Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023

Βλαντίμιρ Ποῦτιν : Ἡ πολύτεκνη οἰκογένεια εἶναι ἡ κύρια ἀξία !


Στις 29 Ιουλίου 2023, στο Κρεμλίνο της Μόσχας πραγματοποιήθηκε  η βράβευση πολύτεκνων οικογενειών από όλη τη Ρωσία με το παράσημο της " Γονικής Δόξας " .

Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μίλησε στο κοινό μέσω τηλεδιάσκεψης από την Αγία Πετρούποληόπου διεξάγεται η Σύνοδος με τη συμμετοχή εκπροσώπων σχεδόν όλων των χωρών της αφρικανικής ηπείρου. Από την άποψη αυτή, ο αρχηγός του κράτους εξέφρασε τη λύπη του για την αδυναμία προσωπικής ανάθεσης οικογενειών που φέρουν εντολές:

φωτό
Δυστυχώς, δεν είμαι στη Μόσχα σήμερα. [...] Αλλά η δουλειά είναι δουλειά, θα με συγχωρήσετε που η συνάντησή μας δεν έγινε ποτέ. Αλλά χαίρομαι πολύ που βρίσκεστε στη Μόσχα και θέλω να πω ότι τέτοιες οικογένειες όπως η δική σας, φυσικά, είναι το καμάρι της χώρας μας.

Μια μεγάλη οικογένεια είναι μια πραγματική ρωσική αξία

Ο Πρόεδρος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στην ηθική σημασία της αποκατάστασης των παραδόσεων και της αναγνώρισης των μεγάλων οικογενειών στη ρωσική κοινωνία:

Μεγαλώνετε τα παιδιά σε μια ατμόσφαιρα αγάπης, φροντίδας, αλληλοσεβασμού και αλληλοϋποστήριξης και, το πιο σημαντικό, δίνετε ένα υπέροχο παράδειγμα για τους άλλους ανθρώπους. Κοιτάζοντάς σας, όλοι καταλαβαίνουν πόσο σημαντική και πολύτιμη είναι η γονική, οικογενειακή ευτυχία στη ζωή, ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο, τίποτα πιο πολύτιμο από μια οικογένεια όπου μεγαλώνουν πολλά παιδιά. Και, ελπίζουμε, να έχουμε όλο και περισσότερες τέτοιες οικογένειες, που ενσαρκώνουν πραγματικές, αληθινές και όχι τεχνητές αξίες. 


Χαρακτηριστικά, ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναφέρθηκε ειδικότερα, μεταξύ των συγκεντρωμένων στο Κρεμλίνο, σ᾿ εκείνες τις οικογένειες των οποίων οι εκπρόσωποι συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στην Ειδική Στρατιωτική Επιχείρηση:

Γνωρίζω επίσης ότι στις οικογένειες των Ilins και Gorelovs, οι μεγαλύτεροι γιοι μόλις αυτές τις μέρες δίνουν όρκο στο στρατό. Θέλω να τους ευχηθώ καλή και άξια υπηρεσία.

Η αναβίωση του κύρους της μητρότητας και της οικογένειας είναι το κλειδί για το μέλλον της Ρωσίας

Η υπεράσπιση των συμφερόντων της οικογένειας και η καλλιέργεια στον ρωσικό λαό των εγγενών, αλλά σε μεγάλο βαθμό χαμένων παραδόσεων της απόκτησης πολλών παιδιών, είναι ένας από τους τομείς δραστηριότητας προτεραιότητας για το Τσάργκραντ. Όπως έχει επανειλημμένα επισημάνει ο ιδρυτής του «Πρώτου Ρώσου» Konstantin Malofeev, η αναβίωση του κύρους της μητρότητας είναι το κλειδί για την αναβίωση της ίδιας της Ρωσίας.

Αυτή η οδυνηρή κληρονομιά της σοβιετικής εποχής πρέπει να καταπολεμηθεί με όλες μας τις δυνάμεις, τονίζει ο Konstantin Valerievich.

