Δευτέρα 28 Αυγούστου 2023

Ελαιοχρωματισμός τμημάτων Σχολείου στην Κόρινθο με σύμβολα των κίναιδων (ΛΟΑΤΚΙ)!


ΑΙΤΗΣΗ

Του Γεώργιου Τσούρτη  
Γονέα των μαθητών της   
Ε΄ Τάξης Αλέξανδρου Τσούρτη και 
Α΄ Τάξης  Ραφαήλ Τσούρτη   

ΠΡΟΣ
κ. Δ/ντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Κορίνθου
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ : ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΜΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ
Δ/ΝΣΗ Α΄ ΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
– ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 2ου ΔΗΜ. ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
– ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΣΙΚΥΩΝΟΣ, ΖΕΜΕΝΟΥ, ΤΑΡΣΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΥΣ
– Μ. Μ. Ε.

Αξιότιμη κ. Διευθύντρια,

Διερχόμενος μόλις χθες 23.8.2023 έξω από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου, όπου έχουν τα τελευταία εννέα ήδη έτη φοιτήσει και συν θεώ θα φοιτούν και για τα επόμενα έξι έτη αλληλοδιαδοχικά τα παιδιά μου, διαπίστωσα με θλίψη και αγανάκτηση ότι στο κάτω μέρος του μπαλκονιού του πρώτου ορόφου έχουν ήδη ολοκληρωθεί και ομοίως κατά το ήμισυ στην οροφή του σχολείου οι εργασίες ελαιοχρωματισμού με το σύμβολο των κίναιδων.

Αποσαφηνίζω άμεσα ότι

α) ο όρος κίναιδος, αβέβαιης ετυμολογίας με επικρατέστερη εκείνη του ομοφυλόφιλου ο οποίος προκαλούσε την αιδώ, ήτοι την ντροπή των συνανθρώπων του, προσδιόριζε διαχρονικά την ανωτέρω κατηγορία ανθρώπων μέχρι και την ραγδαία προώθηση και διάδοση της διαβόητης «ΛΟΑΤΚΙ ΑΤΖΕΝΤΑΣ»

β) αντιμετωπίζω με τον δέοντα σεβασμό και ανοχή τους ανθρώπους που αυτοπροσδιορίζονται ως μέλη των ανωτέρω «κοινοτήτων», στον βαθμό που και εκείνοι πράττουν αναλόγως και δεν επιχειρούν την με κάθε μέσο και τρόπο επιβολή των δικών τους αντιλήψεων και ιδεολογιών επί των αντίστοιχων δικών μου.

Ξεκαθαρίζω επίσης ότι αναγνωρίζω την αξιέπαινη προσπάθεια ανακαίνισης των υποδομών και της εμφάνισης του Σχολείου, η οποία χαίρει γενικής εκτίμησης, αμαυρώθηκε όμως από την ατυχέστατη και καθ΄ όλα ύποπτη επιλογή του εν λόγω συμβολισμού.

Σημειώνω ότι ήδη στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης έχει προκύψει έντονος διάλογος πολιτών και γονέων με τους θιασώτες της ανωτέρω απόπειρας να αγκιστρώνονται στο επιπόλαιο επιχείρημα ότι πρόκειται για το σύμβολο του ουράνιου τόξου και τίποτα περισσότερο.

Εάν λοιπόν το Σχολείο μας επέλεξε αυτό το αξιοθαύμαστο φυσικό φαινόμενο, γιατί δεν μερίμνησε για την απεικόνισή του είτε στην περίοπτη πρόσοψη του κτηρίου είτε σε κάποια από τις άλλες διαθέσιμες επιφάνειές του και μάλιστα στην παραδοσιακή και πλέον αναγνωρίσιμη καμπύλη μορφή του και με απαλές αποχρώσεις; Επιλογή που θα βοηθούσε και τους διδάσκοντες στην βιωματική σύνδεση προς τους μαθητές του ιστορικού γεγονότος της πρώτης εμφάνισης του ουράνιου τόξου ( Γέν. 9, 11-13 ) ως της έμπρακτης σφραγίδας της υπόσχεσης του Θεού προς τον άνθρωπο ότι δεν θα επιτρέψει καταστροφή ανάλογη του Κατακλυσμού ως συνέπεια των ανομιών του ανθρώπινου γένους, αλλά και ως καθ΄ εαυτού σπάνιου φυσικού φαινομένου.

Αντιθέτως, προκρίθηκε η μεθοδευμένη απεικόνιση του συμβόλου της προαναφερθείσας μειοψηφίας σε σημεία που αφενός δεν θα προξενούν τις άμεσες αντιδράσεις των διαφωνούντων, αφετέρου δε και πρωτίστως θα στοχεύουν άμεσα και δραστικά στον ευαίσθητο ψυχικό κόσμο ανυποψίαστων παιδιών έξι έως δώδεκα ετών που καλούνται να εξοικειωθούν με αυτό το σύμβολο, το οποίο μέσω της διαφήμισης και των Μ. Μ. Ε.  έχει αποκτήσει πλήρη αναγνωρισιμότητα και συνειρμική προβολή.

