Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022

Η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ηθικό βούρκο, σε μια όζουσα χαβούζα.



Ιατρός Λυκούργος Νάνης  

Ο εν Τριάδι Θεός, εν τη πανσόφω Αυτού αγαθότητι, μας δίδει συνεχώς, ως Έθνος και ως κοινωνία, ευκαιρίες για μετάνοια και επιστροφή.
Τα νέφη που μας περιβάλλουν ολοένα και πυκνώνουν, τα συμβάντα που διαδραματίζονται μας προειδοποιούν για επικείμενα συγκλονιστικά γεγονότα, εθνικά και κοινωνικά.
Και εμείς, συνεχώς κλωτσούμε τις ευκαιρίες προς επάνοδο στον πατρικό οίκο.
Η πατρίδα μας έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο ηθικό βούρκο, σε μια όζουσα χαβούζα. Προηγήθηκε η μετατροπή της Βουλής σε μια χαβούζα διαστροφικών νομοθετημάτων.
Η «πολιτική ορθότητα» επιβάλλει, από μεθόδου και εκ συστήματος, τη θέσπιση νόμων-υπονόμων, ηθικών ανοσιουργημάτων, με την ένοχη ανοχή της διοικούσας Εκκλησίας, του νομικού και «πνευματικού» κόσμου και μεγάλης μερίδας του κοινωνικού σώματος που πάσχει από άμβλυνση των ηθικών και αξιολογικών του κριτηρίων.
Σήμερα παρελαύνουν ανερυθρίαστα οι σοδομίτες, προκαλώντας αφόρητη πνευματική δυσοσμία και προσβάλλοντας τη δημόσια αιδώ, και δεν κουνιέται φύλλο.
Την ίδια στιγμή κάποιοι επίσκοποι πλειοδοτούν σε δράσεις που αφορούν στην προστασία του περιβάλλοντος, στη διοργάνωση εορτών και την επιδαψίλευση τιμών στον πατριάρχη Βαρθολομαίο, σε συλλείτουργα με αφορμή τις ονομαστικές εορτές ενίων εξ αυτών ενώ σημαντικό κομμάτι της λεγόμενης εκκλησιαστικής ειδησεογραφίας καταλαμβάνουν οι εθιμοτυπικές επισκέψεις θεσμικών κρατικών παραγόντων σε αυτούς και οι εκατέρωθεν φιλοφρονήσεις και αβρότητες.
Τόσο πολύ τρέμουν το διασυρμό από το βρωμερό και δυσώδες δημοσιογραφικό και πολιτικό, συστημικό κατεστημένο;
Πού είναι οι Καντιώτηδες και οι Σεβαστιανοί και οι Αμβρόσιοι Ελευθερουπόλεως;
Και καλά, από το «χάρτινο επιτελάρχη» Ιερώνυμο Λιάπη, δεν έχουμε την απαίτηση να αναλάβει ασυμβίβαστη και αγωνιστική δράση απέναντι στη λυσσώδη επιχείρηση του «πολιτικά ορθού», διαστροφικού μετασχηματισμού της ελληνικής κοινωνίας.
Δεν βλέπουμε, όμως, πλην του μητροπολίτη Κυθήρων και ει τινος ετέρου, και άλλους επισκόπους να αγωνίζονται μεθοδικά και συντονισμένα κατά του κατακλυσμιαίου κύματος της διαφθοράς και της διαστροφής που απειλεί να μας καταποντίσει ως Έθνος και ως κοινωνία.
Οι επίσκοποι, είτε το θέλουν κάποιοι, είτε όχι, είναι οι μεγάλοι ένοχοι της προδοσίας της αποστολής τους.
Και φέρουν ικανό μερίδιο ευθύνης για την ηθική καθίζηση και αποσάθρωση που βιώνουμε.

Εξ όσων ενθυμούμαι, επτά ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, προ αρκετών ετών, όταν επρόκειτο να λάβει χώρα το πρώτο gay pride, στην πρωτεύουσα, πρότειναν στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να κτυπήσουν πένθιμα οι καμπάνες.
Κάτι τέτοιο δεν έγινε. Βρέθηκαν, μάλιστα, ιερείς που απαξίωσαν δημόσια την εν λόγω επαινετέα ενέργεια των επτά ομολογητών ιερέων.
Ενθυμούμαι, επίσης, ότι οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Μολδαβίας, προ ετών, κατέβηκαν στο πεζοδρόμιο μαζί με το λοιπό κλήρο, τους μοναχούς και τον πιστό λαό και εξανάγκασαν τους σοδομίτες να ματαιώσουν το προκλητικό τους αίσχος.
Εμείς, εδώ, είμαστε οι «συνετοί», οι «διακριτικοί», οι «νηφάλιοι». Με τον «ατσαλάκωτο» χριστιανισμό μας…
  • Οι Ρώσοι μας έβαλαν πάλι τα γυαλιά. Το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον, κάθε άλλο παρά επιτρέπουν τη σκανδαλώδη προβολή και διαφήμιση της ομοφυλοφιλικής διαστροφής και ανωμαλίας.
    Αποτελεί, κάτι τέτοιο, νάρκη στα θεμέλια της συλλογικής μας υποστάσεως ως Έθνους και ως κοινωνίας.
    Τα όσα βδελυκτά και ανήκουστα συμβαίνουν στα gay pride (προσβολή θρησκευτικών συμβόλων και δημοσίας αιδούς, αδιάντροπη και προκλητική προβολή της ανωμαλίας) θα έπρεπε να προκαλούν το βαθύτατο αποτροπιασμό και την έντονη απέχθεια, παντός τιμίου ανθρώπου, διαθέτοντος έστω και ψήγματα αυτοσεβασμού και αξιοπρέπειας.
    Και όμως! Βρέθηκαν, χθες το απόγευμα, χιλιάδες αδιάντροποι συμπατριώτες μας , με επικεφαλής επίσης αδιάντροπους πολιτικούς (με πρώτον και καλύτερο τον προδότη της Μακεδονίας)-εκπροσώπους των περισσότερων κομματικών σταύλων στην παρέλαση της αισχύνης την οποία πανηγυρικότατα και πομπωδέστατα προέβαλαν οι γνωστοί δημοσιογραφικοί βόθροι.
    Ακόμη και στις φανέλες των ποδισφαιριστών του ΟΦΗ διαφημίζεται η ανομολόγητη διαστροφή.
    Αφήνω την πληθώρα των χορηγών.
    Μιλάμε για σφόδρα δαιμονική κατάσταση.

    https://www.ereportaz.gr/227-akadimaikoi-zitoun-apo-to-ekpa-na-afairesei-ton-titlo-tou-epitimou-didaktora-apo-ton-poutin/Δείτε κάποια ονόματα πανεπιστημιακών και εδώ που στράφηκαν κατά του προέδρου Πούτιν.Μεταξυ αυτών οι Αμερικής, Μεσσηνίας, Κρήνης Κύριλλος Κατερέλος, Σταμούλης, Γιαγκάζογλου.