Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018

Τι να περιμένει κανείς από υπάκουους υπηρέτες των οικουμενιστικών προσταγμάτων!

Επιβεβαιώθηκε ο «ραγιαδισμός» της Εκκλησίας της Ελλάδος

– Δεν πάμε σε Ιεραρχία για τα Θρησκευτικά

– Εμπαίζει τους πιστούς!

    Τι είπε για υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια

         Το γράψαμε και χθες πως από την συνάντηση της αντιπροσωπείας της διοικούσης Εκκλησίας με τον υπουργό Παιδείας το μόνο που εκλαμβάνει κανείς είναι ένας διάχυτος ραγιαδισμός.
     Σήμερα, η κρίση αυτή επιβεβαιώνεται. Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος όχι μόνο δεν αποφάσισε έκτακτη σύγκλιση της Ιεραρχίας όπως είχε προταθεί από Μητροπολίτες με τελευταίο τον Φθιώτιδος Νικόλαο, αλλά κυριολεκτικά εμπαίζει το ποίμνιο για το μάθημα των Θρησκευτικών!
      Σύμφωνα με το ανακοινωθέν της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος δεσμεύεται και εμμένει στην απόφαση της
Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος της 27ης Ιουνίου 2017 περί της διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, κατά την οποία, όπως ανακοινώθηκε και διά του σχετικού Δελτίου Τύπου:
    «Η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, αφού ενημερώθηκε περί των αποτελεσμάτων του διαλόγου μεταξύ της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής και της Επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, αποφάσισε την συνέχιση του διαλόγου υπό της ιδίας Επιτροπής διά την παρακολούθηση του υλικού των νέων βιβλίων πριν αυτά τυπωθούν».
    Με την μόνη διαφορά πως το υπουργείο όπου σταθεί κι όπου βρεθεί διατυμπανίζει πως αυτό αποφασίζει!
     Η ΔΙΣ αποφάσισε να πραγματοποιηθεί συνάντηση της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνο Γαβρόγλου.
Όπως αναφέραμε και χθες η Τριμελής εξ Αρχιερέων Επιτροπή (ο Σεβ. Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικολάου απουσιάζοντος στο εξωτερικό για υπηρεσιακούς λόγους), συναντήθηκε χθες με τον κ. Υπουργό και σήμερα ενημέρωσε διεξοδικά την Δ.Ι.Σ. περί της γενομένης συναντήσεως, κατά την οποία, όπως υποστηρίζουν οι Συνοδικοι “επαναβεβαιώθηκε η συνέχιση του διαλόγου για αυτό το θέμα και ειδικότερα για την διόρθωση του περιεχομένου των «Φακέλων του Μαθητού», με συνεκτίμηση των κρίσεων της 660/2018 αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας. Για τον λόγο αυτό παρατείνεται ο χρόνος έκδοσης και τύπωσης των διδακτικών εγχειριδίων του μαθήματος”.
Δηλαδή η Εκκλησία μας λέει πως το υπουργείο που μέχρι πρότινος αδιαφορούσε για την απόφαση του ΣτΕ πείστηκε να αλλάξει τους φακέλους των Θρησκευτικών…
Μόνο που έχοντας χάσει την έξωθεν καλή μαρτυρία δεν την πιστεύει κανείς και είναι θέμα χρόνου να έρθει η διάψευση από το υπουργείο!
Όσον αφορά στο θέμα της υποβληθείσης υπό της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου αιτήσεως ακυρώσεως προς το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά των άρθρων 1 περ. β, 58 παρ. 3 περ. α, β, δ, ε, η και 59 παρ. 3 του Προεδρικού Διατάγματος 18/2018, η Ιερά Σύνοδος ενεχείρισε διά της Τριμελούς εξ Αρχιερέων Επιτροπής επιστολή στον κ. Υπουργό με τις θέσεις Της επ’ αυτών, και προκειμένου να αποφασίσει, αναμένει την γραπτή απάντηση του Υπουργείου.

Τέλος η ΔΙΣ αναφέρθηκε και στα ρεπορτάζ που μιλούν για υιοθέτηση παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια και τόνισε:

“Σχετικά με το άρθρο 8 του κατατεθέντος Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και της υιοθεσίας» η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ανακοινώνει ότι, κάθε μορφή (τεκνοθεσίας ή αναδοχής), που αντίκειται στην Ευαγγελική Διδασκαλία και στις παραδόσεις του Λαού μας σε ό,τι αφορά στον ιερό θεσμό της οικογένειας και του γάμου, δεν μπορεί να έχει την αποδοχή της Εκκλησίας”.