Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Συμπροσεύχονται ευωχούμενοι μετά των αιρετικών και συζητούν για την "Αγία και Μεγάλη Σύνοδο", ενώ ετοιμάζουν τις καθαιρέσεις των Ορθοδόξων που αντιδρούν! --Και οι αντι-Οικουμενιστές δημοσιεύουν τα αίσχη τους, αλλά κοινωνούν μαζί τους, αποδεχόμενοι μολυσμό!


ΣΧΟΛΙΑ

Η φωτογραφία που δεσπόζει στην Αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως Βελγίου

Οικουμενιστικός Εσπερινός για την έναρξη της εβδομάδας προσευχής υπέρ της Ενότητος των Χριστιανών


19.01.2017
Βρυξέλλες - Μετά από την ολοκλήρωση των ανακαινιστικών έργων στο κτήριο της έδρας της Μητροπόλεως Βελγίου και με την ευκαιρία της έναρξης της εβδομάδος προσευχής υπέρ της Ενότητος των Χριστιανών (18 με 25 Ιανουαρίου 2017) τελέσθηκε Εσπερινός την 18ην Ιανουαρίου στον Ιερό Ναό του Μητροπολιτικού Μεγάρου, της Αγίας Μαρίνης Βρυξελλών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βελγίου και Εξάρχου Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρου.Είχαν απαντήσει θετικώς στην πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου, μεταξύ ἄλλων, ο εν
Βελγίω Επίσκοπος του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Δοσίθεος, ο Χωρεπίσκοπος Νεαπόλεως κ. Πορφύριος (Εκκλησία της Κύπρου), εκπρόσωποι των Ορθοδόξων Γραφείων παρά τη Ε.Ε., ο Αποστολικός Νούντσιος εν Βελγίω κ. Augustine Kasuja, o Γραμματεύς της Αποστολικής Νονσιατούρας παρά τη Ε.Ε. κ. Juan Pablo Cerrilos Hernandez, ο Kαθολικός Επίσκοπος Αμβέρσης κ. Johan Bonny, ο Καθολικός Επίσκοπος κ. Jean-Luc Hudsyn, o Γενικός Γραμματεύς της COMECE π. Olivier Poquilon, ο Πρόεδρος της Ευαγγελικής Εκκλησίας του Βελγίου Δρ. Geert Lorein, o Αρχιμανδρίτης της Αρμενικής Εκκλησίας π. Zadig Avedikian και η εκπρόσωπος της ΚΕΚ κα Αικατερίνη Πεκρίδου.
Παρέστησαν επίσης η Εξοχωτάτη Πρέσβυς της Ελλάδος εν Βελγίω κα Ελευθερία Γαλαθιανάκη, η Σύμβουλος του Προξενείου της Ελλάδος στις Βρυξέλλες, κα Ελένη Πετρουλά, ο Εξοχώτατος Πρέσβυς κ. Marc Van den Reeck και ο Στρατηγός Νικόλαος Ζαχαριάδης, Στρατιωτικός Ἀντιπρόσωπος τῆς Ἑλλάδος εἰς Βρυξέλλας, καὶ άλλοι εκλεκτοί προσκεκλημένοι.
Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε την Βασιλόπιττα και ακολούθως ομίλησε σχετικά με τον Μέγα Βασίλειο και τις παρακαταθήκες του για την ενότητα και την αλληλεγγύη που πρέπει να κυριαρχεί στους χριστιανούς. Στη συνέχεια έθιξε κάποια σημαντικά θέματα που αφορούν την Ορθόδοξο Εκκλησία σήμερα, με κορυφαίο την Αγία και Μεγάλη Πανορθόδοξο Σύνοδο από τη χρονιά που πέρασε και τα επόμενα βήματα και δράσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου και της Μητροπόλεως Βελγίου στη χρονιά που αρχίζει. Ετόνισε προπαντός το σημαντικό ρόλο που παίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως προς την ενότητα των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών, αλλά και στον διάλογο μεταξύ των Χριστιανών και διαφόρων θρησκειών.
 Κλείνοντας ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την ανταπόκριση στην πρόσκληση, εκφράζοντας τη χαρά του για την παρουσία τους στην τελετή στο πρόσφατα ανακαινισθέν Μητροπολιτικό Μέγαρο. Μετά το πέρας του Εσπερινού και τη διανομή της Βασιλόπιτας παρετέθη Δεξίωση στην Αίθουσα του Θρόνου της Μητροπόλεως. 

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...
Να τους "χαιρόμαστε" τους ουνιτες !!! Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις. Πόσο μάλλον τόσες πολλές φωτογραφίες!!! Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Ο ορθόδοξος χριστιανός που τους ακολουθεί, βλέποντας όλα αυτά, δεν έχει καμιά δικαιολογία. Το φανάρι όχι μόνο έχει σβήσει εδώ καιρό αλλά δυστυχώς φωτίζει προς τη λάθος κατεύθυνση.
Ανώνυμος είπε...
Ο λαός πεινάει πνευματικά και σωματικά και οι ουνιτες του Βαρθολομαίου χαριεντιζονται πίνοντας αφρώδης οινους με τους παπικους. Μακριά από αυτούς και τους έχοντες άμεση ή έμμεση εκκλησιαστικη κοινωνία και επικοινωνία με αυτούς τους λύκους.
Ανώνυμος είπε...
Πλήρης εκκοσμικευση !!!
Ανώνυμος είπε...
Με αφορμή τις παραπάνω φωτογραφίες, δεχθείτε από ένα αμαρτωλό τους παρακάτω λόγους :

Η αίρεση από επίσκοπο κηρυσσεται τυπικά και ουσιαστικά με τους εξής τρόπους (συδιαστικά ή μεμονωμένα) :

1) με τους λόγους του Επισκόπου
2) με τα έργα και τις ενέργειες του Επισκόπου
3) με τη σιωπή του Επισκόπου
4) με τη μνημόνευση από τον Επίσκοπο , συνόδου ή πατριάρχη που έχουν αποδεχθεί( είτε με λόγους, είτε με έργα και ενέργειες, είτε με τη σιωπή είτε συδιαστικά τα παραπάνω) κακοδοξιες, όπως αυτές της ψευτο-συνόδου της Κρήτης .
5) Όταν παρατηρήσεις στον Επίσκοπό σου ή στη σύνοδο που μνημονεύει ο Επίσκοπός σου ή στον πατριάρχη που μνημονέυει ο επίσκοπος αντιφάσεις ( μικρές ή μεγάλες) μεταξύ λόγων και έργων αναφορικά με κακοδοξίες και αιρέσεις (όπως αυτές της Κρήτης).

Αδελφοί μακριά από τους προβατόσχημους λύκους.
Ανώνυμος είπε...
Αισχη οικουμενιστων. Ξύρισμα θέλουν.
Ανώνυμος είπε...
Ο Ιησούς Χριστός τους ονομάζει στο Ιερό Ευαγγέλιο: "μισθωτοί ποιμένες" (τους ενδιαφέρει να "αρμέγουν" το ποίμνιο).
Απόστολο είπε...
Ουνίτες.
Ανώνυμος είπε...
Και μετά σου λένε τα ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΙΚΑ παπσαγαλακια ασυναρτησίες περί εξόδου από την εκκλησία αν δεν μνημονευειας ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΕΣ. ΠΑΥΣΗ ΜΝΗΜΟΝΕΥΣΗς ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΙΚΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΈΛΛΟΓΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥΣ. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ.