Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

Αγαπητοί Χριστιανοί της Κύπρου, έρχονται δεινά για όλους μας, διεκδικήστε δυναμικά τον Τυχικό «Ὑποτάγητε τῶ Θεῶ, ἀντίστητε τῶ Διαβόλω καὶ φεύξεται ἀφʼ ὑμῶν» ( Ἰάκ. 4, 7)

Σεβασμιώτατε Τυχικέ, μείνατε στην πρώτη σας ομολογία.

Ο τροποποιητής… της Πάφου.

            

Ο πρώτος που απομάκρυνε (1963) τον Εσταυρωμένον του Ιερού Βήματος: ο Μασόνος Οικουμενικός Πατριάρχης Αθηναγόρας!



τοῦ Μοναχοῦ Σεραφείμ (Ζήση)

Ιερείς της Πάφου ξυπνάτε!


 
Ιάκωβος Δημητρίου
Αγιου Γρηγορίου Παλάμα, 14/11/2025

Ειρήνη Μαρούπα, Δικαίωμα ανάκλησης του Προσωπικού Αριθμού.


Όσοι άλλαξαν γνώμη επειδή πιέστηκαν, ενεργοποίησαν κατά λάθος κλπ τον Προσωπικό Αριθμό, έχουν δικαίωμα να τον ανακαλέσουν. Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ.

και  τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΕ) 2016/ 679 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ - της 27ης Απριλίου 2016 - για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και για την ελεύθερη κυκλοφορία των δεδομένων αυτών και την κατάργηση της οδηγίας 95/ 46/ ΕΚ (Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Δεδομένων)


Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου: Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

 


Η ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΗΣΥΧΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

Σχόλιο στα Εισόδια της Θεοτόκου.

 

Αρχ. Παύλου Δημητρακοπούλου

Θεολόγου- Ιατρού - συγγραφέως

Ι. Μ. Κυθήρων και Αντικυθήρων

 

Εν Κυθήροις τη 21η Νοεμβρίου 2025

 

Η εις τον Ναόν τον νομικόν είσοδος και αφιέρωσις της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, αγαπητοί μου αδελφοί, απετέλεσε από αρχαιοτάτων χρόνων υπόθεση εορτής Θεομητορικής, την οποία εορτάζει η Εκκλησία μας την 21ην Νοεμβρίου, διότι αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σταθμούς της επί γης ζωής της. Γύρω από τα ιστορικά πλαίσια της εορτής αυτής δεν μας δίδει καμιά πληροφορία η αγία Γραφή, αλλά ό,τι γνωρίζουμε σχετικά, προέρχεται από την Παράδοση της Εκκλησίας μας.

Γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου :ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ « ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ» 21-11-1982 βίντεο


 ΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ

    Απομαγνητοφωνημένη ομιλία μακαριστού γέροντος Αθανασίου Μυτιληναίου

                                 με θέμα:

« ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ

ΚΑΙ ΤΑ ΕΞ ΑΥΤΟΥ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ»

    [εκφωνήθηκε στην Ιερά Μονή Κομνηνείου Λαρίσης στις 21-11-1982]
  
                                     
                                                                                                                                                               «Την θεόπαιδα Παρθένον  καί Θεοτόκον ν να Κυρίου προσαγομένην εσεβς νευφημήσωμεν…»

     Σήμερα, αγαπητοί μου, η Εκκλησία μας γιορτάζει την Είσοδον της Υπεραγίας Θεοτόκου εις τον ναόν του Σολομώντος, εις τα Άγια των Αγίων. Είναι γνωστό ότι οι γονείς της Υπεραγίας Θεοτόκου, Ιωακείμ και Άννα, ήσαν στείροι. Δηλαδή δεν έκαναν παιδιά. Και είχαν φθάσει σε μία προχωρημένη ηλικία, και παιδί δεν είχαν. Επειδή δε εθεωρείτο όνειδος, κυρίως εις την γυναίκα που δεν έκανε παιδιά, γι’ αυτό τον λόγο νυχθημερόν παρακαλούσαν τον Κύριο να τους δώσει ένα παιδί. Και ο Κύριος εισήκουσε την προσευχή τους. Και τους έδωκε ένα κορίτσι. Την Υπεραγίαν Θεοτόκον. Και στις προσευχές τους μέσα, είχαν τάξει εις τον Θεόν να προσφέρουν το παιδί εις τον ναόν.

