Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Ο ΟΛΕΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗ

 Ο ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑΣ
ΑΡΧΙΕΠ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ ΤΙΚΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΑΙΟΝΣ

Τι μας τα λέγει εμάς αυτά για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Σεραφείμ το “Φως Φαναρίου”; Εμείς γνωρίζαμε από καιρού την ποιότητα, την παιδεία και τη φερεγγυότητα του μακαριστού πρωθιεράρχη και τον είχαμε αξιολογήσει με πολλή επιείκεια με βαθμό απροβίβαστο. Αυτά ο ιστολόγος του “Φως Φαναρίου” να τα πει στους υμνητές του μακαριστού Σεραφείμ οι οποίοι παραπλανούν το λαό του Θεού και τον παρουσιάζουν ως δήθεν συντηρητικό και παραδοσιακό Αρχιεπίσκοπο.


Ας μη πανηγυρίζει πάντως το “Φως Φαναρίου”. Άνθρακες ο θησαυρός που έφερε στην επιφάνεια. Αλίμονον αν χρειαζόμαστε τη μαρτυρία του άξεστου και αγράμματου Σεραφείμ Τίκα για το τι είναι ορθό για τα εκκλησιαστικά πράγματα.

Ο ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου
=====

Διαβάσαμε στο ιστολόγιο “Φως Φαναρίου”:

“Επειδή ακούγεται ότι στην Αγία και Μεγάλη Σύνοδο της Ορθοδοξίας, κατά την συζήτηση του κειμένου "Σχέσεις της Ορθοδόξου Εκκλησίας προς τον λοιπόν χριστιανικόν κόσμον", η Εκκλησία της Ελλάδος επιμένει στην απάλειψη του όρου "Εκκλησία" για την Ρωμαιοκαθολική, αλλά και για τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες, θυμίζουμε - άκρως ενδεικτικά - το συλλυπητήριο τηλεγράφημα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ καθώς και σχετικές δηλώσεις του, με αφορμή τον αιφνίδιο θάνατο του Πάπα Ιωάννου - Παύλου Α'.
Επί μακαριστού Σεραφείμ φαίνεται αδιανόητη μια τέτοια πρακτική, αφού ο ίδιος προσφωνεί τον Πάπα "αγιώτατο" και την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία "σεβασμίαν Ρωμαιοκαθολικήν Εκκλησίαν". Επίσης, τον ονομάζει "αρχηγό της Δυτικής Εκκλησίας", τον θεωρεί άξιο επαίνου για διάφορες ενέργειές του και λέει σαφώς ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία "από αιώνων και ηύχετο και ανέμενε και αναμένει" την Ένωση των Εκκλησιών!”