Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ: Ὑπάρχουν δύο εἴδη πορνείας. (φωτο)

 ΟΣΙΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Ο ΣΤΟΥΔΙΤΗΣ:  Ὑπάρχουν δύο εἴδη πορνείας.
«Δύο τοίνυν εἰσί πορνεῖαι· μία μέν ἡ ἐπί τῇ πίστει, ἑτέρα δέ ἡ ἐπί τῷ σώματι»
Ὑπάρχουν δύο εἴδη πορνείας. Ἡ μία εἶναι στήν πίστη καί ἡ ἄλλη στό σῶμα.
Αὐτός, λοιπόν, πού ὑποδουλώθηκε διά τῆς ἐπικοινωνίας μέ τούς αἱρετικούς, εἶναι αὐτός ὁ ὁποῖος ἐπόρνευσε ἐνώπιον τοῦ Θεοῦ διά τῆς πίστεως, καί ὡς ἐκ τούτου μέ εὐκολία δύναται νά πορνεύσει καί μέ τό σῶμα.
Εἶναι, λοιπόν, πλανεμένοι καί ἀπατεῶνες ὅσοι ἰσχυρίζονται, ὅτι εἶναι καλύτερα νά ἐπικοινωνήσεις μέ τήν αἵρεση παρά νά ὑποφέρεις τόν διωγμό χάριν τοῦ Χριστοῦ. (Μικρά κατήχησις 3η)

«μοιχεία γάρ ἐστίν, ὦ πανσύνετοι, καί τό τῆς αἱρετικῆς κοινωνίας μετέχειν».                         (Ἐπιστολή 292. Μοναζούσαις)

Επιμέλεια: Φ Μ.

Ας μου επιτρέψει ο κ. Φ Μ.  να συμπληρώσω.
...Εμείς λοιπόν οι Ορθόδοξοι της σύγχρονης εποχής.. αναδείξαμε σε δογματικό θέμα την πανδημία.. και ξεχάσαμε... ή και δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με την ουσία του προβλήματος που είναι η αίρεση του Οικουμενισμού και της εκκοσμίκευσης στην Εκκλησία. Αυτή η αίρεση απαξιώνει την παρουσία της Θείας Χάριτος γι' αυτό και στραφήκαμε σε λύσεις ανθρώπινες..... Μάλιστα δε μέσα από την θεσμοθέτηση, τούτου του  αιρετικού περιβάλλοντος, από την Σύνοδο της Κρήτης.  Δυστυχώς δε και οι διωκόμενοι "ένεκεν δικαιοσύνης "... από την εν "δογματική αποστασία" διοικούσα Εκκλησία... δεν το αντιλαμβάνονται.
Θίγουν το πρόβλημα ... με ιδιαίτερη προσοχή μην τυχόν και τους κακοχαρακτηρίσουν!!!!
Μην τυχόν και τους κατατάξουν μαζί με τους εν "διακοπή μνημόνευσης"..
Κύριε ελέησον..
Κρίμα...
 Φ Β.