Κυριακή 29 Ιουλίου 2018

Τον Θεολόγο Λαρίσης ενθρόνισε ο Θεός


ΑΓΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ


ΑΓΙΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ Ο ΛΑΡΙΣΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΣ



Ο μακαριστός Θεολόγος σταυρώθηκε απ’ το άνομο εκκλησιαστικό κατεστημένο. Η περίπτωσή του είναι πανομοιότυπη μ’ αυτή του ιερού Χρυσοστόμου. Ειδικά οι αντιδράσεις του πιστού λαού, των περίφημων Ιωαννιτών και των αγωνιζόμενων Λαρισαίων χριστιανών! Μέχρι και στο πυρ έθεσαν το ναό της Αγίας Σοφίας οι Ιωαννίτες ενώ επεχείρησαν να πετάξουν το Θεόφιλο Αλαξανδρείας, κλασσικό και διαχρονικό εκπρόσωπο του εκκλησιαστικού κατεστημένου, στη θάλασσα! 
 Του Ιατρού κ. Λυκούργου Νάνη






 















Στη συνείδηση του λαού του Θεού ο μακαριστός Θεολόγος Πασχαλίδης είναι άγιος.



Αφιλοχρήματος, άκακος, ασκητικότατος, πιέστηκε αφόρητα προκειμένου να επισκοποποιηθεί αφού κάτι τέτοιο προσέκρουε στην ταπείνωσή του.



Η φιλανθρωπία του υπήρξε παροιμιώδης. Πολλά φτωχόπαιδα του νομού Λαρίσης τα σπούδασε με δικά του έξοδα. Σκορπούσε αφειδώς όπου υπήρχε ανάγκη και δεν κρατούσε τίποτε για τον εαυτό του.



Τον Ιούλιο του 1974 όταν η επισκοπική μισαδελφία και εμπάθεια τον κήρυξαν έκπτωτο δεν είχε χρήματα προκειμένου να πληρώσει το εισιτήριο για το ταξίδι της εξορίας προς την Αθήνα και του το πλήρωσε αποθανών ευσεβής Λαρισαίος.



Δεν τον θυμάμαι να κατακρίνει άνθρωπο. Όταν οι συνομιλητές του καταφερόντουσαν με δριμύτητα κατά του αποθανόντος αρχιεπισκόπου Σεραφείμ ο αοίδιμος έλεγε χαρακτηριστικά: Αχ τον ευλογημένο και τίποτε άλλο!



Κάποτε πήγε απρόσκλητος στην κηδεία του πατέρα ενός ιατρού της Λάρισας, άσχετου προς την Εκκλησία, και μετά ένα πνευματικότατο κήρυγμα που έκανε ο εν λόγω ιατρός συγκινήθηκε τόσο που άλλαξε ζωή.



Όταν υπηρετούσε σαν αρχιμανδρίτης στα Τρίκαλα επί Διονυσίου κάποιος λαικός που υπηρετούσε στη μητρόπολη, κατά λάθος έχυσε τη μελάνη απ το μελανοδοχείο, κι αυτή μουτζούρωσε κάποια σημαντικά εκκλησιαστικά έγγραφα. Όταν ο Διονύσιος το έμαθε εξεμάνη και ρώτησε ποιος το έκανε αυτό. Και ο ανένοχος Θεολόγος, ανέλαβε την ευθύνη της επίμαχης πράξεως, για να καλύψει τον αδελφό! Αργότερα ο Διονύσιος έμαθε την αλήθεια και θαύμασε την αγιότητα του υφισταμένου του κληρικού.


Αγωνίστηκε κατά της Λαρισαικής μασονικής στοάς παντοιοτρόπως και το γεγονός αυτό σίγουρα αποτέλεσε ουσιώδη 

λόγο που οδήγησε στην έκπτωσή του.
  ΠΑΡΑΘΕΤΟΥΜΕ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ  ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΗΣ ΩΣ ΠΟΛΕΜΙΟ ΤΗΣ ΜΑΣΟΝΙΑΣ
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΚΗ ΜΑΣΟΝΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ  ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟΛΟΓΟ