα πρέπει να ανησυχούμε που η 68η συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιείται τόσο σύντομα μετά την ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ; Με μια λέξη: Ναι.




Με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ να βρίσκεται στο επίκεντρο τις τελευταίες εβδομάδες, ελάχιστα έχουν αναφερθεί για τη συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ που πραγματοποιείται στην Ουάσιγκτον.

Όπως συχνά αναφερόταν όταν αποκαλύπτονταν οι «κακοί» στο Σκούμπι Ντου, «Θα την είχαν γλιτώσει αν δεν ήταν αυτά τα ενοχλητικά παιδιά».

Με τον όρο «ενοχλητικά παιδιά» αναφέρομαι σε εκείνους τους αετομάτηδες που σπάνια τους ξεφεύγει κάτι.

Τυχαίνει η 68η συνάντηση Μπίλντερμπεργκ να πραγματοποιείται από τις 2 έως τις 5 Ιουνίου 2022 στην Ουάσιγκτον των ΗΠΑ, πολύ σύντομα μετά τη συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός της Ελβετίας.


Θα πρέπει να ανησυχούμε και να προβληματιζόμαστε; Με μια λέξη «Ναι». Έχω γράψει κυρίως για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά οι συναντήσεις της Bilderberg είναι εξαιρετικά σημαντικές.

Στο δικό τους δελτίο Τύπου περιγράφουν εαυτούς ως εξής:

«Η συνάντηση Μπίλντερμπεργκ, που ιδρύθηκε το 1954, είναι ένα ετήσιο συνέδριο σχεδιασμένο για την προώθηση του διαλόγου μεταξύ της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής. Κάθε χρόνο, 120-140 πολιτικοί ηγέτες και ειδικοί στους τομείς της βιομηχανίας, της οικονομίας, της εργασίας, της ακαδημαϊκής κοινότητας και των ΜΜΕ προσκαλούνται να συμμετάσχουν στη Συνάντηση. Περίπου τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων προέρχονται από την Ευρώπη και οι υπόλοιποι από τη Βόρεια Αμερική- περίπου το ένα τέταρτο από την πολιτική και την κυβέρνηση και οι υπόλοιποι από άλλους τομείς.

Η Συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ είναι ένα φόρουμ ανεπίσημων συζητήσεων για σημαντικά θέματα. Οι συναντήσεις διεξάγονται σύμφωνα με τον κανόνα του Chatham House, ο οποίος ορίζει ότι οι συμμετέχοντες είναι ελεύθεροι να χρησιμοποιούν τις πληροφορίες που λαμβάνουν, αλλά δεν επιτρέπεται να αποκαλυφθεί ούτε η ταυτότητα ούτε η ιδιότητα του ομιλητή ή των ομιλητών. ούτε κανενός άλλου συμμετέχοντα.

Χάρη στον ιδιωτικό χαρακτήρα της συνάντησης, οι συμμετέχοντες λαμβάνουν μέρος ως πρόσωπα και όχι με οποιαδήποτε επίσημη ιδιότητα, και ως εκ τούτου δεν δεσμεύονται από τους περιορισμούς του αξιώματός τους ή από προσυμφωνημένες θέσεις. Κατά συνέπεια, μπορούν να αφιερώσουν χρόνο για να ακούσουν, να σκεφτούν και να συλλέξουν ιδέες. Δεν υπάρχει λεπτομερής ημερήσια διάταξη, δεν προτείνονται ψηφίσματα, δεν γίνονται ψηφοφορίες και δεν δημοσιεύονται πολιτικές δηλώσεις.»

Η τελευταία συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ πραγματοποιήθηκε το 2019. Όπως και το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ είναι μια συγκέντρωση της ελίτ. Από πολλές απόψεις έχει πολύ μεγαλύτερη σημασία. Ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν είναι πολύ μικρότερος και ανέρχεται συνολικά σε περίπου 120 και διαρκεί 4 ημέρες.

Ο Ολλανδός Πρίγκιπας Bernhard ίδρυσε την Λέσχη Bilderberg.

Ο Jim Marr στο λαμπρό βιβλίο του «Η άνοδος του Τέταρτου Ράιχ» είχε να πει τα εξής για την λέσχη.

