Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Απαγόρευση των πιστών στη Λαύρα Σπηλαίων για το Δεκαπενταύγουστο..!

 

Απαγόρευση των πιστών στη Λαύρα Σπηλαίων για το Δεκαπενταύγουστο.. Από τις 11 Αυγούστου, το αποθεματικό απαγόρευσε στους πιστούς να προσεύχονται στη Λαύρα Σπηλαίων στα σπήλαια κοντά σε άγια λείψανα..

Από τις 7:00 το πρωί της 11ης Αυγούστου 2023, η πρόσβαση στο έδαφος της Κάτω Λαύρας ανεστάλη για πιστούς και άλλους επισκέπτες. Το Eθνικό Αποθεματικό ανακοίνωσε αυτό στην ιστοσελίδα του, αναφέρει το Τμήμα Πληροφοριών και Εκπαίδευσης της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με το μουσείο, εξαίρεση αποτελούν μόνο «ιερείς, μοναχοί και εργάτες της ανδρικής μονής».


Μόνο οι εκκλησίες στο όνομα των Αγίων Αγαπίτ του Πετσέρσκι και Σέργιου του Ραντονέζ, που βρίσκονται στην είσοδο του εδάφους της Λαύρας Νίζνι, θα είναι διαθέσιμες για θρησκευτικές λειτουργίες για τους αδελφούς και τους πιστούς.

Επιπλέον, ο αναπληρωτής διευθυντής του Αποθεματικού, Maksym Ostapenko, σε σχόλια στη σελίδα του στο Facebook, δήλωσε δημόσια την πιθανότητα να διασκορπιστούν οι πιστοί με νερό από πυροσβεστικό σωλήνα.

Το δικαστήριο στο Κίεβο ικανοποίησε την αξίωση του αποθεματικού στη Λαύρα Κιέβου-Πετσέρσκ σχετικά με την “άρση των εμποδίων στη χρήση της περιουσίας”, τώρα οι μοναχοί μπορούν να εκδιωχθούν δηλώνει ο δικηγόρος.

Το δικαστήριο επέτρεψε την εκδίωξη των μοναχών από τη Λαύρα του Κιέβου σύμφωνα με το spzh στις 10/8/23 . Η έκδοση αυτής της κατάπτυστης απόφασης που γυρνάει το χριστιανισμό στους πρώτους αιώνες διωγμών συνοδεύθηκε την ίδια μέρα από τη συνάντηση αβάπτιστου Ιουδαίου Διώκτη Ορθοδόξων Ζελένσκι με Μητροπολίτη Χαλκηδόνας Εμμανουήλ από το Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης.Τυχαίο…

Ο δικηγόρος της Λαύρας χαρακτήρισε την απόφαση μια από τις πιο επαίσχυντες στην ιστορία της Ουκρανίας.

Το οικονομικό δικαστήριο ικανοποίησε την αξίωση του μουσείου κατά του μοναστηριού και επέτρεψε την εκδίωξη των μοναχών από τη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου, δήλωσε ο πρωθιερέας Νικήτας Τσέκμαν, δικηγόρος της Λαύρας, στο Telegram κανάλι του.

«Το δικαστήριο ουσιαστικά επέτρεψε την ανομία, επέτρεψε την έξωση μοναχών από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, – είπε ο δικηγόρος. – Κατά τη διάρκεια της δίκης, όλοι έγιναν μάρτυρες παραβιάσεων του νόμου από το δικαστήριο. Και αυτό δίνει λόγους να πιστεύουμε ότι το δικαστήριο δεν είναι ανεξάρτητο στη λήψη αποφάσεων».

Ο δικηγόρος είπε ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη τους ίδιους τους μοναχούς, κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στο δικαστήριο έχει τεθεί συγκεκριμένο καθήκον και συγκεκριμένη προθεσμία – σήμερα έπρεπε να είχε ληφθεί η καθορισμένη απόφαση».

«Και καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Σήμερα, το μουσείο, χωρίς να περιμένει να τεθεί σε ισχύ η δικαστική απόφαση, άρχισε να περιορίζει την πρόσβαση των πιστών στους χώρους της Λαύρας», σημείωσε ο δικηγόρος.

Υπενθύμισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου τίθεται σε ισχύ μόνο μετά την εξέταση της σε εφετειακή αρχή.

«Θα αναμένουμε με ανυπομονησία το πλήρες κείμενο της απόφασης για να δούμε από ποια επιχειρήματα καθοδηγήθηκε ο δικαστής κατά τη λήψη αυτής της απόφασης. Και θα ασκήσουμε έφεση», κατέληξε ο δικηγόρος.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, το μουσείο επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να εκδιώξει τους μοναχούς από τη Λαύρα. Οι μοναχοί δήλωσαν ότι δεν θα εγκαταλείψουν το μοναστήρι. Το δικαστήριο αποφάσισε τη βίαιη απέλαση των μοναχών του τρίτου προσκυνήματος της Θεοτόκου ανά τον Ορθόδοξο κόσμο.

dimpenews.com