Τα Εισόδια της Θεοτόκου (21 Νοεμβρίου) [+ΒΙΝΤΕΟ+ΚΑΝΩΝ]



του Κωνσταντίνου Αθ. Οικονόμου δασκάλου

   Μία από τις μεγαλύτερες Θεομητορικές εορτές είναι τα Εισόδια. Η είσοδος της Θεοτόκου στο ναό, κατά το εορταστικό απολυτίκιο, είναι προοίμιο της αναγγελίας του Χριστού και η πραγματοποίηση του σχεδίου της θείας οικονομίας. Η εορτή αποτελεί τήν βάση για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου. Όταν η Μαρία έγινε τριετής, οι γονείς της την προσέφεραν, σαν σήμερα, στον ναό, καθώς είχαν υποσχεθεί, αφιερώνοντάς την στον Θεό, που τους την χάρισε σε προχωρημένη ηλικία. Την παρέδωσαν στον αρχιερέα Ζαχαρία, που την δέχτηκε λέγοντας: «Εμεγάλυνε ο Κύριος το ονομά σου σε όλες τις γενεές. Με σένα θα ευλογηθούν τα έθνη...», και την έβαλε στον ιερότερο χώρο του ναού όπου εισερχόταν μόνο ο Αρχιερέας. “απετέθη δικαίως σήμερα στα άγια άδυτα, σαν θησαυρὸς του Θεού, η κόρη που εξελέγη ανάμεσα στους εκλεκτοὺς απὸ αιώνες, που ἀναδείχθηκε αγία των αγίων.1

Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

Η Γερμανία έγινε ηγέτης στην Ευρώπη στον αριθμό εμπρησμών χριστιανικών ναών

 

  Ο μεγαλύτερος αριθμός αντιχριστιανικών περιστατικών καταγράφηκε επίσης στη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ισπανία και την Αυστρία.

Στις 16 Νοεμβρίου 2025, το Παρατηρητήριο για τη Μισαλλοδοξία και τις Διακρίσεις κατά των Χριστιανών στην Ευρώπη δημοσίευσε μια έκθεση, στην οποία αναφέρεται η απότομη αύξηση των επιθέσεων κατά των Χριστιανών και των περιπτώσεων βανδαλισμού κατά των ναών σε όλη την ήπειρο.

Θα παζαρέψουμε το ανεκτίμητο ζωντανό κομμάτι της Ρωμηοσύνης για μια εταιρική στρατηγική σχέση; – Μ. Μπόλαρης

 

Μ. Μπόλαρης: Εάν ήμουν άπιστος, όταν ξεκίνησα να ξανασχολούμαι με την Ι. Μ. Σινά τόν Μάϊο, μετά από όσα βίωσα και διαπίστωσα αυτούς τους πέντε μήνες, τώρα θα ήμουν ένας πολύ ένθερμος Χριστιανός.

Όταν φαινόταν ότι όλα χάθηκαν, τότε έβλεπες πλήρη ανατροπή και αναστροφή του σκηνικού και των βεβαιοτήτων των στρατηγικών, τα οποία είχαν εκπονήσει οι ισχυροί.

Αυτή η υπόθεση έχει την ευχή του Χριστού, την ευλογία της Αγίας Αικατερίνης.

Απολύτως απαράδεκτη, κακουργηματική στάση των πολιτικών θεσμών. Εγκατάλειψη ενός ζωντανού τμήματος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας, 1500 ετών.

Ο ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΑΠΙΣΕΥΤΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥ ΣΤΟ ΘΕΟΒΑΔΙΣΤΟ ΟΡΟΣ ΣΙΝΑ ! ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΥΜΕΩΝ ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΠΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ . ΤΑ ΔΡΑΜΑΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟΥ ΤΟΥ 2025 ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΠΟΠΟΜΠΗ ΤΟΥ πρωην ΑΡΧ. ΣΙΝΑ ΔΑΜΙΑΝΟΥ.

