Σάββατο 12 Αυγούστου 2023

Ουκρανία: Τό δικαστήριο κρίνει νόμιμη τήν ἐκδίωξη τῆς ἀδελφότητας ἀπό τήν Λαύρα Κιέβου!


Ο δικηγόρος της Λαύρας χαρακτήρισε την απόφαση μια από τις πιο επαίσχυντες στην ιστορία της Ουκρανίας.

Το οικονομικό δικαστήριο ικανοποίησε την αξίωση του μουσείου κατά του μοναστηριού και επέτρεψε την εκδίωξη των μοναχών από τη Λαύρα Σπηλαίων του Κιέβου, δήλωσε ο πρωθιερέας Νικήτας Τσέκμαν, δικηγόρος της Λαύρας, στο Telegram κανάλι του.

«Το δικαστήριο ουσιαστικά επέτρεψε την ανομία, επέτρεψε την έξωση μοναχών από τη Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου, – είπε ο δικηγόρος. – Κατά τη διάρκεια της δίκης, όλοι έγιναν μάρτυρες παραβιάσεων του νόμου από το δικαστήριο. Και αυτό δίνει λόγους να πιστεύουμε ότι το δικαστήριο δεν είναι ανεξάρτητο στη λήψη αποφάσεων».

Ο δικηγόρος είπε ότι το δικαστήριο δεν έλαβε υπόψη τους ίδιους τους μοναχούς, κάτι που αποτελεί κατάφωρη παραβίαση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «στο δικαστήριο έχει τεθεί συγκεκριμένο καθήκον και συγκεκριμένη προθεσμία – σήμερα έπρεπε να είχε ληφθεί η καθορισμένη απόφαση».

«Και καταλαβαίνουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Σήμερα, το μουσείο, χωρίς να περιμένει να τεθεί σε ισχύ η δικαστική απόφαση, άρχισε να περιορίζει την πρόσβαση των πιστών στους χώρους της Λαύρας», σημείωσε ο δικηγόρος.

Υπενθύμισε ότι η απόφαση του δικαστηρίου τίθεται σε ισχύ μόνο μετά την εξέταση της σε εφετειακή αρχή.

«Θα αναμένουμε με ανυπομονησία το πλήρες κείμενο της απόφασης για να δούμε από ποια επιχειρήματα καθοδηγήθηκε ο δικαστής κατά τη λήψη αυτής της απόφασης. Και θα ασκήσουμε έφεση», κατέληξε ο δικηγόρος.

Νωρίτερα, η ΕΟΔ έγραψε ότι, σύμφωνα με τον δικηγόρο, το μουσείο επιβεβαίωσε την πρόθεσή του να εκδιώξει τους μοναχούς από τη Λαύρα.

spzh.news