Για όσους επιμένουν – όπως ήδη συμβαίνει στα Μ. Κ. Δ. – ότι πρόκειται περί του ουράνιου τόξου, αρκεί και μόνη η καταχώριση της Wikipedia που οι ίδιοι επικαλούνται ως … μητέρα των Εγκυκλοπαιδειών, όπου μεταξύ άλλων αναγράφεται ξεκάθαρα :

Ιστορία [Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Σημαία με επτά λωρίδες (1978–1979).

Σημαία με οκτώ λωρίδες (1978).

Η αρχική σημαία των ομοφυλοφίλων υψώθηκε για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο  στις 25 Ιουνίου του 1978. Η σημαία αποτελούνταν από οκτώ λωρίδες. Ο Μπέικερ απέδωσε ειδικό συμβολισμό σε καθεμιά από αυτές ως εξής:

  • έντονο ροζ – σεξουαλικότητα
  • κόκκινο – ζωή
  • πορτοκαλί – θεραπεία
  • κίτρινο – ηλιακό φως
  • πράσινο – φύση
  • τιρκουάζ – μαγεία
  • μπλε – καθαρότητα
  • βιολετί – πνεύμα

Έπειτα από τη δολοφονία του ανοικτά ομοφυλόφιλου δημοτικού συμβούλου του Σαν Φρανσίσκο Χάρβεϊ Μιλκ, στις 27 Νοεμβρίου του 1978, αυξήθηκε η ζήτηση για τις σημαίες αυτές. Εξαιτίας όμως της μη διαθεσιμότητας σε χρώμα έντονο ροζ, ο Μπέικερ αφαίρεσε το χρώμα από τη σημαία. Το 1979 άλλαξε ξανά και αφαιρέθηκε η τιρκουάζ λωρίδα. Το 1989 η σημαία αποτέλεσε αντικείμενο δικαστικής διαμάχης όταν ο Τζον Στάουτ μήνυσε τους σπιτονοικοκύρηδές του επειδή τον εμπόδισαν να κρεμάσει τη σημαία του ουρανίου τόξου από το μπαλκόνι του, στο Γουέστ Χόλιγουντ της Καλιφόρνιας. Ο Στάουτ κέρδισε τη δίκη.

Το 2003 η σημαία γιόρτασε τα 25 χρόνια της και επιχειρήθηκε χωρίς επιτυχία να επαναφερθεί στην αρχική της εκδοχή, με τις οκτώ λωρίδες.

Επιχειρείται επίσης πλήρης και συνειδητή συγκάλυψη όλων των ανωτέρω στο Διαδίκτυο με αναρτήσεις, ευχαριστίες προς τους υπευθύνους και φωτογραφίες του σχολικού κτηρίου προ των τελευταίων εργασιών για την αποφυγή έγκαιρων αντιδράσεων και την δημιουργία τετελεσμένων.

Καλείσθε άμεσα :

α) να απαντήσετε στα κάτωθι ερωτήματα

– Βάσει ποίων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κορινθίων, της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Κορινθίων ή και του Συλλόγου Διδασκόντων του Σχολείου έλαβαν χώρα οι προρρηθείσες εργασίες ;

– Ενημερώθηκαν σχετικά ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Σχολείου και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κορινθίας ;

β) να διορθώσετε το ατόπημα της προκλητικής τοποθέτησης του επίσημου συμβόλου των κίναιδων (ΛΟΑΤΚΙ) με την άμεση και ολική αφαίρεσή του.

Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου σας ενημερώνω ότι δεν θα επιτρέψω στην άσκηση ωμής προπαγάνδας, ηθελημένης ή ακούσιας, εις βάρος των ανήλικων τέκνων μου που φοιτούν στο Σχολείο του οποίου προΐστασθε.

Διερωτώμαι ειλικρινά εάν η Ιερά Μητρόπολις Κορίνθου, στην οποία κοινοποιείται η παρούσα, θα δώσει την συγκατάθεσή της στην τέλεση του καθιερωμένου Αγιασμού κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς υπό το επιστέγασμα αυτών των συμβόλων.

Σας γνωρίζω τέλος ότι μεγάλος και διαρκώς αυξανόμενος γονέων μαθητών του σχολείου αλλά και απλών πολιτών οι οποίοι ενημερώθηκαν εν μέσω θέρους και διακοπών ή αδειών για τα ανωτέρω συμπαρατάσσονται με αυτή την απόλυτα βάσιμη και δικαιολογημένη διαμαρτυρία μου.   

                                                                                                                        Μετά τιμής,