Ἀνοικτὴ Ἐπιστολὴ πρὸς τὸν Μακαριώτατον Ἀρχιεπίσκοπον Ἱερώνυμον

 

Ἀθήνα 03/11/2025

Μακαριώτατε, εὐλογεῖτε.

Σᾶς εἶναι γνωστὴ ἡ ἐπὶ τρία χρόνια τώρα περιπέτεια τοῦ πιστοῦ λαοῦ τῆς Ἱερᾶς Μητροπόλεως Περιστερίου.

Σκληρὴ ἡ δοκιμασία του καὶ μέγας ὁ σκανδαλισμός του. Λοιδορήθηκε ἀπὸ τὸν ἐπίσκοπό «του», ἀπαξιώθηκε καὶ περιφρονήθηκε. Ἀδιαφόρησε ἐπιδεικτικὰ (ὁ Ἐπίσκοπος) στὶς διαμαρτυρίες τῶν πιστῶν, γιὰ τὴν ἀφαίρεση τοῦ Σταυροῦ/Ἐσταυρωμένου ἀπὸ τὴν Ἁγία Τράπεζα ὅλων τῶν Ἱερῶν Ναῶν τοῦ Περιστερίου. Προσπάθησε νὰ διασπάσει τὴν ἑνότητα μεταξύ τους καὶ μὲ τὸν κλῆρο, ἐνῶ ἰδιαίτερο ἦταν πάντα τὸ ἐνδιαφέρον του γιὰ τὴν ἀπωλεσθεῖσα ἑνότητα μὲ τούς… αἱρετικούς!!

MIA IEΡΑΤΙΚΗ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ


(ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ )  

                             

Γεώργιος .Β. Λουκάκης, Υποναύαρχος Λ.Σ (ε.α)

    Αδελφοί και παιδιά μου, μετά από προσευχή , περίσκεψη αλλά και δισταγμούς – πισωγυρίσματα, κυρίως όμως μετά την προτροπή, ενθάρρυνση και ευλογία του δικού μου Πνευματικού Πατέρα, απευθύνομαι εξομολογητικά στην αγάπη σας- πολύ καθυστερημένα παραδέχομαι- για να εκθέσω μύχιες σκέψεις και συναισθήματα που αναφέρονται στην απαισίας μνήμης περίοδο της λεγομένης πανδημίας, με την μεταχείριση την οποίαν έτυχε τότε η Αγία μας Εκκλησία και βεβαίως ο Ιερός μας Ναός.

Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος: Τό «ἒκκλητον» ἐνώπιον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου: ἐγγύηση δικαιοσύνης ἢ ἐπιβράβευση ἀδικίας;

                               

Τό «ἒκκλητον» ἐνώπιον τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου: 
ἐγγύηση δικαιοσύνης ἢ ἐπιβράβευση ἀδικίας;

Ἡ "ὑπόθεση Τυχικοῦ" καταδεικνύει ὅτι τὸ ἔκκλητο αὐτοακυρώνεται ὅταν ἐργαλειοποιεῖται ἀντὶ νὰ ὑπηρετεῖ τὴν ἐκκλησιαστικὴ τάξη.
Ἀναστάσιος Γκοτσόπουλος, Πρεσβύτερος

Τὸ «ἔκκλητον» ἢ ἔκκλητος προσφυγὴ εἶναι τὸ δικαίωμα προσφυγῆς (ἐφέσεως) σὲ ἀνώτερο ἐκκλησιαστικὸ δικαστήριο (βλ. Ν. 590/1977 ἄρθρ. 160). Ἔχει ὅμως ἐπικρατήσει ὡς «ἔκκλητο» νὰ ὀνομάζεται τὸ κανονικὸ δικαίωμα τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριάρχου νὰ ἐκδικάζει ὑποθέσεις κληρικῶν ποὺ ὑπάγονται στὴ δικαιοδοσία τοῦ Οἰκουμενικοῦ Θρόνου καὶ αἰσθάνονται ὅτι ἔχουν ἀδικηθεῖ ἀπὸ τὶς ἀποφάσεις τῶν ἐκκλησιαστικῶν δικαστηρίων.

