Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022

Οι κύριοι Ιερώνυμος Λαρίσης, Σύρου Τήνου Δωρόθεος και ο Λήμνου κ. Ιεροθέος, συγχοροστατούντων στην Πανήγυρη της Παναγίας της Τήνου συμπροσευχήθηκαν με Παπικό "Αρχιεπίσκοπο"

    


(σ.σ.) Για το γεγονός  αυτό είχε δημοσιευθεί σχετικό άρθρο ΕΔΩ 

(Αιρετικός Καθολικός «Αρχιεπίσκοπος» μόλυνε τον Εσπερινό της Παναγιά της Τήνου με συγχοροστατούντα τον Ιερώνυμο Λαρίσης- Να τον χαίρονται οι Λαρισαίοι [Βίντεο])


Ανταποκρινόμενοι   όμως εις την επίμονη παράκληση της κας Κατερίνας Λ. εκ Λαρίσης  Δημοσιοποιούμε  το  σχόλιό της.

 Με αφορμή τα οικουμενιστικά ανοίγματα του κ. Βαρθολομαίου, που δυστυχώς τον ακολουθούν πολλοί εις εξ αυτών είναι και ο Ιερώνυμος Λαρίσης. 

 Επιτρέψτε μας να αναφερθούμε στό γεγονός αν και έγινε πριν απο 10 μήνες στην Παναγία της Τήνου είναι όμως καθοριστικό της στάσεως των επισκόπων έναντι των Παπικών και ως εκ τούτω πάντα επίκαιρο. Το γεγονός που σκανδάλισε είναι η  συμπροσευχή με Παπικό κατά την  Ιερά Πανήγυρη της Παναγίας της Τήνου 14-8-2021.  

Στο ιερό νησί της Τήνου και στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας τελέσθηκε  Τρισαρχιερατικός Εόρτιος Εσπερινός προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιεροθέου, συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου και Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’,μεταξύ των οποίων   παρίστατο σε επίσημη και περίοπτη υψηλή θέση  (ο κοκκινοσκούφης φώτο) Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Νάξου-Τήνου κ. Ιωσήφ,  με τη συμμετοχή του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Θωμά Συνοδινού Προϊσταμένου του Καθεδρικού Ναού των Αθηνών, Ιερέων συνοδών των Αρχιερέων, Ιερέων και Διακόνων του Πανιέρου Ναού και της ιεράς νήσου Τήνου.  Της εκκλησιαστικής τάξεως επεμελήθη ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός.

.............................................

Ο  "Αρχιεπίσκοπος Ρ/Καθολικών Νάξου-Τήνου " κ. Ιωσήφ

ήταν, βλέπετε, υψηλός προσκεκλημένος και όχι αυτόκλητος ούτε απρόσκλητος. Αυτοί που τον προσκάλεσαν λησμόνησαν (;) ότι πρόκειται περί αιρετικού, τουτέστιν κακόφρονος και ναυαγήσαντος περί την πίστιν; 

Κανένας εκ των χοροστατούντων επισκόπων δεν ζήτησε συγνώμη  για τον σκανδαλισμό που προξένησαν με την συμπροσευχή των με τον παπικό.


Οι ιεροί κανόνες είναι σαφείς και κρυστάλλινης διαύγειας αναφορικά με την παρουσία αιρετικών στις λατρευτικές συνάξεις των Ορθοδόξων. 


Ο 45ος κανόνας των αγίων Αποστόλων λ.χ. τονίζει ότι επίσκοπος ή πρεσβύτερος ή διάκονος, αν προσευχηθεί μαζί με αιρετικούς, μόνο να αφορίζεται κι αν επέτρεψε σ’ αυτούς να ενεργήσουν κάτι ως κληρικοί να καθαιρείται. 


Ακούσατε χριστιανοί: - να καθαιρείται! 


Και ένας άλλος ιερός κανόνας, ο 33ος της Λαοδικείας σαφώς ευκρινώς και απεριφράστως κράζει και βοά: Ότι δεν πρέπει να συμπροσευχόμαστε με τους αιρετικούς και τους σχισματικούς. 

Ο κόσμος καίγεται και οι Οικουμενιστές με πρωτοφανές πείσμα και αταλάντευτη μεθοδικότητα νυκτός τε και ημέρας προωθούν τα άνομα σχέδια τους. Να θυμούνται όμως ότι λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο …` 

 Είναι εύλογο  το ερώτημα προς τους συμμετέχοντας  επισκόπους και ειδικότερα προς τον ημέτερο  λαλίστατο Ιερώνυμο Λαρίσης ο οποίος στις ομιλίες του άλλα μας λέγει και άλλα κάνει. Δυστυχώς δεν καταδικάζει τον Οικουμενισμό, την Μασονία, τον Παπισμό, τους σχισματικούς της Ουκρανίας δηλ, τον Επιφάνιο τον εκλεκτό  του Τζέφρι Παϊατ των ΗΠΑ. και του Ζελένσκι. Μάλιστα  αντιθέτως  τον μνημονεύει και συμφύρεται αδιακρίτως.   Όταν στον Αγ. Αχίλλιο του  τέθηκαν οι ενστάσεις αυτές, απάντησε με υπεροψία και μύδρους κατά των διαμαρτυρομένων  και όσοι υποστηρίζουν αυτά είναι πλανεμένοι και εκτός εκκλησίας  και έδωσε ρεσιτάλ  προπαγάνδας ξιφολκών κατά των Ρώσσων.                                                   

         Κατερίνα Λ. Θεολόγος

   Ενορία Αγ. Αχιλλίου Λάρισα




===================================

ΣΧΕΤΙΚΑ:   

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό Της Παναγίας Στην Τήνο Ο Σεβασμιώτατος

https://imlarisis.gr/%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b7%ce%b3%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ba%cf%8c-%ce%b5%cf%83%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%cf%8c-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%af%ce%b1/

Αιρετικός Καθολικός «Αρχιεπίσκοπος» μόλυνε τον Εσπερινό της Παναγιά της Τήνου με συγχοροστατούντα τον Ιερώνυμο Λαρίσης- Να τον χαίρονται οι Λαρισαίοι [Βίντεο]