«Ο πρίγκιπας Bernhard ξεκίνησε τις συναντήσεις της λέσχης Bilderberg, μιας ομάδας ατόμων με επιρροή που είναι τόσο μυστικοπαθείς ώστε η λέσχη να μην έχει επίσημη ονομασία. Ο Bernhard ήταν πρώην μέλος των ναζιστικών SS και υπάλληλος της γερμανικής IG Farben στο Παρίσι. Το 1937 παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Ιουλιάνα της Ολλανδίας και έγινε μεγαλομέτοχος και αξιωματούχος της ολλανδικής Shell Oil, μαζί με τον Βρετανό λόρδο Ρότσιλντ».

(Παρεμπιπτόντως το βιβλίο αυτό είναι εξαιρετικό και δεν το λέω αυτό ελαφρά τη καρδία. Γράφτηκε γύρω στο 2010 και περιγράφει λεπτομερώς τι συμβαίνει από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο μέχρι σήμερα. Συνδέει πολλά σημεία μεταξύ τους. Είναι επίσης πλήρως τεκμηριωμένο. Δεν υπάρχουν θεωρίες συνωμοσίας, μόνο γεγονότα. Το συνιστώ ανεπιφύλακτα).



Πόσο μυστικοπαθής είναι η λέσχη Μπίλντερμπεργκ; Σε ένα άρθρο που έγραψα πέρυσι με τίτλο: «Ποια είναι τα μέλη της Ιρλανδικής λέσχης Bilderberg, της Τριμερούς Επιτροπής και του Συμβουλίου Εξωτερικών Σχέσεων & ποια είναι η σχέση τους με το Νταβός και το Παγκόσμιο Οικκονομικό Φόρουμ;» αναφέρθηκα στους Ιρλανδούς συμμετέχοντες στην Bilderberg , όπως ο Simon Coveney (πολιτικός) και στον τραπεζίτη της Goldman Sachs Peter Sutherland που έδωσαν συνέντευξη σχετικά με τη συμμετοχή τους στη συνάντηση. Ας πούμε ότι δεν ήταν ακριβώς ειλικρινείς.



Αλλά ας επιστρέψουμε στην 68η συνάντηση της Μπίλντερμπεργκ. Δεν έχουν χάσει σχεδόν καμία συνάντηση από το 1954, πέραν του Covid. Μόλις τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να δημοσιεύονται τα ονόματα των συμμετεχόντων (λόγω της δημόσιας πίεσης) και αποτελούν ένα πολύ ενδιαφέρον ανάγνωσμα.

Συγκεντρώνονται άνθρωποι που κινούνται στο χώρο της πολιτικής, της φαρμακοβιομηχανίας, των τραπεζών, καθώς και ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, ο επικεφαλής της CIA, ο διευθύνων σύμβουλος της Google, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ κ.λπ.







Ο αριθμός των ατόμων που συμμετέχουν και είναι επίσης μέλη του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ είναι εξωπραγματικός. Δεν είχα το χρόνο να ψάξω κάθε άτομο στη λίστα, αλλά η σύνδεση είναι πραγματικά εκπληκτική. Απλά πληκτρολογήστε το όνομα του ατόμου και τα αρχικά του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ για να επιβεβαιώσετε ποιοι είναι μέλη και των δύο ομάδων.


Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το περιεχόμενο της φετινής συνάντησης.


Τα βασικά θέματα συζήτησης για φέτος είναι τα εξής:


1. Γεωπολιτικές ανακατατάξεις

2. Προκλήσεις του ΝΑΤΟ

3. Κίνα

4. Ανακατατάξεις στον Ινδοειρηνικό

5. Τεχνολογικός ανταγωνισμός Κίνας-ΗΠΑ

6. Ρωσία

7. Συνοχή της κυβέρνησης και της οικονομίας

8. Διαταραχή του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος

9. Παραπληροφόρηση

10. Ενεργειακή ασφάλεια και βιωσιμότητα

11.Η υγεία μετά την πανδημία

12. Κατακερματισμός των δημοκρατικών κοινωνιών

13. Εμπόριο και απο-παγκοσμιοποίηση

14. Ουκρανία

Διαβάζοντας ανάμεσα στις γραμμές είναι σημαντικό να αποκρυπτογραφήσουμε τι πραγματικά σημαίνουν τα περισσότερα από αυτά τα θέματα. Δίνουν την αίσθηση των τεσσάρων καβαλάρηδων της αποκάλυψης. Ο Πόλεμος, ο Λιμός, ο Λοιμός και ο Θάνατος εμπεριέχονται σε αυτά με τη μία ή την άλλη μορφή.



Η αποδιοργάνωση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος μπορεί να περιγραφεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ως η εφαρμογή μιας κοινωνίας χωρίς μετρητά και κατ' επέκταση η εξάπλωση ενός συστήματος κοινωνικής πίστωσης.