ΝΙΚΟΣ Ε. ΣΑΚΑΛΑΚΗΣ: «H σφραγίδα του Χριστού» (Η ηγεμονική δωρεά του Τριαδικού Θεού, ως απερινόητη αγάπη)

 

Διάβασα ότι: «Η κοινωνιολογική σκέψη στην Ελλάδα είναι υπό διωγμό από κυβερνήσεις, συντεχνίες και άλλες δυνάμεις που φοβούνται το φως της κοινωνιολογικής ανάλυσης» (Βασίλης Ντακούμης - Κοινωνιολόγος).

Πολύ περισσότερο είναι υπό διωγμό η ουράνια φωνή του Ευαγγελίου, του νηπιάσαντος Υιού του Θεού, περί προσώπου – ψυχής και αξίας του σώματος.

Ο Άγιος Ιουστίνος Πόποβιτς, υπογραμμίζει:

Το δημόσιο, δηλαδή εμείς, πληρώνει αποζημιώσεις για τις φόλες των φαρμακευτικών που εκβιαστικά επέβαλε ο Μητσοτάκης.

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: ΤΟ ΒΑΡΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟ του Έθνους μας: η ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ Οικογένεια — Η Τελευταία Γραμμή Άμυνας του Γένους μας!

 

✨ Βράβευση αριστούχων παιδιών πολυτέκνων – Μάθημα Ελπίδας και Ανάστασης για την Ελλάδα.
Χθες είχαμε την τιμή να βραβεύσουμε τα αριστούχα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών.
Παιδιά που μεγαλώνουν μέσα σε δυσκολίες, μέσα σε θυσίες, και όμως λάμπουν…
γιατί από τις πολύτεκνες οικογένειες βγαίνει το φως και η ελπίδα.
Το φως και η ελπίδα είναι αυτά που σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ η Πατρίδα μας.
ΓΙΑΤΙ:

👉 Η πολύτεκνη οικογένεια είναι η τελευταία σωτηρία, η τελευταία ελπίδα του ελληνικού γένους.
Κι όμως, αυτή ακριβώς η οικογένεια είναι που έχει χτυπηθεί αλύπητα όλα αυτά τα χρόνια από τις μνημονιακές κυβερνήσεις.
Κυβερνήσεις που δεν δίνουν ούτε νερό στους πολυτέκνους, αλλά τους ζητούν… φόρο.
Και μάλιστα φόρο σε ανθρώπους που στηρίζουν με το σώμα τους και την ψυχή τους τη συνέχιση του Έθνους.

📌 Μερικοί αριθμοί που φωνάζουν:

Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025

Καθηγητής Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης: Μισός (απατ)αιώνας Πολυτεχνείου


Φτάνει πια: Όχι άλλες εμπαικτικές πομφόλυγες από τους θαυμαστές του Όργουελ!

Για την 49η θεατρική παράσταση της 17ης Νοέμβρη

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης


«Σήμερα που η δημοκρατία είναι εδραιωμένη και ισχυρή, χρέος μας παραμένει η προάσπισή της με το ίδιο πάθος και την ίδια ακλόνητη βούληση που έδειξαν οι πολιορκημένοι εκείνοι νέοι πριν από πενήντα ολόκληρα χρόνια».

Αυτές τις μουχλιασμένες και προπάντων φαρισαϊκές παρόλες εκστόμισε η «Που της Δου» (Π.τ.Δ.), η ελληνική βασίλισσα της Νέας Τάξης Πραγμάτων, η κυρία Κατερίνα μας, για να τιμήσει την συμπλήρωση μισού αιώνα από την εξέγερση του Πολυτεχνείου1.

