Πέμπτη 31 Αυγούστου 2023

Υποψήφιος στο περιφερειακό Συμβούλιο Λάρισας ο κ. Νίκος Ράπτης: "μεταφορά καλών πρακτικών από το εξωτερικό... Κλιματική Κρίση, “transfarmation”, κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών"... και τρέχουν τα σάλια του Λήσταρχου κουμπάρου της Ντόρας και του Αρχισυνάγωγου της Λάρισας για να αρπάξουν τα Εκπαιδευτήρια Μ. Ράπτου.

"Πρώτον: έως τώρα γνωρίζαμε πως την προσπάθεια της υπεξαίρεσης της οικογενειακής μας περιουσίας εμπνεύστηκε και διηύθυνε προσωπικά ο Επίσκοπος Λαρίσης, φυσικά με τη βοήθεια ενός δικτύου ατόμων στους οποίους είχαν κατανεμηθεί συγκεκριμένοι ρόλοι."


Υποψήφιος με τον Κουρέτα ο ιδιοκτήτης των Εκπαιδευτηρίων Μ. Ράπτου, Νίκος Ράπτης


Διεθνείς επαφές του Ράπτη με το βλέμμα… στο Περιφερειακό Συμβούλιο!

Τις διεθνείς του επαφές ξεσκονίζει ο Νίκος Ράπτης, υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος Λάρισας με τον Δημ. Κουρέτα. Ο γνωστός εκπαιδευτικός θεωρεί πως η μεταφορά καλών πρακτικών από το εξωτερικό μπορεί να βοηθήσει πολύ τα τοπικά μας πολιτικά πράγματα.

Έτσι το Σαββατοκύριακο βρέθηκε στο Οσέρ της Γαλλίας και είχε επαφές με τον Βουλευτή Παρισιού της NUPES, Εμερίκ Καρόν, που οργάνωνε εκεί το «θερινό πανεπιστήμιο» των πολιτικών του φίλων.

O Καρόν, που υπήρξε διάσημος τηλεπαρουσιαστής στη Γαλλία, ασχολείται ιδιαίτερα με την αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης με δίκαιο κοινωνικά τρόπο και με την προστασία των δικαιωμάτων των ανθρώπων, της φύσης και των ζώων. Όπως μας έλεγε ο Ράπτης «έμαθα πολλά για την “transfarmation”, την ενεργή συμπαράσταση στους αγρότες που θέλουν να μετακινηθούν από τη ζωική στη φυτική παραγωγή, για το πώς να συμβιώνουν οι αγρότες με την άγρια ζωή, για την κοινωνική ένταξη των προσφύγων και των μεταναστών και για πετυχημένες πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας».

Οι συναντήσεις στο Οσέρ πήγαν τόσο καλά, που οι Καρόν και Ράπτης συμφώνησαν να δημιουργήσουν ένα διεθνές δίκτυο αιρετών, που ασπάζονται τις ίδιες οικολογικές και κοινωνικές ανησυχίες.

Υπάρχουν βέβαια κι εκείνοι που τονίζουν πως τις ψήφους δεν τις μαζεύεις στα συνέδρια, αλλά στα… βλαχοχώρια!

https://www.larissanet.gr/2023/08/28/diethneis-epafes-tou-rapti-me-to-vlemma-sto-perifereiako-symvoulio/

=============================================================

==========================================

Δημοσίευμα κ. Νίκου Ράπτη

"Πρώτον: έως τώρα γνωρίζαμε πως την προσπάθεια της υπεξαίρεσης της οικογενειακής μας περιουσίας εμπνεύστηκε και διηύθυνε προσωπικά ο Επίσκοπος Λαρίσης, φυσικά με τη βοήθεια ενός δικτύου ατόμων στους οποίους είχαν κατανεμηθεί συγκεκριμένοι ρόλοι."

Nikos Raptis - Μας εντυπωσίασαν όλους οι δηλώσεις του κ.... | Facebook

Ο Νίκος Ράπτης


Μας εντυπωσίασαν όλους οι δηλώσεις του κ. Κούγια, πως η ΑΕΛ πωλήθηκε στον κ. Νταβέλη ως τμήμα ενός «πακέτου», στο οποίο ο επιχειρηματίας συμπεριλάμβανε τον δημοσιογραφικό του όμιλο και ένα «εμβληματικό σχολείο», με σκοπό «μια αυτοκρατορία πολιτικής παντοδυναμίας»,
τον πλήρη έλεγχο της κοινωνικής, πολιτικής και οικονομικής ζωής της Λάρισας (https://www.goalpost.gr/archives/254550).
Επικοινώνησα με τον κ. Κούγια που μου επιβεβαίωσε πως το «εμβληματικό σχολείο», είναι τα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου.
Αυτό προσθέτει νέα δεδομένα στην εισαγγελική έρευνα που ήδη διεξάγεται για το τι συνέβη στα Εκπαιδευτήρια Μαίρης Ν. Ράπτου το διάστημα Μαΐου 2021-Μαρτίου 2022 (ή μέχρι τη λήξη των όποιων εκκρεμοτήτων μας με το Υπουργείο Παιδείας, τον Μάιο του 2023).
Πρώτον: έως τώρα γνωρίζαμε πως την προσπάθεια της υπεξαίρεσης της οικογενειακής μας περιουσίας εμπνεύστηκε και διηύθυνε προσωπικά ο Επίσκοπος Λαρίσης, φυσικά με τη βοήθεια ενός δικτύου ατόμων στους οποίους είχαν κατανεμηθεί συγκεκριμένοι ρόλοι.
Τώρα κάποιος ισχυρίζεται πως αυτό γινόταν εξ ονόματος ενός τρίτου (ή στο πλαίσιο μιας κοινοπραξίας) με σκοπό τον… έλεγχο της πόλης μας!
Μιλούμε δηλαδή πλέον για μία οργάνωση και όχι για ένα μεμονωμένο άτομο και για ένα ευρύτερο πολιτικό σχέδιο, που υπερβαίνει τον κόσμο των επιχειρήσεων.
Δεύτερο: Η ηχηρή σιωπή των παραγόντων της πόλης, συμπεριλαμβανομένων του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού και του Δημάρχου κ. Καλογιάννη, όλων των τοπικών βουλευτών πλην των κ.κ. Κόκκαλη και Κέλλα, δεν εξηγείται από την απροθυμία τους να «μπλέξουν» με έναν ισχυρό θεσμό, σαν τη Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ίσως από φόβο για το «πολιτικό κόστος». Προσέφερε (εκούσια ή ακούσια) πολιτική κάλυψη σε ένα εν εξελίξει σχέδιο, με σκοπό να ελεγχθεί η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή στην πόλη!
Αυτό, όμως, πολιτικά μιλώντας, είναι εντελώς άλλης τάξεως ζήτημα.
Σε κάθε περίπτωση, η εισαγγελική εξέταση συνεχίζεται. Ας ελπίσουμε να λάβουμε σύντομα απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματά μας, για τον ρόλο και τις ευθύνες του καθενός και της καθεμιάς.