Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Κλείνουν Ναοί και Μονές που υπάγονται στο Πατριαρχείο Μόσχας

Ανώνυμος είπε...

Αισθανονται καλα οι Ελληνες αρχιερεις με αυτα τα νεα; οι Κυπριοι; ο μεγιστος κ. Βαρθολομαιος, ο εκφραστης της αγαπης κ της ειρηνης; ο ημετερος κ. Ιερωνυμος; κοιμουνται καλα; συνειδηση εχουν; ρητορικες οι ερωτησεις. 

Ξερουμε καλα τις απαντησεις.

40.000 προσκυνητές φέτος στην υπό το Πατριαρχείο Μόσχας Λαύρα του Ποτσάεφ στην πανήγυρη της Παναγίας.

 Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας αποφάσισε την 1η Δεκεμβρίου 2022 «να απαγορεύσει τη λειτουργία στην Ουκρανία σε θρησκευτικές οργανώσεις που συνδέονται με κέντρα επιρροής της Ρωσικής Ομοσπονδίας», ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι υπογράφοντας το σχετικό διάταγμα.

Οι «υπερεθνικιστές» είχαν ήδη απαγορεύσει την Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Η «Κρατική Υπηρεσία για την Εθνική πολιτική και την Ελευθερία της Συνείδησης» (ωραίο όνομα για μια ρατσιστική υπηρεσία!) επιφορτίστηκε με το κλείσιμο των κτιρίων της Ορθόδοξης Εκκλησίας υπό το Πατριαρχείο Μόσχας. Ως αρχή συνελήφθησαν δώδεκα ιερείς.

Η ουκρανική Προεδρία θεωρεί ότι σέβεται την ελευθερία της συνείδησης σύμφωνα με τα πρότυπα του Συμβουλίου της Ευρώπης, καθώς η Ρωσική Ομοσπονδία δεν είναι πλέον μέλος.

Πριν από δύο εβδομάδες, οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας (SBU) εισέβαλαν βίαια σε ένα ορθόδοξο μοναστήρι στο Κίεβο και συνέλαβαν έναν ιερέα που είχε τολμήσει να αναφέρει τη «Μητέρα Πατρίδα» της Ουκρανίας, δηλαδή τη Ρωσία.

Στο Twitter, ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ (ο γιος του πρώην προέδρου) εξεπλάγη από την αντίληψή του για την ελευθερία και πρότεινε να του στείλουμε άλλα 100 δις δολάρια χωρίς να ελέγχουμε τη χρήση.

Η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ σε επίσημη επίσκεψη στο Κίεβο, στις 3 Δεκεμβρίου αναφώνησε: «Αγωνίζεστε σήμερα όχι μόνο για την ελευθερία σας, αλλά και για τις δημοκρατικές αξίες».

Μετάφραση από Πηγή: https://reseauinternational.net/lukraine-interdit-leglise-orthodoxe/

Δείτε σχετικά και -Με διάταγμα Ζελένσκυ ετοιμάζεται σφοδρός διωγμός εναντίον της Κανονικής Ουκρανικής Εκκλησίας.


Λυκούργος Νάνης είπε...

Πρόκειται για ωμό στραγγαλισμό της θρησκευτικής ελευθερίας από την ελεεινή και ανεκδιήγητη κυβέρνηση του Ζελένσκι.
Οι ενταύθα υποστηρικτές της Ουκρανικής κυβερνήσεως και του "εκκλησιαστικού" μορφώματος που κατασκεύασε στην Ουκρανία ο κ. Βαρθολομαίος τι έχουν να πουν γι αυτό το αίσχος;
Γιατί δεν το καταδικάζουν;
Γλωσσοδέτη έχουν πάθει;
Για να μην δυσαρεστήσουν, μήπως, τον εν Φαναρίω αρχιτέκτονα της εν Ουκρανία αντικανονικότητας;