Πολυτεχνείο με την γερμένη κεφαλή




Γράφει  ο Ασκληπιάδης

Πολυτεχνείο  με την γερμένη κεφαλή 
     Τιμούμε τον αγώνα και τον ζήλο που έδειξαν οι νεαροί φοιτητές που εξεγέρθηκαν για τις ιδέες τους, ασχέτως αν αργότερα οι περισσότεροι έτρεξαν να το εξαργυρώσουν με κρατικές θέσεις άκρως προσοδοφόρες….

    Εντύπωση μου έκανε ότι στην γιορτή του πολυτεχνείου δεν τελείται ποτέ επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς, να μνημονευτούν τα ονόματά τους.
    Στο πιο μικρό χωριουδάκι για «άσημους» αγώνες, υπάρχει πλάκα με τα ονόματα των πεσόντων και συνήθως με την ηλικία και το επάγγελμά τους.
   Εδώ στην γερμένη κεφαλή  δεν είδα κάποιο όνομα γραμμένο ή…είναι από την πλευρά που ακουμπά στο γρασίδι για λόγους…ταπεινοφροσύνης…
Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για την μνήμη αυτών ονομαστικά;
Μοναχικά άτομα. πρώην τρόφιμους των ορφανοτροφείων σκότωναν, ώστε να μην τους αναζητά κανείς…
    Αλλά ,για μας τους παλιότερους, ένας  έκανε την αναζήτηση  και καταδικάστηκε με οκτώ μήνες φυλακή!!!

     Ηταν η «υπόθεση της Ηλένιας»  που διαφήμιζε σαμπουάν την εταιρείας  «Μπρεκ» και την αναζητούσε ο (κατά την  φαντασία του) φίλος της…

Εδώ Πολυτεχνείο!

 




Ἁγίου Νεκταρίου - Λόγος περὶ βλασφημίας

 


Νεοελληνικὴ Ἀπόδοση

Βλασφημία! Λέξη φοβερὴ, λέξη ποὺ προκαλεῖ ἀποτροπιασμό, λέξη ποὺ φανερώνει ἀσέβεια πρὸς τὸ Θεό.

Ἡ βλασφημία εἶναι ἔκφραση μίσους κατὰ τοῦ Θεοῦ, εἶναι ἀποτέλεσμα βρώμικης καρδιᾶς καὶ χαρακτηρίζει πονηρὴ ψυχή.

Ἡ βλασφημία προκαλεῖται ἀπὸ ἄνθρωπο ποὺ εἶναι αἰχμάλωτος στοὺς δαίμονες καὶ στὴν ψυχὴ καὶ στὸ σῶμα.

Ὁ βλάσφημος ἐξουσιάζεται ἀπὸ τὸν πονηρὸ δαίμονα, εἶναι ἡ φωνὴ ποὺ ἐξέρχεται ἀπὸ τὸ βάθος τῆς κακίας, εἶναι ἡ ἠχὼ τοῦ Ταρτάρου.

Ὁ βλάσφημος ἀγανακτεῖ κατὰ τοῦ Θεοῦ καὶ βγάζει ἀπὸ τὴν πονηρὴ καρδιά του βλάσφημες ἐκφράσεις, γεμάτες χολὴ καὶ ἀσέβεια!

Ὁ βλάσφημος ἀγανακτεῖ καὶ βρίζει τὸ Θεὸ δημιουργὸ ποὺ τὸν ἔφερε στὴ ζωὴ ἀπὸ τὸ μηδέν!

Ἀγανακτεῖ καὶ βρίζει Αὐτὸν ποὺ τὸν φύλαξε κάτω ἀπὸ τὴ σκέπη τῆς Χάριτός Του, γιὰ νὰ μὴ χαθεῖ ἡ ὕπαρξή του!

Αρχιμ. Ειρηναίος Βαϊόπουλος, Είναι ο Προσωπικός Αριθμός το Σφράγισμα του Αντιχρίστου;

 




Τα επίλοιπα των λόγων του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου Πυργετού Λαρίσης, Αρχιμανδρίτου Ειρηναίου Βαϊοπούλου σχετικά με το φλέγον ζήτημα του Προσωπικού Αριθμού στο τέλος της Θείας Λειτουργίας της Κυριακής 16 Νοεμβρίου 2025.