Η παραπληροφόρηση είναι αυτονόητη. Είδαμε τη λογοκρισία να περισσεύει τα τελευταία 2 χρόνια, αν δεν εμμένατε δουλοπρεπώς στο αφήγημα. Καταργούνταν λογαριασμοί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (ο δικός μου δύο φορές) αν τολμούσατε να πείτε την αλήθεια. Όλα αυτά σχεδιάστηκαν το 2019 στο Event 201, όπου μια ολόκληρη συνεδρία αφιερώθηκε στον έλεγχο του αφηγήματος. Βρισκόταν στο Τμήμα 4 και ονομαζόταν «Συζήτηση για την επικοινωνιακή πολιτική και επίλογος βίντεο".



Φυσικά, η ενεργειακή ασφάλεια και η βιωσιμότητα είναι προς συζήτηση. Με τις τιμές της ενέργειας να έχουν φτάσει στα ύψη δεν αποτελεί έκπληξη. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί ακόμη και ως μια πιθανή κυβερνοεπίθεση εν εξελίξει. Αυτά τα δύο πάνε χέρι-χέρι. Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ έχει αναφερθεί συχνά σε αυτό σε επιτραπέζιες ασκήσεις.

Η Κίνα, οι ανακατατάξεις στον Ινδο-Ειρηνικό και ο τεχνολογικός ανταγωνισμός Κίνας-ΗΠΑ αποτελούν επίσης αντικείμενο συζήτησης. Η τεχνολογική πλευρά αυτού του θέματος είναι αναμφίβολα ένας χαιρετισμός στην 4η Βιομηχανική Επανάσταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ και ειδικότερα στην Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ).

Η συνοχή της κυβέρνησης και της οικονομίας καθώς και ο κατακερματισμός των δημοκρατικών κοινωνιών μπορούν επίσης να συνδυαστούν. Ο κατακερματισμός των δημοκρατικών κοινωνιών οφείλεται εν μέρει στη χρηματοδότηση από το ίδρυμα Open Society του Τζορτζ Σόρος. Είδαμε την εμφάνιση ομάδων όπως οι Black Lives Matter, αλλά και άλλων, να προκαλούν αναταραχή, να διχάζουν και να υποσκελίζουν τον πληθυσμό.

Μπορούμε να βάλουμε μαζί στο ίδιο τσουβάλι τις Γεωπολιτικές Ανακατατάξεις, τις προκλήσεις του ΝΑΤΟ, την Ουκρανία και τη Ρωσία σαν ένα θέμα, όταν συζητούν για αυτόν τον πόλεμο δι' αντιπροσώπων που είναι εν εξελίξει.

Η ειρωνεία της ύπαρξης ενός θέματος που ονομάζεται Εμπόριο και Απο- παγκοσμιοποίηση δεν θα περάσει απαρατήρητη από πολλούς, καθώς είναι ακριβώς αυτή η ελίτ που βρίσκεται στα πρόθυρα της εφαρμογής της παγκοσμιοποίησης.

Το μόνο θέμα που φαίνεται να τους έχει διαφύγει αφορά την «Διατάραξη των Ταξιδιών».

Έγραψα γι' αυτό στο τελευταίο μου άρθρο στο susbstack με τίτλο «Γιατί συμβαίνουν καθυστερήσεις στα αεροδρόμια και ακυρώσεις πτήσεων στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ολλανδία, τον Καναδά κ.λπ. Πρόκειται για την Ατζέντα 2030 εν δράσει;»

Αλλά μην ανησυχείτε, ο Michael O' Leary, ο διευθύνων σύμβουλος της φθηνής αεροπορικής εταιρείας Ryanair, συμμετέχει στη συνάντηση της Bilderberg. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μπορεί να ενημερώσει τους συναδέλφους του ως προς το αν η κατάσταση των ταξιδιών είναι μια κατασκευασμένη κρίση ή απλώς μια σύμπτωση.

Να είστε σίγουροι ότι οι άνδρες και οι γυναίκες που συγκεντρώνονται στην Ουάσιγκτον δεν θα μιλήσουν απλώς για το παρελθόν, αλλά θα σχεδιάσουν το μέλλον. Πολλά από τα θέματα για τα οποία οι συνωμοσιολόγοι έχουν γράψει και τεκμηριώσει τα τελευταία δύο χρόνια επανέρχονται στο προσκήνιο και μάλιστα πολύ πιο γρήγορα από ό,τι πολλοί περίμεναν.


Το άρθρο σε PDF