Πέμπτη 23 Μαΐου 2019

12 ερωτήματα για τον »αρχιεπίσκοπο» "Αμερικής" Ελπιδόφoρο

αγωνιστειτε ενΑντί των φιλοφρονήσεων και των διαχύσεων »αγάπης», που με τον τρόπο που τις γράφει ακούγονται αστείες και ανειλικρινείς, ο »καρδινάλιος» Ελπιδοφόρος (και σε αναμονή »αρχιεπίσκοπος Αμερικής», αν η δικαστική εξέλιξη γιά την παράνομη »εκλογή» του το επιτρέψει), θα αποκτούσε πολύ ευκολότερα την εμπιστοσύνη όλων μας, εάν απαντούσε σε μερικές απλές ερωτήσεις, επειδή υπάρχουν πολλές και έντονες αντιδράσεις στην Ομογένεια ΗΠΑ, για την επιλογή του:
  • 1) Εάν η αντιπαράθεση Ελλάδας-Τουρκίας στο Αιγαίο καταλήξει σε ένοπλη σύγκρουση, που είναι πιθανή όπως όλα δείχνουν, ως Αρχιεπισκοπή-Αρχιεπίσκοπος και ως Τούρκος υπήκοος, θα είναι με το μέρος της Ελλάδας ή της Τουρκίας; Με δεδομένο ότι το πλήρωμα της Εκκλησίας στις ΗΠΑ, είναι σχεδόν ολικά ‘Ελληνες ή ελληνικής καταγωγής Αμερικανοί. ‘Εχουμε κάθε δικαίωμα να γνωρίζουμε την θέση του, επειδή ο προϊστάμενός του, ο κ. Βαρθολομαίος, είναι γνωστό ότι »ευλόγησε» τα τουρκικά »ασκέρια» στην εισβολή και παράνομη κατοχή συριακού εδάφους.
  • 2) Ποιά η θέση του γιά την τουρκική εισβολή στην Κύπρο και την κατοχή του 1/3 του εδάφους της;
  • 3) Εάν η Ομογένεια προχωρήσει σε αίτημα για την αναγνώριση της Γενοκτονίας του Μικρασιατικού Ελληνισμού, θα είναι μαζί της ή θα σταθεί εμπόδιο; (Σημ.: είναι γνωστές οι πιέσεις που δέχτηκε ο Αρχιεπ. Δημήτριος για το θέμα και οδήγησαν πιθανότητα, μεταξύ αλλων, στο σπρώξιμό του προς παραίτηση).
  • 4) Ποιά η θέση του γιά το κλείσιμο ελληνικών σχολείων από την Αρχιεπισκοπή;
  • 5) Δημοσιεύματα και σε αμερικάνικα ΜΜΕ τον αναφέρουν ως »πράκτορα τουρκικών Υπηρεσιών». Διαψεύδει ή όχι;…

9a150f5deb69