Παρασκευή 4 Αυγούστου 2023

Κάτω τα χέρια από τον ΑΓΩΝΙΣΤΗ π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο

ΔΙΩΞΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΕΥΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΟΜΟΛΟΓΗΤΟΥ ΚΛΗΡΙΚΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ: Λυκούργος Νάνης ιατρός

Ας απαντήσει δι επιχειρημάτων ο μητροπολίτης Πατρών στο εύλογο ερώτημα των πιστών: ποια η αιτία της διώξεως του ομολογητού κληρικού; Εις τι έπταισε; Υφίσταται ουσιώδες κανονικό έρεισμα της επιβληθείσης ποινής ή λόγοι σκοπιμότητος υπαγόρευσαν την επιβολή της τριμήνου αργίας; 

O μητροπολίτης Πατρών καλό θα ήταν να αφήσει ήσυχο τον ομολογητή κληρικό π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο και να καυτηριάσει τον εν Ουκρανία στραγγαλισμό της θρησκευτικής ελευθερίας που επιχειρεί εδώ και καιρό το επιεικώς ανεκδιήγητο καθεστώς του Ζελένσκι.

Μούγκα ο Πατρών Χρυσόστομος για τις σταλινοφασιστικές διώξεις του κλήρου της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

Παρακαλούμε τον Μητροπολίτη Πατρών να ανακαλέσει πάραυτα την αργία στον π Αναστάσιο Γκοτσόπουλο


Σε αργία τρεις μήνες τιμώρησε ο Μητροπολίτης Πατρών τον εφημέριο του ναού Αγ.Νικολάου στην Πάτρα π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο.

Ποιο ήταν το έγκλημα του ιερέα; 

Δημοσίευσε στις 12-07-2023 στη Ρομφαία αυτολεξεί τον επίσημο διάλογο που είχαν το 2016 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίο με τον Πατριάρχη Μόσχας Κύριλλο μπροστά σε όλους τους αρχηγούς των εκκλησιών για την εκκλησία της Ουκρανίας. Δεν ήταν μυστικός ο διάλογος γιατί τα πρακτικά της επίσημης πανορθόδοξης συνάντησης τα είχε δημοσιεύσει η Αποστολική Διακονία της Ελλάδος.

Ο Μητροπολίτης Πατρών θεώρησε ότι είναι ασέβεια προς το πρόσωπο του Πατριάρχη Βαρθολομαίου που ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος δημοσίευσε τα κείμενα για να μάθει ο λαός την αλήθεια.

Τον κάλεσε σε γραπτή απολογία. Είναι λανθασμένη η πληροφορία που δημοσιεύθηκε ότι ο π Αναστάσιος αρνήθηκε να απολογηθεί. Αντίθετα παρέδωσε στο Μητροπολίτη πολυσέλιδη εγγραφή απολογία. Σύμφωνα με πρόσωπο που έλαβε γνώση της γραπτής απολογίας ο π Αναστάσιος με παρρησία σαφήνεια και μεθοδικότητα κονιορτοποιησε τον κατηγορητήριο.

Η απόφαση όμως ήταν ειλημμένη : Τρίμηνη αργία από κάθε ιεροπραξία και αφαίρεση του οφίκιου του πρωτοπρεσβύτερου. Το ίδιο πρόσωπο που έλαβε γνώση και της καταδικαστικής απόφασης μιλάει για απόφαση που δεν αντέχει σε κριτική γιαυτό δεν έχει δημοσιευθεί.

Διαμαρτυρώμαστε που ο Μητροπολίτης Πάτρας τιμώρησε τον ιερέα επειδή είπε την αλήθεια και ενημέρωσε τους πιστούς για το Ουκρανικό ζήτημα.

Γιατί είναι ασέβεια η άσκηση κριτικής στις ενέργειες των μητροπολιτών και πατριάρχων;

Δεν θέλει ο Μητροπολίτης να γνωρίζουμε οι πιστοί τι είπαν οι πατριάρχες για την Ουκρανία που σπαράσσεται τώρα από τον πόλεμο;

Οι μητροπολίτες μας θέλουν τους ιερείς μουγκούς και το ποίμνιό χωρίς ενημέρωση; 

Η απαγόρευση εξομολόγησης ειδικά αυτήν την περίοδο του Δεκαπενταύγουστου δεν είναι τιμωρία για τον ιερέα Αναστάσιο, αλλά τιμωρία για τα πνευματικά του παιδιά και για όλην την ενορία του Αγίου Νικολάου, που δεν έχει εξομολόγο για να εξομολογηθούν οι πιστοί αυτήν την περίοδο.