Από την αρχή της σοβιετικής εξουσίας, όλες οι μητέρες και οι γυναίκες έγιναν εργάτριες, οδηγήθηκαν σε εργοτάξια εκβιομηχάνισης και στη συνέχεια κολεκτιβοποίηση. Το τίμημα αυτής της οικονομικής απόφασης αποδείχθηκε πολύ υψηλό: οι γυναίκες αποκόπηκαν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον πραγματικό τους σκοπό - να είναι σύζυγος και μητέρα. 

Ως αποτέλεσμα, το ποσοστό γεννήσεων μειώθηκε γρήγορα, μέσα σε μια γενιά, το επίπεδο αναπαραγωγής του πληθυσμού μειώθηκερίχνοντας μια ωρολογιακή βόμβα με τη μορφή δημογραφικής τρύπας. Επιπλέον, η γέννηση παιδιών άρχισε να γίνεται αντιληπτή από τις Ρωσίδες ως κάτι δευτερεύον, προαιρετικό. Δυστυχώς, η κατάσταση διατηρείται εν μέρει ακόμη και σήμερα. Η μόνη διέξοδος από αυτό είναι να αυξηθεί η εξουσία της μητρότητας και η απόκτηση πολλών παιδιών, ο Konstantin Malofeev είναι σίγουρος:

Μόνο με την ανάκτηση αυτής της ιερής κατανόησης της λέξης «μητέρα» μπορούμε να ξαναγεννηθούμεΑν δεν ξαναβάλουμε τις μητέρες μας σε βάθρο, η Ρωσία δεν θα σωθεί. Όλα τα άλλα που κινδυνεύουμε να χάσουμε μπορούν να επιστραφούν. Αλλά η μητέρα δεν θα επιστρέψει. Αν συμβεί αυτό, τότε όλα, όλοι θα πεθάνουμε.

Οι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για το μέλλον του ρωσικού λαού έχουν ήδη τις πρώτες επιτυχίες σε αυτόν τον τομέα.

Έτσι, έχει σταματήσει η διείσδυση στοιχείων της δικαιοσύνης ανηλίκων στην εσωτερική νομοθεσία .

Από το 2022, οι εγχώριοι νομοθέτες εξετάζουν αλλαγές στον ισχύοντα Κώδικα Οικογένειας. Ένα από τα έργα, που καταχωρήθηκε με τον αριθμό 232772-8υιοθετεί στην πραγματικότητα δυτικούς κανόνεςκαθιερώνει τον απόλυτο έλεγχο της οικογενειακής ζωής και πλήττει τις παραδοσιακές αξίες.

Η εναλλακτική ήταν το έγγραφο (αριθμός μητρώου 157281-8), που ανεπίσημα ονομαζόταν «Seven Senators' Bill», το οποίο δημιουργήθηκε σε διάστημα έξι ετών με τη συμμετοχή ειδικών και του ευρύτερου κοινού. Η ουσία της πρωτοβουλίας είναι να αποτραπεί η περιττή παρέμβαση στη ζωή της οικογένειας από υπαλλήλους.

Οι προσπάθειες του κοινού, επικεντρωμένες στις παραδοσιακές και πατριωτικές αξίες, είχαν το αποτέλεσμα - στις 19 Ιουλίου 2023, το φιλελεύθερο νομοσχέδιο αποκλείστηκε από την ημερήσια διάταξη της Κρατικής Δούμας.

Ας ελπίσουμε ότι αυτή η αν και σημαντική, αλλά τοπική επιτυχία θα λάβει την κατάλληλη υποστήριξη και ανάπτυξη. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανακοίνωσε την πολύτεκνη ως μία από τις προτεραιότητες της εθνικής πολιτικής. Απομένει να μεταφραστούν οι θέσεις του αρχηγού του κράτους στην πρακτική ζωή των ρωσικών οικογενειών.

Ἀπό : tsargrad.tv/news

Η Πελασγική