Οι πιστοί παρακαλούμε τον Μητροπολίτη να ανακαλέσει την άδικη απόφαση του και παρακαλούμε τον π Αναστάσιο να συνεχίζει να μας διαφωτίζει με τα κείμενα του υπηρετώντας πάντα την αλήθεια που είναι ο Χριστός γιατί και αυτός μπορεί να λέει μαζί μας ΑΓΑΠΩ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ

σχόλια:

  1. Ως αναγνώστρια του επίμαχου άρθρου (Ένας αποκαλυπτικός διάλογος ) εκλαμβάνω την υγιή και φιλόθεη πρόθεση του γέροντα (πατέρα Αναστασίου) να ενημερώσει όσους έχουν πνευματικά αισθητήρια περί της πολυσυζητημένης Αγίας και Ιεράς Συνόδου , η εγκυρότητα της οποίας κρίνεται στο νυν και θα κριθεί και στο επέκεινα.
    Περιμένω ως πνευματικό τέκνο του Μητροπολίτη , να απαντήσει στα πνευματικά του παιδιά με στοιχεία , για το που σφάλλει ο γέροντας.
    Η 3 μηνη αργία τι πρόθεση έχει;
    Δεν είδα στην Αγία Γραφή να χρησιμοποιείται κάποια τέτοια μέθοδος προς παιδαγωγία ούτε από τον Κύριο μας Ιησού Χριστό , ούτε από τους Αποστόλους , διάδοχος των οποίων είναι ο κάθε Μητροπολίτης. Ελπίζω ως τύπος Χριστού κάθε Μητροπολίτης , κάθε ιερέας , κάθε Πατριάρχης να ορθοτομεί το λόγο της Αληθείας!
    Ορθοτομεί όμως;

    Απάντηση
  2. Δεν έχουν κότσια! Πού η αρετή της ΑΝΔΡΕΙΑΣ;;; Φόβος και τρόμος κατέλαβε τους δεσποτάδες. Ό, τι πει το σύστημα! Ελέω Καίσαρος και όχι Θεού! Ελάχιστες οι εξαιρέσεις...

    Απάντηση
  3. Ας απαντήσει δι επιχειρημάτων ο μητροπολίτης Πατρών στο εύλογο ερώτημα των πιστών:
    ποια η αιτία της διώξεως του ομολογητού κληρικού; Εις τι έπταισε; Υφίσταται ουσιώδες κανονικό έρεισμα της επιβληθείσης ποινής ή λόγοι σκοπιμότητος υπαγόρευσαν την επιβολή της τριμήνου αργίας;


  4. O μητροπολίτης Πατρών καλό θα ήταν να αφήσει ήσυχο τον ομολογητή κληρικό π.Αναστάσιο Γκοτσόπουλο και να καυτηριάσει τον εν Ουκρανία στραγγαλισμό της θρησκευτικής ελευθερίας που επιχειρεί εδώ και καιρό το επιεικώς ανεκδιήγητο καθεστώς του Ζελένσκι.
    Μούγκα ο Πατρών Χρυσόστομος για τις σταλινοφασιστικές διώξεις του κλήρου της κανονικής Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ουκρανίας.

    Απάντηση
  5. Στο πρόσωπο του π. Αναστασίου σύρεται και διασύρεται η Ορθοδοξία για άλλη μία φορά. Για την δική μας σωτηρία τιμωρείται αυτός, τόσο από την πολιτική όσο και από την θρησκευτική ηγεσία του τόπου μας. Και δεν είναι η πρώτη φορά. Έχει γίνει πλήρως κατανοητό ότι ο υπηρετών την Αλήθεια διώκεται απηνώς.
    Αιδώς, Αργείοι (ποιμένες, πολιτικοί σύμβουλοι κ' αιμοδιψείς δημοσιογραφίσκοι) !

    Απάντηση
  6. Ο π. Αναστάσιος έκανε το καθήκον του και πήρε θέση σε θέματα πίστεως. Όπως οφείλουμε να κάνουμε όλοι οι συνειδητοί Χριστιανοί όταν η πίστη βάλλεται από αιρέσεις και ψευδοδιδασκάλους οι οποίοι λαλούν διεστραμμένα.
    Στην προκειμένη περίπτωση ο Επίσκοπος Πατρών ως διάδοχος του Απ. Αντρέα θα πρέπει κι αυτός να υπερασπιστεί την πίστη εκτιμώντας την πράξη του π. Αναστασίου και να σταματήσει να υπερασπίζεται εχθρούς της πίστεως όπως ο οικουμενιστής και προδότης της πίστεως κ. Βαρθολομαίος,που συμπροσεύχεται με αιρετικούς και αναγνωρίζει τις αιρέσεις ως εκκλησίες. Η εκκλησία είναι μια. Η πίστη είναι μια. Η Ορθόδοξη.